دبیر هفتمین جشنواره انار فاروق مطرح کرد؛
انقلاب اقتصادی در شهر فاروق با برگزاری جشنواره انار
دبیر هفتمین جشنواره انار فاروق با اشاره به برگزاری جشنواره انار شهر فاروق گفت: برگزاری جشنواره انار فاروق یک انقلاب اقتصادی در این شهر ایجاد کرد.
به گزارش ایلنا، رضا زارع فاروقی در حاشیه برپایی این جشنواره گفت: جشنواره انار فاروق از سال 95 همه ساله در شهر فاروق برگزار می شود که اولین جشنواره به تمام معنا مردمی بود و توسط مردم برگزار شد و گرچه در یک روستا برگزار شد اما در سطح کشور بازتاب خوبی داشت و به دلیل کیفیت بالای برگزاری، این جشنواره از صدا و سیمای مرکز فارس و شبکه های ملی پخش شد.
زارع فاروقی اظهار کرد: در روند برگزاری جشنواره انار فاروق در واقع بر اساس یک فرمول حرکت کردیم و آن این بود که گفتیم «تقویت هویت درونی باعث تقویت نگاه بیرونی» میشود و اگر ما بیاییم هویت درونی خود را تعریف کنیم نگاه بیرونی ما عوض می شود و این کار انجام شد.
وی با اشاره به اینکه جشنواره انار فاروق فرصت مناسبی برای معرفی شهر فاروق است، گفت: این شهر دارای قنوات بسیار قدیمی است و این قنوات را به همراه تاریخ فاروق که بیش از 10هزار سال سابقه دارد، معرفی کردیم و تلاش کردیم ظرفیتها و استعدادهای فاروق را به نمایش بگذاریم و از آن استفاده کنیم که این امور در قالب جشنواره ظاهر شد.
دبیر هفتمین جشنواره انار فاروق بیان کرد: جشنواره در حقیقت منشا تحول بزرگی برای شهر فاروق شد و بر این اساس باید فاروق را به دوقسمت تقسیم کنیم؛ یکی فاروق قبل از جشنواره و دیگری فاروق بعد از جشنواره. جشنواره توانست نگاه بیرونی را به فاروق عوض کند.
زارع فاروقی با اشاره به وجود اقامتگاه های فراوان و مناسب در فاروق گفت: به مناسبت برپایی جشنواره، شاهد حضور مردم از سراسر کشور حتی تورهای خارجی در شهر فاروق هستیم.
وی به تاثیر جشنواره بر مسائل اجتماعی هم اشاره کرد و گفت: همزمان با برپایی جشنواره نشاط اجتماعی خاصی در شهر ایجاد می شود و حتی دادگستری به ما اعلام کرد هرگاه جشنواره برگزار می شود، آمار جرم و جنایت در شهر کاهش می یابد.
زارع فاروقی تاکید کرد: در بحث اشتغال آفرینی نیز اگر چه این جشنواره یک حرکت اقتصادی و به نوعی اشتغال موقت است اما قطعا برای ایجاد اشتغال پایدار گام خواهیم برداشت.
اختصاص یک زمین برای جشنواره
دبیر جشنواره انار فاروق اظهار کرد: پیش از این جشنواره در مراکز مختلف برگزار می شد، اما از سه سال پیش، تصمیم گرفتیم یک مکان ثابتی پیدا کنیم که این اتفاق افتاد و این دوره جشنواره، سومین جشنواره ای است که در این مکان برگزار می شود.
وی افزود: هر چند این جشنواره در حاشیه شهر برگزار می شود؛ اما در فاروق، یک انقلاب اقتصادی رخ داده و شما در کوچه های این شهر که گذر کنید می بینید که باغداران محصولات باغ خود را به فروش گذاشته اند و یک تنوع خوبی برای میهمانان به نمایش گذاشته اند.
زارع فاروقی با بیان اینکه برنامه آینده ما این است که از جشنواره عبور کنیم و اهداف دیگری را تعریف کنیم، افزود: مکانی که هم اکنون جشنواره در آن برگزار شده است، مجتمع دهکده های 14 معصوم شهر فاروق است و بنا داریم 14 دهکده با عناوین اقتصاد مقاومتی، گردشگری، سلامت و غیره را ایجاد کنیم.
وی در خصوص جشنواره امسال گفت: این جشنواره ویژگی های خاصی دارد؛ که مهمترین آن ها وجود 80 غرفه است که به دو دسته تقسیم می شوند. غرفه های اصلی که غرفه های انار و فراورده های آن است و غرفه های فرعی یا جانبی که در آن ها محصولات دیگر ارائه می شود.
زارع فاروقی تاکید کرد: در واقع جشنواره انار فاروق، یک جشنواره با رویکرد اقتصادی نیست، بلکه یک رویداد فرهنگی است و برنامه های متنوع فرهنگی در آن دیدیم که دعوت میکنم مردم از فرصت باقیمانده استفاده کنند و تا 20 آبان ماه یک روز خوب را با خانواده در فاروق بگذرانند.
دبیر هفتمین جشنواره انار فاروق در پایان با اشاره به اینکه برگزاری این جشنواره از عهده یک شخص یا گروه بر نمی آید، از شورای فرهنگ شهرستان مرودشت که همه ادارات را موظف کردند در این جشنواره نقش آفرینی کنند، شهرداری و شورای اسلامی شهر فاروق، پایگاههای مقاومت و اقشار مختلف مردم تقدیر کرد.
ثبت ملی انار شهوار فاروق از برکات جشنواره است
همچنین مدیر اجرایی هفتمین جشنواره ملی گردشگری انار فاروق گفت: این جشنواره ملی تاثیر به سزایی در توسعه گردشگری و اشتغالآفرینی داشته و ثبت ملی انار شهوار فاروق از جمله برکات این جشنواره است.
محمد اسدپور بیان کرد: مردم فاروق با روی گشاده میزبان مردم خوب کشورمان هستند و طی یک رویداد گردشگری کشاورزی خاص با محوریت محصول انار شهوار که به ثبت ملی رسیده، پذیرای بازدیدکنندگان و علاقهمندان هستند.
اسدپور اظهار کرد: هفتمین جشنواره گردشگری انار فاروق از دهم تا بیستم آبان ماه در شهر فاروق مرودشت در حال برگزاری است و روزهای این جشنواره، هر کدام یک نام دارند .
مدیر اجرایی هفتمین جشنواره گردشگری انار فاروق، گفت: بعد از هفت دوره برگزاری، این جشنواره جایگاه خاصی را در بخش رویدادهای گردشگری و کشاورزی فارس یافته است و ما توانستیم با معرفی ظرفیتها و پتانسیلهای فاروق از جمله باغات کشاورزی، قناتهای منحصر به فرد، طبیعت زیبا و… گامهای مثبتی برداریم و به ایجاد اشتغالزایی در منطقه شامل احداث کارگاههای زودبازده، مشاغل خانگی، صنایع تبدیلی، صنایع بستهبندی و ایجاد یک رابطه مستقیم و بدون واسطه بین باغدار و تولیدکننده محصولات کشاورزی با مصرف کنندگان موفق بپردازیم.