خبرگزاری کار ایران

مدیر کل کار لرستان:

همراهی و همدلی کارگر و کارفرما منجر به رونق و بهره‌وری در تولید می‌شود

همراهی و همدلی کارگر و کارفرما منجر به رونق و بهره‌وری در تولید می‌شود
کد خبر : ۱۴۲۵۸۸۳

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رعایت قوانین و مقررات واحدهای اقتصادی، گفت: همراهی و همدلی کارگر و کارفرما زمینه رشد و رونق تولید و بهره وری می‌شود.

به گزارش ایلنا، سید فرهاد ناصری نیا امروز شنبه در جلسه هم اندیشی شوراهای اسلامی کار استان با بیان اینکه هدف از از برگزاری این جلسات کمک به واحدهای اقتصادی است، اظهار داشت: افزایش بهره‌وری و رضایت ارباب رجوع و در واقع ارائه خدمات بهینه به مردم و جامعه هدف که همان کارگر و کارفرماست رویکرد اصلی نشست‌های اعضا و نمایندگان کارگران است و تلاش کنیم از جلساتی که خروجی که منتج به کمک به کار تولید نباشد خودداری کنیم.

وی افزود: مهمترین فلسفه این نوع جلسات و نشست‌ها که نمایندگان کارگران و کارفرمایان حضور دارند و در واحد اقتصادی نیز برگزار می‌شوند، اولا هم اندیشی، پیگیری و آشنایی نزدیک به امورات جامعه کار و تلاش است و در ثانی رفع برخی از مسائل واحد اقتصادی است.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: در برخی از واحدهای اقتصادی به دلایلی کارفرما از پرداخت حقوق و مزایا امتناع کرده، باعث می‌شود این چنین مشکلاتی از طریق مراجعه کارگران به مراجع رسیدگی به شکایات این اداره کل حل و فصل شود و ممکن است این مسائل‌عدم آگاهی و آشنایی کارفرمایان به رعایت اصول و مقررات است که باید به این قوانین و رعایت مقررات آگاه باشد و از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری شود.

ناصری نیا تصریح کرد: اگر کارگر و کارفرما به قوانین ومقررات کار به ویژه وظایف و اختیارات و حقوق خود واقف باشند قطعا بسیاری از مشکلاتی که در بین آنان ایجاد می‌شود حل و فصل می‌شود و به مراجع رسیدگی ورود نخواهد کرد.

وی بیان کرد: کارگر و کارفرما لازم و ملزوم و مکمل همدیگر هستند و این بدان معنی است که اگر کارفرما نباشد فضایی برای معیشت و شغل برای کارگری وجود ندارد و اگر کارگر نباشد کار کارفرما پیش نمی‌رود و ناقص می‌ماند.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان با بیان اینکه به عنوان شرکای اجتماعی باید حمایت حداکثری از کارگر و کارفرما داشته باشیم و با کمک و هم افزایی همدیگر شرایط را تسهیل کنیم، اظهار کرد: یکی از ارزشهایی که در واحدهای اقتصادی استان با وجود شوراهای اسلامی کار زنده شده این است که ابتدا برخی از کارفرمایان از ایجاد شورا در کارگاه امتناع کرده، اما پس از تشکیل و ورود افراد واجد شرایط به شورای اسلامی کار خیلی از مشکلات و مسائل ختم به خیر شدند و شورها زمینه کمک به کارفرما و کارگران را فراهم و موجب رضایتمندی آنان شده است.

ناصری نیا به ارزشهایی که شورای‌های اسلامی کار در یک کارگاه ایجاد می‌کنند اشاره کرد و گفت: این شورها ارزشهای انسانی و همکاری با مدیریت در ایجاد برنامه‌ها و گسترش امور رفاهی کارکنان، بهبود کیفیت محصولات، تدوین آیین نامه انضباطی کارگاه و تشویقات، بررسی و شناخت کمبود‌های واحد و ارائه اطلاعات به مدیر، اعلام نظر مشورتی در مورد تنظیم ساعت کار و استراحت و را بر واحدهای اقتصادی حاکم کرده است.

وی تصریح کرد: ما از کارگران انتظار داریم ضوابط و مقررات کارفرما واحد اقتصادی را رعایت کنند چرا که قطعا کارفرمایان مقرارات قانونی دارند و به خود این اجازه را نمی‌دهند و خارج از قوانین و مقررات رفتار نمی‌کنند زیرا می‌دانند که مراجع رسیدگی و بازرسان کار در این شرایط ورود می‌کنند و با بی‌قانونی برخورد می‌کنند.

مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان ادامه داد: بهترین منزلت و ارزش کارگران نظم، انضباط و اجرای وظیفه آن‌ها به نحو احسن و تلاش برای پیشرفت و بهره وری و تولید بیشتر برای رونق واحد اقتصادی و جلوگیری از تعطیلی و اختلال در واحدهای تولیدی است و نیازی به سفارش مسئولین ندارد و خیلی از کارگران نمونه و با استعداد درخشانی در استان داریم که با تلاش و حدیت در کار به این مقام رسیدند.

ناصری نیا با بیان اینکه گاهی اوقات مسائل و مشکلاتی که در واحد اقتصادی اختلالی پیش می‌آید که از دست کارگر و کارفرما خارج است، بیان کرد: در این مئقعیت‌های که اتفاق می‌افتد ما به عنوان شرکای اجتماعی با پیگیری‌های لازم و با هم اندیشی و طرح در ستاد و بین مدیران دستگاههای اجرایی تلاش کنیم این مشکل را به خوبی مرتفع کنیم.

وی تاکید کرد: دیدگاه و هدف ما این است که کارگر و کارفرما را در کنار هم و پشتیبان یکدیگر قرار دهیم و در مقابل هم قرار ندهیم تا ماموریت و وظیفه ذاتی خودکه همان رونق و جهش تولید است را به بهترین نحو انجام دهند.

مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان در پایان با اشازه به اینکه تلاش کنیم در این جلسات خدمت و گره گشایی از از مشکلات مردم و به خصوص جامعه کار و تلاش است، افزود: بنابراین لازم است نمایندگان کارگر و کارفرما قبل از تشکیل جلسات هم اندیشی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی مسائل و مشکلات را از کارگاه‌های اقتصادی جمع‌بندی کنند تا برای مطرح کردن و چنانچه بتوانیم در این جلسات رفع کنیم و کارگشا باشیم و اگر نتوانستیم این مشکلات را اینجا حل کنیم در مرکز و ستاد مطرح و رفع کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز