خبرگزاری کار ایران

۵ فوتی و ۱۰ مصدوم در جاده‌های زرین دشت طی ۱۷ روز؛

جاده‌هایی که بوی مرگ می‌دهند/ توقف ۴ماهه پروژه دوبانده محور دولت آباد به حاجی آباد

جاده‌هایی که بوی مرگ می‌دهند/ توقف ۴ماهه پروژه دوبانده محور دولت آباد به حاجی آباد
کد خبر : ۱۴۳۶۸۳۸

آمار جان باختگان تصادفات جاده‌ای شهرستان زرین دشت در استان فارس در بازه زمانی ۴ تا ۲۱ دی‌ماه و طی ۱۷ روز به ۵ تن رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ناقوس مرگ این بار قرعه را به نام یک مادر و دختر جوان انداخت؛ خبر آنقدر تلخ و جانکاه است که صدای مردم زرین دشت را در آورده است. 

چهارم دی ماه محور حاجی آباد - زیرآب شهرستان زرین دشت آبستن یک حادثه ناگوار جاده‌ای بود که جان یک زوج جوان فرهنگی و یک مرد جوان دیگر را گرفت و پنج شنبه گذشته (۲۱ دی‌ماه ) نیز جان یک بانوی پرستار جوان و دختر خردسالش قربانی پروژه‌ای شد که چهار سال است به دلیل عدم تزریق اعتبار هنوز تکمیل نشده است.

جاده زیرآب- حاجی آباد تنها مسیر اصلی دسترسی به مرکز شهرستان زرین دشت است که مدتی است جان مسافران را می گیرد.

این پروژه تنها پروژه راهسازی شهرستان زرین دشت است که در ۴ سال گذشته به رغم وعده های مسئولان  حتی مورد بازدید متولیان راه و شهرسازی فارس در مدت یاد شده قرار نگرفته و وزیر راه و شهرسازی هم در سفر هیات دولت با گذر از این شهرستان‌ مردم را در انتظار گذاشت و در واقع این پروژه در اعتبارات سفر دور دوم ریاست جمهوری نیز اعتباری نگرفت و گرهی از آن گشوده نشد. 

جاده‌هایی که بوی مرگ می‌دهند/ توقف ۴ماهه پروژه دوبانده محور دولت آباد به حاجی آباد

چرا زرین دشت یک‌متر جاده استاندارد ندارد؟

در همین رابطه یعقوب محمد زاده یکی از رانندگان کامیون شهرستان زرین دشت با ۲۳ سال سابقه رانندگی در جاده‌های کشور در این باره به ایلنا، گفت: چرا شهرستان زرین دشت به عنوان یک شهرستان مستقل نباید یک متر جاده استاندارد داشته باشد.

وی با انتقاد شدید از وضعیت راه های این شهرستان افزود: مگر زرین دشت چه چیزی از شهرستان های همجوار کم دارد که اعتبار کافی به راه های آن اختصاص داده نمی‌شود.

محمد زاده تاکید کرد: آیا حق مردم زرین دشت این است که جان عزیزان شان در جاده های غیر استاندارد هر هفته یا هر روز از بین برود و مسئولان هم کاری نکنند. 

این شهروند زرین دشتی یادآور شد: پروژه دوبانده شدن محور مواصلاتی داراب به زرین دشت حدود ۴ سال است که قربانی بی توجهی مسئولان به دلیل نبود اعتبارات شده و عملیات اجرایی این پروژه از حدفاصل روستای زیرآب تا حاجی آباد بر زمین مانده و نه تنها جاده درست نشده بلکه همان جاده قبلی نیز به دلیل عملیات اجرایی دوبانده در حال حاضر فاقد شانه خاکی و بدون‌نصب هر گونه علائم راهنمایی و رانندگی به حال خود رها شده است. 

فعالیت ۳ هزار کامیوندار زرین دشتی در صنعت حمل و‌نقل کشور

محمد زاده با بیان اینکه به نظر می‌رسد سهم شهرستان زرین دشت از صنعت حمل و نقل به نیم درصد در کشور برسد، تصریح کرد: آیا مردم این شهرستان حق بهره مندی یک جاده استاندارد به طول ۴۰ کیلومتر ندارند تا شاهد مرگ عزیزان شان در جاده‌ ها نباشند. 

این راننده ناوگان حمل و نقل جاده ای زرین دشت ابراز کرد: ما رانندگان، به کَرّات در جاده های کشور عبور و مرور می‌کنیم و به جرات می‌توانم بگویم که وضعیت راه های هیچ کدام از مناطق کشور مثل زرین دشت نیست.

وی با ذکر این نکته که شهرستان زرین دشت دارای ۳ هزار راننده فعال دارد که نقش بسزایی در رونق اقتصادی کشور دارند گفت: به نظر می رسد که جان مردم شهرستان زرین دشت بر سر بی توجهی مسئولان و اعتبارات قطره چکانی معامله می‌شود. 

جاده‌هایی که بوی مرگ می‌دهند/ توقف ۴ماهه پروژه دوبانده محور دولت آباد به حاجی آباد

 مرگ شهروندان به نبود اعتبار گره خورده است

در همین رابطه فرماندار زرین دشت نیز در گفت و گو با ایلنا اظهار کرد: با توجه به ایمن نبودن محورهای مواصلاتی شهرستان، پروژه دوبانده محور دولت آباد به حاجی آباد به طول ۱۶ کیلومتر به‌رغم اینکه از سال ۹۸، عملیات اجرایی آن آغاز شده اما متاسفانه بعد از گذشت ۴ سال هنوز این پروژه به اتمام نرسیده است.

رسول بهمنی تاکید کرد: در حال حاضر تقریباً ۴ ماه است که این پروژه بطور کامل متوقف شده و به‌رغم پیگیری  و مکاتبات مکرر با دستگاه‌های اجرایی تا به امروز پاسخ قانع کننده ای در این زمینه به ما داده نشده است.

وقتی جان مردم با خُلف وعده به بازی گرفته می‌شود

وی ضمن انتقاد شدید از خُلف وعده متولیان‌راه استان در تخصیص اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی به پروژه دوبانده دولت آباد به حاجی آباد عنوان کرد: با توجه به پیگیری های حضوری و مکتوب با مسئولین وزارت راه و شهرسازی و استان و در سایه بدقولی های مکرر، همچنان شاهد مرگ عزیزان مان در این محور هستیم و در ۱۷ روز گذشته ۵ فقره منجر به فوت و ۱۰ فقره مصدومیت داشته‌ایم که در این میان دو زوج فرهنگی، یک مرد جوان و یک خانم پرستار و فرزندش نیز در ۲۱ دی ماه جان خودشان را از دست دادند.

فرماندار زرین دشت تصریح کرد: آیا برای یک مسافت ۱۰ کیلومتری که بیش از ۴ سال است عملیات اجرایی آن آغاز شده و با تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان به اتمام می رسد چند جوان دیگر باید در این‌ محور پَرپَر شوند تا عملیات اجرایی این پروژه به اتمام برسد؟ 

وی از خلف وعده‌ مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس مبنی بر تخصیص اعتبار ۲۰ میلیاردی به پروژه مذکور نیز سخن گفت و بیان کرد: با توجه به قول مساعد مدیر کل راه و شهرسازی فارس مبنی بر تامین اعتبار ۲۰ میلیارد تومانی  پس از حادثه چهارم دی ماه تا به امروز هیچگونه اعتباری تخصیص پیدا نکرده و در همین راستا از مسئولین امر خواستار تسریع در تخصیص اعتبار یاد شده برای تکمیل پروژه مذکور هستیم.

شهرستان زرین دشت به مرکزیت حاجی آباد با ۸۰ هزار نفر جمعیت در جنوب شرق استان فارس واقع شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز