مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان:
تعداد زیادی از اتباع بدون کارت اشتغال در قزوین مشغول به کار هستند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین گفت: تعداد قابل توجهی از اتباع که در استان مشغول به فعالیت میشوند، کارت اشتغال ندارند؛ اما تمام سیاستها بهگونهای است که بهکارگیری اتباع به نفع کارفرما و اتباع است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، اولین نشست "کارگروه نظارت بر روند مهاجرت اتباع بیگانه" پیش از ظهر امروز در سالن جلسات دادگستری کل استان برگزار شد.
عینالله کشاورز ترک در این نشست گفت: طبق بازرسیها و برآوردهای صورت گرفته، در آینده میزان حضور اتباع در استان قزوین بیشتر از میانگین کشوری خواهد بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین بیان کرد: در کارگاههای استان بازرسی انجام میشود و کارگاههایی که اتباع را بدون داشتن کارت اشتغال بهکارگیری کرده باشند، جریمه میشوند.
این مسئول ادامه داد: ما رتبه یک اشتغال کشور هستیم و اگر به طور جدی تدابیر و سیاستهای انقباضی نداشته باشیم شاهد افزایش حضور اتباع خواهیم بود.
وی عنوان کرد: در فرهنگ استان قزوین هم برای پذیرش اتباع ممانعتی وجود ندارد، باید وضع موجود را بپذیریم و متناسب با آن سیاستگذاریها داشته باشیم.
کشاورز ترک اضافه کرد: در حوزه کارگاهها و اصناف هم شناسایی اتباع غیرمجازی که در آنجا مشغول به فعالیت هستند سخت است؛ برای برخورد باید در جریمهها پافشاری داشت و اگر نرخ رشد مدیریت نشود در آینده آسیب جدی وارد میشود.
وی اظهار کرد: همچنین باید نمادهایی که اشتغال اتباع را نشان میدهد مدیریت شود که تمرکز اتباع در میدان مادر برای کار یکی از آنها است.
کشاورز ترک تاکید کرد: دستگاههای متولی باید با یکدیگر همکاری داشته باشند، در حوزه مشاورین املاک به سیاست قضایی نیاز داریم.
نیازمند آمار دقیق در حوزه اتباع هستیم
لیلا غریب، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری قزوین هم در این جلسه بیان کرد: برای داشتن برنامهریزی باید آمار مستندی داشت؛ همچنین باید مزایا و معایب حضور اتباع احصاء شود.
معاون جهاد کشاورزی استان هم در این نشست گفت: بخش کشاورزی کاملا خصوصی است و همین باعث شده حضور اتباع در این بخش بیشتر باشد.
علی راهانجام ادامه داد: الان فصل بیکاری و کمکاری است و میتوان از این فرصت برای فرهنگسازی استفاده کرد، بیشتر محل زندگی افاغنه در آلانکها است.
وی اضافه کرد: البته قزوین صنعتی شده و کمبود نیروی انسانی داریم و در این راستا از اتباع بهعنوان نیروی کار استفاده میشود و این موضوع هم باید مورد توجه باشد.