خبرگزاری کار ایران

مدیرکل محیط زیست استان:

هشت درصد مساحت قزوین مناطق حفاظت شده است

هشت درصد مساحت قزوین مناطق حفاظت شده است
کد خبر : ۱۴۴۶۸۷۳

مدیرکل محیط زیست استان قزوین گفت: مناطق حفاظت شده الموت، طارم، باشگل و مناطق شکار و تیر اندازی آوج و آبگرم، الموت و اله آباد جز مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان هستند و در حال حاضر حدودا ۸ درصد مساحت استان حفاظت شده است.

به گزارش ایلنا، سعیده خضیر در این باره اظهار کرد: استان قزوین هر چند به لحاظ وسعت از جمله استان‌های کم وسعت کشور محسوب می‌شود ولی به دلیل دارا بودن تیپ‌های متفاوت زیستگاهی از ظرفیت بالای تنوع زیستی برخوردار است و در حال حاضر 430 هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش محیط زیست استان است و 10 پاسگاه محیط‌بانی در استان فعال است و رشد 100 درصدی را نشان می‌دهد.

مدیرکل محیط زیست استان قزوین اظهار کرد: منطقه حفاظت شده الموت از نظر تنوع حیات وحش و غنای ساختارهای طبیعی در استان قزوین و نیز در کشور منحصر به فرد است.

وی ادامه داد: منطقه الموت به دلیل کوهستانی بودن و ویژگی‌های خاص خود، گونه‌های مختلفی از حیات وحش مانند کل و بز کوهی، گراز، پلنگ، خرس قهوه‌ای، خرگوش، خارپشت، جوجه تیغی، روباه، شغال و انواع پرندگان چون عقاب، هما، کبک، کبک دَری، تیهو، کبوترسانان، لاشخور، گنجشک‌سانان را در خود جای داده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: منطقه حفاظت شده باشگل، منطقه تپه ماهوری، کم ارتفاع است که از دشت شروع شده و به تدریج به طرف شمال و غرب، ارتفاع آن افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: در پست‌ترین نقطه یعنی نواحی دشتی، ارتفاع آن یک‌هزار متر بالاتر از سطح دریا است و در بلندترین نقطه که قله کوه بانچال در شمال این منطقه است، مهم‌ترین کوه ها و ارتفاعات این منطقه آق داغ، کوه سفید، کوه قزقلعه، کوه چهل قز، قازان داغ و کوه قره داش است و از مهم‌ترین مناطق دشتی آن نیز می‌توان به دشت قره باغ، سیچانلو، حسین آباد و قاسم آباد اشاره کرد و از نظر پوشش گیاهی دارای فلور ایران – تورانی است و شامل گونه‌های مختلف، به ویژه گونه‌هایی از جنس گـَوَن، سرپوشک، پیاز، اسپرس، گل گندم، ورک، جو وحشی، خارشتر، تلخ بیان، شیرین بیان است.

خضیر عنوان کرد: قسمت‌های جنوبی آن زیستگاه آهو و بقیه نقاط این تپه ماهور، زیستگاه قوچ و میش است و علاوه بر آهو، قوچ و میش، جانوران دیگری چون گرگ، روباه معمولی، شغال، گراز و خرگوش دشتی نیز در آن زندگی می‌کنند.

وی ادامه داد: منطقه حفاظت شده طارم سفلی، منطقه کوهستانی در شمال غربی استان قزوین و همجوار با استان‌های گیلان و زنجان قرار دارد.

این مسئول بیان کرد: مهم‌ترین مسیر دستیابی به این منطقه جاده لوشان - سیردان است و پوشش گیاهی منطقه اغلب از خانواده گرامینه و بقولات ( انواع گون، خارشتر واسپرس) است؛ وجود درختان کهن سال با قدمت 900 سال از جمله ویژگی‌های طبیعی این منطقه محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: حیات وحش و تنوع جانوری همچون پلنگ و کل و بز وحشی در دره‌ها و ارتفاعات این منطقه به لحاظ زیباشناسی، تحقیقاتی و آموزشی بسیار دارای اهمیت است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین بیان کرد: خوشبختانه با افزایش سطح مناطق حفاظت شده و تحت مدیریت حفاظت محیط زیست وکنترل و نظارت بر زیستگاه‌های حیات وحش، سالانه شاهد رشد حدودا 10 برابری جمعیت وحوش در استان بودیم که بیانگر پویایی اکوسیستم استان قزوین است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز