باغستان سنتی قزوین به عنوان هفتاد و نهمین میراث زنده کشاورزی جهان ثبت میشود
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: بزودی با کمک سازمان فائو باغستان سنتی قزوین بعنوان هفتاد و نهمین اثر در فهرست میراث زنده جهانی کشاورزی(جیاس) ثبت میشود.
به گزارش ایلنا، علی راهانجام با اعلام این خبر افزود: در سال گذشته از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان برای صیانت از باغستان سنتی یک بسته پیشنهادی تهیه شد و آن را به سازمان فائو ارائه دادیم تا ضمن معرفی باغستان سنتی قزوین به عنوان یک اثر ارزشمند بتوانیم این میراث را صیانت کرده و در اختیار آیندگان نیز قرار دهیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار کرد: در سطح جهان حدود ۷۹ میراث زنده جهانی در زمینههای آداب و رسوم، فرهنگ، مسائل کشاورزی و تاریخی شناسایی شده که باغستان سنتی قزوین در ردیف هفتاد و نهمین اثر میراث جهانی و پنجمین اثر در کشورمان محسوب میشود که درصورت ثبت جهانی آن میتوانیم ضمن صیانت از این اثر از اعتبارات جهانی نیز برای احیا و صیانت و توسعه آن استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: از آنجا که باغستان سنتی قزوین همچنان زنده است و باغداران و کشاورزان متعددی در آن فعالیت میکنند و معیشت آنها در این باغستان تامین میشود ما یک پیشنهاد پژوهشی را آماده کردیم که مورد تائید اولیه فائو قرار گرفت و فردا قرار است نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران(فائو) که هم اینک در تهران هستند به قزوین سفر کنند و ضمن بررسی ابعاد مختلف پیشنهاد ارائه شده بازدیدی هم از باغستان داشته باشند.
این مسئول بیان کرد: در صورتی که در این سفر موارد پیشنهادی ارائه شده از سوی جهاد کشاورزی در خصوص باغستان سنتی از سوی نماینده فائو تایید نهایی شود در سال آینده گواهی ثبت جهانی باغستان در «جیاس» صادر خواهد شد که اتفاق مهم و بزرگی برای استان خواهد بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: در صورت ثبت جهانی باغستان در «جیاس» به عنوان هفتاد و نهمین میراث زنده کشاورزی جهان این کار ضمن رونق گردشگری بویژه گردشگری کشاورزی به برند شدن محصولات کشاورزی استان و نیز افزایش صادرات این محصولات کمک خواهد کرد.
راه انجام اظهار داشت: باغستان سنتی قزوین در حال حاضر با حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار مساحت دارای درختان مثمری چون گردو، پسته، بادام، زردآلو، انگور و نیز درختان و بوتههای غیرمثمر زیادی دارد که همگی در برابر خشکسالی و شرایط آب و هوایی نامساعد مقاوم هستند که در صورت ثبت جهانی آن این محصولات نیز امکان صادرات بیشتری پیدا خواهند کرد.