خبرگزاری کار ایران

یک مسئول:

ظرفیت تصفیه فاضلاب البرز نسبت به متوسط کشوری ٢٠درصد عقب مانده است/لزوم ارتقاء مدول تصفیه خانه کرج

ظرفیت تصفیه فاضلاب البرز نسبت به متوسط کشوری ٢٠درصد عقب مانده است/لزوم ارتقاء مدول تصفیه خانه کرج
کد خبر : ۱۴۳۶۱۱۷

رئیس قسمت بهره‌برداری از تصفیه خانه‌های فاضلاب استان البرز گفت: ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب کرج با دو مدول(بخش) برای جمعیتی معادل ۵۶٠هزار نفر، فعال است اما کرج، ظرفیتی بالغ بر ٧٠٠ هزار نفر مورد نیاز است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از البرز، لیلا حیاتی در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از تصفیه خانه شهر کرج طی نشست خبری اظهار کرد: صیانت از بهداشت عمومی و حفاظت از محیط زیست یکی از آرمان‌های اصلی شرکت‌های آب و فاضلاب کل کشور است و اساسی ترین این اهداف، تصفیه فاضلاب است.

وی تصریح کرد: ٣٠ تا ٣۵درصد فاضلاب استان البرز تحت پوشش تصفیه خانه هاست و این درحالیست که میانگین بهره‌مندی کشور از سیستم تصفیه فاضلاب ۵۶درصد است لذا البرز از این بابت دچار عقب ماندگی حدود ٢٠درصدی است. با توجه به ساخت بعضی تصفیه خانه ها در البرز و کرج این عدد به میانگین کشوری خواهد رسید.

حاتمی گفت: فعالیت در تصفیه خانه ها کار آسانی نیست چراکه نظارت شبانه روز و مستمر می‌طلبد. مدام با میکرو ارگانیسم های زنده سروکار داریم. با وجود حساسیت این میکرو ارگانیسم ها هر لحظه منتظر بحران در تصفیه خانه ها نیز هستیم. 

این مسئول در ارتباط با تصفیه خانه شهر کرج گفت: این مرکز در جنوب شرقی شهر کرج در محله شورقلعه واقع شده است. بخش اول این تصفیه خانه با هدف پساب مصرفی کشاورزان با تاکید بر استفاده گیاهان غیر مثمر، راه‌اندازی شد. 

رئیس بهره‌برداری از تصفیه خانه‌های فاضلاب استان البرز گفت: کل ظرفیت تولید پساب مدول(بخش) اول ۶۷۰ لیتر در ثانیه قابلیت استفاده در بخش کشاورزی و آبیاری را دارد. مدول اول تصفیه خانه فاضلاب کلانشهر کرج با ظرفیت ۵۶ هزار متر‌مکعب در شبانه روز و جمعیت زیر پوشش ۲۸۰ هزار نفر سال ١٣٨۶ به بهره‌برداری رسید.

وی ادامه داد: مدول دوم در سال ١۴٠٢ با ظرفیت ۵۶هزار متر مکعب و ظرفیت ٢٨٠هزار نفر بهره‌برداری شد که مجموع ظرفیت تحت پوشش هر دو مدول به ۵۶٠ نفر رسید اما میانگین فاضلاب ورودی ٧٠٠ هزار نفر است که لازم است این ظرفیت افزایش پیدا کند.

این مسئول در شرکت آبفای البرز ادامه داد: تصفیه خانه فاضلاب کرج با احداث سه مدول جدید در ۵ مدول، جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را زیر پوشش تصفیه خانه فاضلاب قرار خواهد داد.

وی گفت: پساب خروجی از تصفیه خانه با هماهنگی جهاد کشاورزی، فیلتر شده و کلرزنی انجام می‌شود و برای فضای سبز و خوراک دام استفاده می‌شود.

حاتمی اضافه کرد: در تصفیه فیزیکی، آشغالگیر مکانیکی و الکتروکال راه اندازی شده و فاضلاب بعد از ورود بعد از زمانی حدود ۶ ساعت از کانالی به فاصله ٣٠ متری به حوض‌های تقسیم شده هدایت می‌شود که از این بخش کار اصلی تصفیه به روش پیشرفته لجن فعال شروع می‌شود و نیترات به صورت تجزیه به نیتروژن و اکسیژن تبدیل می‌شود.

حاتمی در ارتباط با حذف فسفر گفت: پساب وارد ته نشین های ثانویه می‌شود که ۴ عدد  به عمق ۵ متر است. بعد از ۶ ساعت لجن ته نشین شده و پساب به بخش گندزدایی هدایت می‌شود که در این بخش با تزریق گاز کلر با زمان ٢٠ تا ٣٠ دقیقه پساب گنددایی شده و خارج می‌شود.

حاتمی اظهار داشت: در فرآیند تصفیه فاضلاب به روش MLE (لجن فعال پیشرفته) فسفر، نیتروژن و مواد عالی حذف می‌شود لذا پساب خروجی از این تصفیه خانه برای تخلیه در آبهای سطحی است. تخلیه پساب در آبهای سطحی، تابع استاندارد سختگیرانه است و دارای حساسیت خاص است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز