در استان گیلان؛
۳۰ درصد روستاهای آسیب خیز و در معرض خطر هر شهرستان شناسایی میشوند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و رئیس کمیته راهبری طرح یاریگران زندگی استان گیلان با اشاره به ابعاد اجرایی طرح یاریگران زندگی به لحاظ محتوایی گفت: این طرح چهار مرحله دارد که مراحل آن شامل ساختار سازی، هویت و برندسازی، توانمند سازی و برنامه سازی است.
به گزارش ایلنا از رشت، دومین جلسه کمیته راهبری استانی طرح یاریگران زندگی در روستا با حضور مسئولین دستگاههای فرهنگی استان، فرمانداران و مسئولین شهرستانی به ریاست معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در سالن اجتماعات شهید انصاری استانداری گیلان برگزار شد.
محمدعلی اباذری دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در این نشست، گفت: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ریاست جمهور اعتیاد را به عنوان مهمترین و اولویت دارترین آسیب اجتماعی کشور معرفی کردهاند و آسیب دیدگان اجتماعی یا افرادی که به نوعی در معرض این آسیبها قرار دارند در روستاهای مختلف نیز پراکندهاند. لذا لازم است با بهره گیری از ظرفیت جامعه روستایی و نیز با ارائه آموزشهای پیشگیری از اعتیاد، شناسایی مسائل موجود در محلات، آگاه سازی و افزایش دانش و بینش عمومی مردم در خصوص آسیبهای اجتماعی و مواد اعتیاد آور، افزایش نقش فعالان مردمی و سازمانهای مردم نهاد، معرفی خدمات سازمانهای حاکمیتی و مداخله در موارد ضروری و بحرانها به یاری گروههای در معرض آسیب مناطق روستایی پرداخت.
وی خلاصهای از دستورالعمل اجرایی طرح یاری گران زندگی در روستا را برای اعضای جلسه تشریح کرد و افزود: هدف از تدوین و اجرای این طرح تأکید بر مسئولیت پذیری اجتماعی روستاها به منظور ترویج سبک زندگی سالم و با نشاط، تقویت رویکرد توانمند سازی جامعه روستایی، توسعه رویکرد مردمی سازی و افزایش مشارکتهای اجتماعی و عدالت در توزیع برنامههای فرهنگی و پیشگیرانه است.
محمد جلائی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و رئیس کمیته راهبری طرح یاریگران زندگی استان با اشاره به ابعاد اجرایی طرح یاریگران زندگی به لحاظ محتوایی گفت: این طرح چهار مرحله دارد که مراحل آن شامل ساختار سازی، هویت و برندسازی، توانمند سازی و برنامه سازی است. لذا انتظار داریم فرمانداران شهرستانهای استان اهتمام ویژهای در اجرای این دستورالعمل و تشکیل کانون یاریگران زندگی در روستاها داشته باشند و در جلسه آینده تمامی اقدامات اجرایی و ۳۰درصد روستاهای آسیب خیز و در معرض خطر شهرستان را شناسایی و احکام لازم طبق دستورالعمل توسط فرمانداران تهیه و طی مراسمی به آنان ابلاغ شود تا شاهد دستاوردهای مورد انتظار در پایان طرح که آگاه سازی روستائیان درباره خطر رو به رشد اعتیاد و محافظت اصولی از نسل آینده و تحقق جامعه عاری از اعتیاد و سالم و سایر اهداف است باشیم.
جلائی افزود: حتماً باید به مسائل اجتماعی توجه ویژه شود و برنامهها و اقدامات را به سمت کار فرهنگی و کاهش آسیب پیش ببریم و باید برای ارتقاء بصیرت و افزایش آگاهی آحاد جامعه و برای خانوادهها برنامه ریزی کنیم و کارهای فرهنگی و پیشگیری و توانمند سازی با برنامه و قوت بیشتری دنبال شود.