کارشناس برنامه سرطان علوم پزشکی قزوین:
سرطان سینه 10 درصد از سرطانها را شامل میشود
ضرورت خودآزمایی مستمر برای پیشگیری از بیماری
کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: 10 درصد از سرطانها، سرطان سینه است و خودآزمایی مداوم توسط بانوان برای پیشگیری از این بیماری ضرورت دارد.
به گزارش ایلنا، لیلا آشوری با اشاره به عوامل زمینه ساز سرطان گفت: زمینه ژنتیکی در افراد درجه یک خانواده، چاقی و تغذیه ناسالم از عوامل مهم و تاثیر گذار در بروز سرطانها هستند و باید مردم برای رفع عوامل زمینه ساز سرطان اقدام کنند.
کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: خودآزمایی پستان، مهمترین راه تشخیص زودهنگام سرطان پستان است و تمامی بانوان بالای 20 سال، باید ماهی یک بار، این خودآزمایی را انجام دهند.
وی ادامه داد: افراد در صورت مشاهده هرگونه تغییرات ظاهری و ترشح غیرطبیعی از پستان باید به پزشک مراجعه کنند.
پیشگیری از 40 درصد سرطانها با تغییر سبک زندگی
مسئول بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت شهیدبلندیان شهرستان قزوین هم درباره سرطان گفت: تغذیه نامناسب، سیگار، الکل و بی تحرکی، باعث بروز بیماریهای غیرواگیر، میشود که بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشار خون بالا و سرطان از جمله آنها است.
لیلا مسگری افزود: با کنترل این عوامل و تغییر سبک زندگی، میتوان از بروز حدود 40 درصد از سرطانها پیشگیری کرد.
این پزشک حوزه بهداشت اظهار کرد: از عوامل خطر شناخته شده بیماری سرطان، میتوان به سبک زندگی، تغدیه ناسالم، فعالیت بدنی ناکافی، استرس، سیگار و دخانیات، الکل، ژنتیک، سن بالا اشاره کرد.
وی ادامه داد: آب، هوا، نور خورشید و عوامل عفونی، شغلی، جنسی و هورمونی هم از جمله عوامل محیطی تاثیرگذار هستند.
این پزشک در مورد روشهای کنترل سرطان گفت: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، بسیاری از مداخلات برای کاهش مصرف دخانیات، افزایش فعالیت بدنی، کاهش مصرف الکل و افزایش مصرف غذاهای سالم، در کاهش خطر ابتلا به سرطان موثر است.
مسگری، روشهای پیشگیری از سرطانها را کشف زودهنگام، تشخیص و درمان و مراقبت نگهدارنده نام برد.