در سیل هفته گذشته آذربایجان شرقی؛
به 101 روستای استان خسارت وارد شد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی، گفت: سیل هفته گذشته به 101 روستای استان در مجموع 662 میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، محمدباقر هنربر، در جلسه ستاد مدیریت بحران استان به جزئیات خسارات سیل هفته گذشته به شهرستانهای شمالی استان اشاره کرد و افزود: سیل در شهرستان خداآفرین به ۲۵ روستا حدود ۲۳ میلیارد تومان، در شهرستان ورزقان به پنچ روستا حدود ۱۷ میلیارد تومان، در شهرستان کلیبر به ۲۹ روستا حدود پنچ میلیارد تومان، در شهرستان هوراند به ۱۱ روستا حدود ۱۷ میلیارد تومان و در شهرستان اهر به ۳۱ روستا حدود ۶۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.
وی افزود: سیل عمدتا موجب تخریب پل، اماکن عمومی، کانالها، راههای روستایی، راه و پلهای بین مزارع، پلهای عبوری، باغات و مزارع و آسیب به واحدهای تجاری، زیرساختهای آب، برق، گاز، مخابرات، کندوهای عسل، وسایل معیشتی به ویژه در شهرستان اهر، تلف شدن احشام و تخریب حدود ۶۰ خودرو شده است.
در این جلسه همچنین، غلامرضا رسول زاده؛ معاون راهداری اداره کل راهداری وحمل ونقل جاده ای آذربایجان شرقی از آماده باش کامل این اداره کل در هنگام وقوع سیل و پاکسازی معابر و ایجاد عبور موقت بعد از رسوب گذاری خبر داد و گفت: حدود ۵ کیلومتر آسفالت راههای روستایی در اثر سیل خسارت دیده است.
غلامرضا رسول زاده، افزود: سیل به شهرستان اهر در دو مرحله ۴۰ میلیارد تومان، در شهرستان ورزقان حدود ۱۰ میلیارد تومان، در شهرستان کلیبر حدود ۸ میلیارد و در شهرستان خداآفرین بالای ۲۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرده است که در راستای حل مشکلات و کمک به ارگانهای شهری تقریبا ۵۰ دهانه پلهای بزرگ و راههای بین مزارع و عشایری بازگشایی شده است.
وی از کمبود اعتبارات برای جبران خسارات وارد شده، تامین زیرساختها و تجهیز ناوگان اداره کل راهداری وحمل ونقل جاده ای استان سخن گفت.
جبارعلی ذاکری، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجانشرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه مخاطرات طبیعی زمین در هر منطقهای تعریف میشود، گفت: همیشه وقتی از آمادگی حرف میزنیم همه به یاد زلزله میافتند در حالیکه ما از نظر سیل در آمار، رکورددار هستیم.
ذاکری، بر ضرورت برخورد جدی با ساخت و ساز غیرمجاز در حریم و بستر مسیلها و رودخانه ها تاکید کرد و افزود: آزادسازی حریم و بستر رودخانهها و مسیلها مهم بوده و ساخت و سازهای انجام شده در این محدودهها باید شناسایی شوند.
وی ادامه داد: شناسایی مناطق آسیب پذیر و همچنین انجام اقدامات لازم برای کاهش خسارتهای احتمالی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در خصوص سیل اهر اظهار کرد: سیل اهر یک اتفاق بود ولی اطلاعرسانی به موقع و پیشبینی درست سازمان هواشناسی منجر شد تا این حادثه بدون مصدوم و فوتی باشد و حضور به موقع امدادرسانی منجر شد تا احتمال فوتی و مفقودی نیز به صفر برسد.