خبرگزاری کار ایران

آبیاری ۴۰۰ هکتار فضای سبز مشهد با ۲ درصد آب مصرفی خراسان رضوی

آبیاری ۴۰۰ هکتار فضای سبز مشهد با ۲ درصد آب مصرفی خراسان رضوی
کد خبر : ۱۴۵۵۲۸۲

معاون مهندسی آب سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد گفت: آب مورد نیاز درختان از آب چاه‌ها و پساب‌ها تأمین می‌شود بطوریکه آبیاری ۴۰۰ هکتار فضای سبز مشهد تنها با ۲ درصد آب مصرفی خراسان رضوی صورت می‌گیرد.

به گزارش ایلنا از مشهد، عبدالله سلطان احمدی، اظهارکرد: یکی از وظایف شهرداری مشهد وهمه شهرداری‌ها، اجرای قانون هوای پاک است، طبق ماده۲۲ قانون هوای پاک، شهرداری‌ها در کلان شهرهای کشور ملزم به ایجاد فضای سبز به میزان حداقل ۱۵ متر مربع برای حفظ سلامت شهروندان هستند؛ در این چارچوب و با توجه به این که شهر مشهد یکی از کلان‌شهرهای کشور است، بر اساس ماده ۲۲ قانون هوای پاک و طبق آیین‌نامه اجرایی آن، موظف است اقدامات لازم را انجام دهد.

وی افزود: شهرداری مشهد در این راستا قصد دارد حدود ۶ هزار و ۷۰۰ هکتار فضای سبز را احداث کند تا با توسعه جمعیت، این سرانه حفظ شود، چرا که سرانه فضای سبز برای هر شهروند به عنوان یکی از عوامل اجتماعی، بار روانی و اکولوژیک به دنبال دارد.

معاون مهندسی آب سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری مشهد ادامه داد: در بحث‌های اکولوژیک، گیاه می‌تواند دی‌اکسید کربن را جذب و به جای آن اکسیژن تولید کند، یکی از منابع آلودگی هوا CO۲ است که این روزها شاهد افزایش آن در هوا هستیم و متاسفانه به واسطه افزایش این گاز در هوا شاهد استمرار آلودگی هوا در بیشتر شهرها هستیم.

سلطان احمدی گفت: باید بدانیم که اهمیت هوا کمتر از اهمیت آب نیست و زمانیکه آلودگی به درجه ای می‌رسد که مجبور به تعطیلی شهر می‌شویم تازه نقش گیاهان پوششی و درختان  به منظور پاکیزگی هوا مشخص می‌شود.

وی بیان کرد: کارکردهایی که درختان و فضای سبز برای شهروندان دارند بسیار ارزشمند است و می‌تواند یک جامعه پیشرفته و سالم را با توجه به تعداد درختان و سرانه فضای سبز شهری مقایسه کرد طبیعتا همه ما از دیدن یک باغ سرسبز بیشتر لذت می‌بریم تا یک بیابان بی‌آب و علف.

معاون مهندسی آب سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری مشهد در خصوص نقش فضای سبز در روح و روان شهروندان عنوان کرد: با توجه به اینکه شهر مشهد شهر مذهبی است به واسطه وجود مضجع شریف امام رضا(ع) و زائران زیادی را در طول سال پذیرا است و مجاورین نیز نیاز دارند که زیبایی بصری را در شهر شاهد باشند لذا فضای سبز می‌تواند خود به تنهایی در روح و روان انسان‌ها تأثیرگذار باشد.

سلطان احمدی ادامه داد: اگر از جنبه زیست محیطی به فضای سبز توجه کنیم، می‌بینیم که با وجود درختان، پرندگان را داریم و با وجود پرندگان، جمعیت حشرات کنترل می‌شود و با کنترل حشرات، بیماری‌هایی که از طریق حشرات منتقل می‌شوند، کاهش پیدا خواهد کرد علاوه بر این، سایه‌ای که درختان ایجاد می‌کنند، در سرمایش هوا مؤثر است. همانطور که قانون ما را مکلف به ایجاد فضای سبز و هوای پاک کرده، یکی از مطالبات مردم از مدیریت شهری نیز فراهم کردن همین فضاها است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و توسعه فضای سبز و از طرفی رویکردهای علمی و کارکردهایی که ناشی از تغییرات اقلیمی است، یک سری از گونه‌های گیاهی را تغییر داده‌ایم. به عنوان مثال، شاید در گذشته خاستگاه درخت سپیدار و چنار ،درختان پرآب‌ بر در مشهد بوده باشد، اما اکنون با توجه به کاهش بارندگی‌ها و تغییرات آب و هوایی، سعی کرده‌ایم گونه‌های بومی‌تر و گیاهانی با نیاز کمتر به آب و رشد مناسب تر و پایدارتر را در سطح شهر افزایش دهیم.

معاون مهندسی آب سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری مشهد اظهارکرد: یکی از نقدهایی که به سازمان پارک ها می‌شود، آبیاری فضای سبز در شرایط بحرانی کمبود آب در مشهد است. باید مردم بدانند که آب شرب پارک‌ها و فضای سبز تنها برای مصرف آشامیدن آن ها به کار می‌رود و از آب شرب در جهت آبیاری فضای سبز استفاده نمی‌شود بلکه آب مورد نیاز درختان از آب چاه‌ها و پساب‌ها تأمین می‌شود.

سلطان احمدی افزود: بیشتر این پساب‌ها در تصفیه‌خانه‌های شهرداری که در سطح شهر وجود دارند، تصفیه می‌شوند و به "بازچرخانی آب" کمک می‌کنند. با توجه به اینکه آب‌های دشت مشهد روز به روز کمتر می‌شوند و منابع آبی افت و کیفیتش نیز تغییر می‌کند، پساب‌ها منبع آبی پایدارتری نسبت به سایر منابع آبی هستند.

وی توضیح داد: بحث انتقال آب، یکی از عوامل افزایش راندمان منابع آبی است؛ ۹۵ درصد فضای سبز شهری مشهد مجهز به سیستم‌های تحت فشار است. علاوه بر این، با ایجاد شبکه جداسازی آب شرب از آب خام، از هدررفت آب جلوگیری می‌‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز