مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان مرکزی خبر داد؛
وجود 2 نوع گواهی برای محصولات سالم کشاورزی
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه 2 نوع گواهی برای محصولات سالم کشاورزی وجود دارد، گفت: این گواهیها شامل گواهی دریافت QR کد و گواهی حد مجاز آلایندهها است که هر کدام مراحل خاص خود را دارند.
به گزارش ایلنا، قاسم قدمی به فرایند دریافت QR کد اشاره کرده و افزود: برای دریافت QR کد متقاضی باید وارد سامانه صدور مجوزهای محصولات کشاورزی شود و تقاضای خود را برای محصول مورد نظر ثبت کند. تمام مراحل تولید محصول توسط کارشناس مورد تأیید سازمان نظام مهندسی کشاورزی بررسی و ثبت میشود و در صورت وجود مشکل مشاورههای لازم ارائه میشود و اصلاحات لازم انجام میپذیرد.
وی ادامه داد: در نهایت بعد از تأیید محصول یک QR کد اختصاصی داده میشود که خریدار با اسکن این کد میتواند تمام اطلاعات مربوط به محصول را از زمان کاشت با برداشت مشاهده کند. از فروردین 1403 داشتن این کد برای محصولات صادراتی الزامی است و تولیدکنندگان باید نسبت به دریافت آن اقدام کنند. 58 متقاضی در این استان برای دریافت گواهی محصول سالم ثبتنام کردهاند که تاکنون برای 5 متقاضی QR کد صادر شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی به نحوه و مراحل دریافت گواهی حد مجاز آلایندهها اشاره کرده و اظهار داشت: در ابتدا تقاضای فرد از طریق سامانه جهاد کشاورزی ثبت و توسط یک مدیر کنترل کیفی مراحل بررسی و تأیید میشود. در مرحله بعد محصول توسط یک شرکت بازرسی مورد تأیید و دارای تأییدیه مورد آزمایش قرار میگیرد و میزان سموم، فلزات سنگین و آلایندهها ارزیابی میشوند.
قدمی با اشاره به اینکه در نهایت محصول توسط مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و ادارهکل استاندارد ارزیابی و گواهینامه صادر میشود، تصریح کرد: حدود 5 متقاضی در استان مرکزی برای محصولات کشاورزی از جمله لوبیا و نخود این گواهی را دریافت کردهاند. یکی از نقاط ضعف در خصوص این محصولات نبود مکان مشخص برای عرضه و اطلاعرسانی در این خصوص است.
وی به دلایل متعددی که تولیدکنندهها رغبت پایینی برای تولید این نوع از محصولات کشاورزی از جمله لوبیا و نخود دارند اشاره کرده و بیان داشت: باید در نظر داشت که تولید این محصولات هزینه بیشتری نسبت به شرایط عادی دارد. اما متأسفانه تضمینی برای عرضه با قیمت متناسب وجود ندارد که این موارد از مهمترین دلایل رغبت پایین تولیدکننده در این جریان است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تأکید کرد: شناسنامهدار شدن 8 محصول صیفی سبزی از جمله فلفل سیاه، کرفس و کاهو و 3 محصول باغی شامل انار، انگور و پسته در استان مرکزی از برنامههایی است که در راستای ارتقای سلامت محصولات کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است. روند شناسنامهدار شدن این محصولات به این صورت است که از مرحله کاشت تا برداشت توسط کارشناس مورد تأیید تحت نظارت قرار میگیرد و بعد از تأیید، شناسنامه محصول صادر میشود.
قدمی با اعتقاد بر این که محصولات کشاورزی سالم هستند و نقض این موضوع در صورتی است که خلاف آن ثابت شود، ابراز داشت: پیشروی جهاد کشاورزی استان مرکزی در راستای اجرای برنامه کشوری برای تولید محصول سالم در واقع ارتقای کیفیت محصولات به سطح بالاتر است. هدف اصلی گسترش و تولید محصولات کشاورزی است و در این راستا اقدامات اساسی انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای صادرات محصولات کشاورزی به برخی از کشورها نیاز به تأییدیه سازمان غذا و دارو نیز وجود دارد، اضافه کرد: باید توجه داشت که این نوع از محصولات از نظر شکل ظاهری متفاوت هستند و بر اساس تقسیمبندیهای تأیید شده به درجههای یک، 2 و 3 تقسیم میشوند. باید در نظر داشت که بین این نوع از محصولات کشاورزی از نظر بوته و ماهیت تفاوتی وجود ندارد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی به اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در راستای فرایند اطلاعرسانی اشاره داشته و گفت: کلاسهای متعددی برای کارشناسان، بهرهبرداران، تولیدکنندگان، واحدهای گیاه پزشکی و فروشندگان سموم برگزار شده است. همچنین در خصوص مواردی از جمله سموم کمخطرتر و نیز مراحل صدور این گواهینامه اطلاعرسانیهای لازم انجام میشود.