خبرگزاری کار ایران

از فردا در شیراز؛

پانزدهمین کنگره قلب و عروق خاورمیانه آغاز به کار می‌کند

 پانزدهمین کنگره قلب و عروق خاورمیانه آغاز به کار می‌کند
کد خبر : ۱۴۴۰۶۶۹

پانزدهمین کنگره قلب و عروق خاورمیانه و هشتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی از چهارم تا ششم بهمن 1402 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، برگزار می‌شود.

به گزارش ایلنا، رئیس پانزدهمین کنگره قلب و عروق خاورمیانه و هشتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی در جمع خبرنگاران حوزه سلامت شیراز با اشاره به برگزاری این رویداد علمی در مجتمع ولایت دانشگاه و با حضور مسوولان ارشد وزارت بهداشت گفت: این کنگره با محوریت «از پیشگیری تا مداخلات قلبی» از فردا، چهارم بهمن آغاز می شود و به مدت سه روز ادامه دارد.

محمدجواد زیبایی نژاد با اشاره به ارسال 115 مقاله به دبیرخانه پانزدهمین کنگره قلب و عروق خاورمیانه و هشتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی، از پذیرش 93 مقاله و ارایه به صورت پوستر در این رویداد علمی خبر داد و افزود: 10 مقاله نیز از سوی گروه داوری کنگره، به عنوان مقالات برتر انتخاب و معرفی می شود.

رئیس پانزدهمین کنگره قلب و عروق خاورمیانه و هشتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی اضافه کرد: در این کنگره 150 سخنران از مراکز تحقیقاتی، پژوهشکده ها و مراکز مرتبط با علوم پزشکی سراسر کشور حضور دارند و 150 سخنرانی با موضوعاتی شامل بررسی مسایل پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی و مسایل مربوط به کاهش سکته های قلبی و مغزی و آخرین روش های درمانی و تهاجمی به حاضران ارایه و پیرامون تجربیات تمامی مراکز درمانی و تحقیقاتی کشور تبادل نظر می شود.

رئیس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز، یکی از ویژگی های کنگره امسال را بررسی غربالگری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد که گام مهمی در شناسایی موارد ابتلا به دیابت و فشار خون بالا بوده است.

وی با اشاره به نقش اساسی پیشگیری های اولیه کاهش روند بروز سکته های قلبی و مغزی، توجه به این امر را مانع از صرف هزینه های فراوان برای تامین تجهیزات درمانی دانست و با برشمردن عوامل خطرزا در بروز سکته های قلبی و مغزی به بیماری دیابت، فشار خون بالا، چربی خون بالا، عدم تحرک، عادت های بد غذایی و مصرف سیگار؛ بر اهمیت کنترل این عوامل خطرزا در پیشگیری از ایجاد سکته های قلبی و مغزی تاکید کرد.

زیبایی نژاد افزود: پس از انقلاب اسلامی، تحقیقات فراوانی در کشور به همت اندیشمندان و پژوهشگران حوزه سلامت، در حوزه بیماری های قلب و عروق و سکته های قلبی و مغزی انجام شده که با افزایش طول عمر در مردان به میزان حدود 15 سال و در زنان به میزان حدود 20 سال در مقایسه با پیش از انقلاب اسلامی همراه بوده است.

به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، حدود یک سوم مرگ و میرهای کشور بر اثر سکته های قلبی و مغزی اتفاق می افتد که در همین زمینه یک کار تحقیقاتی در مرکز تحقیقات قلب و عروق شیراز انجام شده است.

وی با اشاره به اجرای این پروژه تحقیقاتی برای جمعیت 40 تا 70 سال شیراز و یکی از روستاهای شهرستان فسا با مقایسه عوامل خطرزا و خطر بروز سکته های قلبی و مغزی گفت: نتایج این پژوهش نشان می دهد که سبک زندگی در کلان شهر شیراز، خطر بروز سکته های قلبی و مغزی، چاقی، عدم تحرک، چربی خون، فشار خون بالا و قند خون بالا را نسبت به ساکنان روستای مورد بررسی بیشتر می کند و همین امر نیاز به تغییر شیوه زندگی، تغییر در رژیم غذایی و همچنین لزوم تحرک، ورزش و پیاده روی را یادآور می شود.

زیبایی نژاد در بخش دیگری از صحبت های خود از ارایه طرحی به عنوان «شیراز، شهر سالم» خبر داد و اضافه کرد: این طرح بر اساس استراتژی کاهش سکته های قلبی و مغزی ارایه شده و نیازمند همراهی و همکاری سازمان ها و نهادهای مختلف است.

وی افزود: خطر بروز سکته های قلبی و مغزی در 10 سال آینده بین افراد 40 تا 70 ساله حدود 22 درصد است که می توانیم با مداخله های لازم و به موقع، این میزان را کاهش دهیم.

رئیس پانزدهمین کنگره قلب و عروق خاورمیانه و هشتمین همایش مداخلات پیچیده قلبی همچنین بر نقش رسانه ها، صدا و سیما و سازمان های مردم نهاد در آموزش و آگاه سازی مردم از عوامل خطرزای بیماری های قلبی و عروقی و شیوه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها در جامعه تاکید کرد و از اصحاب رسانه خواست برای آگاه سازی مردم در این زمینه، حوزه سلامت را بیش از پیش یاری کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز