معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:
تاکنون پشه آئدس که ناقل ویروس بیماری باشد در استان مشاهده نشده است
نشست تشریحی بیماری های آربوویروسی منتقله از آئدس، ویژه پزشکان متخصص بیماری های عفوفی و داخلی شهرستان های استان گیلان، برگزار شد.
به گزارش ایلنا از رشت، سید محمود رضوانی – معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه پشه آئدس در ۱۲۹ کشور دنیا وجود دارد، اظهار کرد؛ با وجود مسافرتها و ارتباطاتی که بین کشورها و استانها وجود دارد، ورود پشه به کشور و استان ما غیرقابل اجتناب بود اما با رصد و کنترل وفور آن و همچنین، آماده باش برای مقابله با بیماریهای منتقله از آن میتوانیم مانع از بروز طغیان بیماریهای ناشی از گزش پشه ائدس شویم.
وی در ادامه با بیان اینکه طبق آزمایشهای مکرر و مداوم تاکنون پشهای که ناقل ویروس بیماری باشد در استان مشاهده نشده است افزود؛ رصد و مهپاشی برای کنترل وفور پشه ائدس در کانونهایی که در آنها پشه یافت و شناسایی شده، به طور مستمر در حال انجام است و جلسات آموزشی، آمادگی و اگاهی بخشی به کارکنان حوزه بهداشت و درمان نیز برای مقابله با بروز احتمالی بیماری ناشی از آئدس در حال برگزاری است.
رضوانی با تاکید بر بهسازی محیط به عنوان موثرترین راهکار کاهش جمعیت پشه، تصریح کرد؛ دستورالعملهای آموزشی و هچنین، اقدامات سادهای مانند؛ رها نکردن ظروف زباله در سطح پارکها، خیابانها و کوچه ها، خالی کردن آب جمع شده در زیرگلدانیها و نابودسازی لاستیکهای فرسوده میتواند در کنترل وفور پشه آئدس بسیار تاثیرگذار باشد.
در پایان این نشست، آیدین پورکاظمی- عضو هیات علمی دانشگاه و متخصص بیماریهای عفونی نیز ضمن تشریح بیماریهای آربوویروسی منتقله از آئدس و ارائه مطالبی در خصوص علائم بروز بیماریهای ناشی از این پشه، بر آماده باش، بیماریابی درست و دقیق توسط متخصصان بیماریهای عفونی و داخلی در سطح شهرستانهای استان در زمان بروز احتمالی بیماریهای ناشی از گزش پشه آئدس، تاکید کرد.