مدیرکل میراث فرهنگی استان:
داربستهای زیر گنبد مسجد جامع قزوین پس از مرمت بنا جمعآوری میشود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، داربستهای زیر گنبد مسجد جامع هیچگونه نقش سازهای در حفاظت و استحکامبخشی این بخش از بنا ندارد و پس از مطالعات مرمت بنا و پایان کار که ظرف چند ماه آینده خواهد بود، جمع آوری داربستها انجام خواهد شد.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگ استان قزوین، علیرضا خزائلی درباره امکان برچیدن داربستهای مسجدجامع قزوین پس از 60 سال، با اشاره به اینکه داربستها سهولت دسترسی به بنا را در روند مرمت فراهم میکنند، گفت: داربستها در طول مرمت مسجد جامع، بارها باز و بسته شده و به عنوان مثال چندسال پیش ایوان شمالی مسجد جامع داربست بسته شد و پس از پایان کار مرمت داربستها جمع شد و مطمئنا اگر دوباره نیاز به کار مرمتی داشته باشد با داربست سهولت دسترسی را فراهم میکنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین افزود: داربستهای ایوان جنوبی جلوی گنبدخانه نیز در سالهای اخیر برای سهولت مرمت بنا بسته شده و پس از پایان مرمت هنوز جمع آوری نشده است.
وی با اشاره به موضوع جمعآوری داربستهای مسجد جامع که در بازدید معاون میراث فرهنگی کشور از مسجد جامع عتیق مطرح شد، تصریح کرد: موضوع مطرح شده مربوط به داربستهای زیر گنبدخانه این بناست و افرادی که روی این موضوع بحث دارند به اشتباه اعلام میکنند که این داربستها نقش سازهای دارد، در صورتی که بر اساس مطالعاتی که در دو نوبت در سال ۹۸ و ۱۴۰۱ توسط مشاور انجام شده هیچگونه نقش سازهای برای این داربستها وجود ندارد.
این مسئول بیان کرد: این داربستها فقط و فقط نقش سهولت دسترسی دارند و اجرای آنها تنها با همین هدف بوده است؛ بنابراین طرح این موضوع که با جمعآوری داربستها گنبد فرو میریزد یا بنا دچار آسیب میشود، اساساً باور غلط و فاقد هر گونه منطقی است، وزن سازه به گونهای است که این چنین داربستهایی تحمل آن را ندارد و نمیتواند، نقش سازهای ایفا کند.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری سمینار ملی یک روزه با عنوان بررسی روند مطالعات استحکامبخشی مسجد جامع عتیق عنوان کرد: این همایش در روز ۲۹ آذر برگزار خواهد شد و متخصصان و کارشناسان این حوزه و مشاور پروژه به روشن کردن ابعاد کارشناسی این موضوع خواهند پرداخت.
خزائلی با اشاره به اینکه این پروژه مرمتی جزو پروژههای مصوب سفر رئیس جمهور بوده و منابع آن از محل سفر رئیس جمهور به قزوین در حال تامین است، خاطرنشان کرد: هدف این است که مسجد جامع عتیق قزوین در پرونده ثبت جهانی مساجد ایران قرار گیرد و باید با تمام تلاش و توان شرایط ثبت این مسجد کهن و زیبای قزوین در فهرست آثار جهانی را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه جمع آوری داربستها براساس نظر شورای فنی استان و درخواست من به عنوان مدیرکل و رئیس شورای فنی در بازدید قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی از این بنا انجام شده است، اظهار کرد: معاون میراث فرهنگی کشور در بازدید از بنا نیز زمان پایان مرمت وجمع آوری داربستها را به بازدید و تایید هیات اعزامی از حوزه معاونت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منوط کرد.
این مسئول یادآور شد: پروژه مطالعات مرمت بنا با سرعت در دست انجام است که پس از خاتمه کار که ظرف چند ماه آینده خواهد بود، جمع آوری داربستها انجام خواهد شد.