خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد؛

شناسایی ۱۲۰ روستای در معرض سیل برای قزوین/ ۱۷ کیلومتر از رودخانه‌ها لایروبی شد

شناسایی ۱۲۰ روستای در معرض سیل برای قزوین/ ۱۷ کیلومتر از رودخانه‌ها لایروبی شد
کد خبر : ۱۴۱۱۷۲۶

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای قزوین گفت: برای مقابله با سیلاب و کاهش آسیب‌ها تاکنون ۱۷ کیلومتر از رودخانه‌های نقاط آسیب‌پذیر استان لایروبی شده و این روند به‌صورت مداوم ادامه خواهد داشت.

سینا جمشیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مقابله با سیلاب در فصل بارش‌ها گفت: طرح لایروبی رودخانه‌ها از سال ۹۸ آغاز شده و به‌صورت مستمر ادامه دارد و در این راستا از همکاری سایر نهادها مانند شهرداری‌ها، بنیاد مسکن و بهره‌برداران شن و ماسه استفاده می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای قزوین ادامه داد: البته ممکن است با اولین سیلاب باز هم رودخانه‌ها پر شده و به لایروبی مجدد نیاز باشد و این کار روندی مستمر است.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در مقابله با سیلاب‌ها نقش اساسی دارد، عنوان کرد: در این راستا جلساتی با دهیاران مناطق آسیب‌پذیر برگزار شده است و خودشان نقاط مسدود و آسیب‌پذیر را شناسایی می‌کنند؛ همچنین هشدارهای مقابله با سیلاب به آن‌ها آموزش داده شده و از کانال اطلاع‌رسانی و سامانه پیامکی هم استفاده می‌شود.

لایروبی رودخانه‌های داخل شهر به عهده شهرداری‌ها است

این مسئول بیان کرد: عمده نقاط آسیب‌پذیر در روستاها هستند و در چند سالی که سیلاب داشتیم در بخش روستاها آسیب وارد شد، در استان ۱۲۰ روستا در معرض خطر سیل به میزان بالا و متوسط شناسایی شده و اقدامات آموزشی برای مسئولین آن انجام شده است.

وی اظهار کرد: براساس قانون، حفظ جان و مال مردم در برابر سیلاب در محدوده شهرها به عهده شهرداری‌ها است، در استان هم با تصویب معاونت عمرانی استاندار و ابلاغ وزیر کشور، این مسئولیت همچنان به عهده شهرداری‌ها است.

آزادسازی بستر و حریم رودخانه‌ها برای مقابله با سیلاب

جمشیدی با بیان اینکه آزادسازی حریم و بستر رودخانه‌ها از دیگر اقدامات مستمر آب منطقه‌ای برای حفاظت در برابر سیلاب‌ها است، گفت: البته در استان ساخت‌و‌سازهای اعیانی و ساختمان‌هایی که در بستر رودخانه و در معرض خطر باشند، کمتر دیده شده و تصرفات در حد بندکشی‌ها یا بخشی از سازه‌های دامداری‌ها است.

وی ادامه داد: امسال تاکنون پنج هکتار از حریم و بستر رودخانه‌ها آزادسازی شده و این روند تداوم دارد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای قزوین گفت: برخی اقدامات هم زمان‌بر است که نوع ساخت‌و‌ساز در حاشیه رودخانه‌ها و اهمیت دادن به بیمه سیلاب ازجمله آن‌ها است، مردم در مواجهه با سیلاب درست رفتار نکرده‌ و آن را جدی نگرفته‌اند.

وی با تاکید بر اهمیت آموزش و فرهنگ‌سازی گفت: نکات ساده‌ای مانند عدم نزدیک شدن به محل سیلاب برای تصویربرداری، خارج کردن ماشین‌آلات در مسیر سیلاب، عدم تردد در محل رودخانه‌ها هنگام بارش‌ها و استعلام گرفتن قبل از ساخت‌وساز به کاهش آسیب‌های سیلاب کمک قابل توجهی می‌کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز