در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح شد؛
ضرورت اجتناب ناپذیر توجه به بازار آب در فارس
هفتاد و سومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس با پیش دستور ارائه گزارش پایش فضای کسب و کار استان فارس در تابستان 1402 و پنج دستور جلسه با حضور استاندار فارس، رئیس اتاق بازرگانی و مدیران کل دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی برگزار شد.
به گزارش ایلنا، رئیس اتاق بازرگانی استان فارس در هفتاد و سومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس گفت: آب ارزشمندترین کالای دنیاست که در کشور ما فاقد قیمت است و بازار آب بدان معنی که صاحبان پروانه چاه و بهره برداران از آب بتوانند آب مازاد خود را در اختیار دیگرانی که به آن آب برای تولید در بخش های مختلف از جمله کشاورزی و صنعتی نیاز دارند، قرار داده شود.
محمدصادق حمیدیان افزود: هدف از ایجاد بازار آب این است که میزان آب موجود مورد مصرف بهینه قرار گیرد که با اجرای بازار آب شاهد توزیع پایداری آب خواهیم بود و ضمن توجه به مصرف بهینه، آب برای تولید محصول با ارزش تر مورد استفاده قرار گرفته در عین اینکه بیلان آب خوان ها و تقویت آن هدفگذاری گردد.
حمیدیان اظهارداشت: در بازار آب به هیچ عنوان بحث اضافه برداشت مطرح نیست بلکه به طور مثال باغدار یا صنعتگری وجود دارد که سرمایه گذاری کلان انجام داده و در زمان فعلی دچار مشکل کم ابی شده و در کنار آن کشاورز و بهره برداری وجود دارد که از آب چاه در اختیار به خوبی استفاده نمی کند، بنابراین بازار آب این امکان را می دهد که با در نظر گرفتن میزان مجاز آب، بخش های مورد نیاز از آن آب استفاده کنند و هزینه آن را بپردازند.
رئیس اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: یکی از شروط اجرای این طرح وجود کنتور هوشمند برای الزام به حفظ بیلان سفره های زیرزمینی است که اگر این طرح خوب کار شود منافع و کشایش بسیار خوبی برای کل استان خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه این موضوع منافع و آسیب هایی را دارد ادامه داد: به طور حتم منافع اجرای طرح بازار آب در استان بیش از آسیب آن است به طوری که با اجرای این طرح در استان شاهد پیامد مثبت آن در بخش های مدیریت مصرف، تغییر رویکرد به بخش آب، تغییر نوع کشت، حفظ آب و سفره های زیرزمینی استان، مصرف بهینه آب موجود و تعادل بخشی خواهیم بود.
حمیدیان عنوان داشت: این طرح هم اینک به صورت آزمایشی بازار آب در برخی از استان های کشور انجام می شود و آب مازاد چاه های کشاورزی مبادله می شود.
دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان با بیان اینکه تغییر نگاه قانونی به بازار آب ضروری است تصریح کرد: بازار آب یک مکانیزم هوشمند بهره وری از آب است که در دنیا نیز چنین تجربه هایی وجود دارد و با توجه به موضوع با اهمیت و کارآمد بازار آب برای کشور، نیاز است ماده 27 و 28 قانون توزیع عادلانه آب نیز اصلاح شود.
در این جلسه سایر مدعوین به بیان دیدگاه های کارشناسی خود در خصوص دستورهای جلسه پرداختند.
در هفتاد و سومین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی فارس موارد زیر مصوب شد:
- مکاتبه با اداره استاندارد در خصوص تدوین استاندارد بذور وارداتی در حوزه سبزی جات و سیفی جات و دستور العمل اجرایی شفاف در خصوص میزان نمونه برداری از محموله های وارداتی، تعداد نمونه های آزمایش شده و هزینه های آزمایش
- تفویض اختیار به استان ها جهت انجام نمونه برداری از بذور وارداتی و حذف انحصار آن در سازمان گیاه پزشکی کشور
- با مساعدت منطقه ویژه اقتصادی شیراز، احداث ساختمان ایستگاه قرنطینه نباتی جنوب کشور با تخصیص زمین اداری در منطقه ویژه اقتصادی صورت پذیرد.
- منطقه ویژه اقتصادی شیراز به صورت موقت مکانی را جهت ارائه خدمات مربوط به قرنطینه گیاهی به بازرگانان در این منطقه قرار دهد.
- کمیته تحقیقاتی با حضور جهاد کشاورزی ، مرکز تحقیقات کشاورزی، سازمان آب منطقه ای فارس، آبفای فارس، آبفای شیراز، دانشگاه شیراز ، سازمان اقتصاد و امور دارایی، اتاق بازرگانی و اتاق فکر استانداری فارس تشکیل و موارد مربوط به ایجاد بانک آب در استان با توجه به تجارت جهانی این موضوع مورد بررسی قرار دهد.
- فرمانداری شیراز جلسه ای با قید فوریت با حضور جهاد کشاورزی و اتحادیه کشتارگاه های مرغ استان تشکیل و ترتیبی اتخاذ نمایند که تا اطلاع ثانوی قیمت گوشت مرغ طبق روال گذشته باشد.
- اداره کل دامپزشکی استان موضوع محدودیت قطعه بندی در حدود 5 درصد کشتار روزانه در هر کشتارگاه را تا اطلاع ثانوی اجرایی نکنند.