خبرگزاری کار ایران

تامین ۷۰ درصد گوشت قرمز یزد از واحدهای پرورش گاو شیری

تامین ۷۰ درصد گوشت قرمز یزد از واحدهای پرورش گاو شیری
کد خبر : ۱۳۹۳۲۶۵

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه حدود ۱۹ هزارتن گوشت قرمز در استان تولید می‌شود گفت: از این مقدار ۷۰ درصد آن را واحدهای پرورش گاو شیری تامین می‌کنند.

به گزارش ایلنا از یزد، محمدعلی حاتمی‌زاده در نشست مدیران جهاد کشاورزی یزد با اشاره به اینکه در استان یزد حدود ۱۱۵ هزار و ۸۴۰ راس گاو و گوساله وجود دارد اظهار داشت: این تعداد، ۱.۶ درصد جمعیت دام سنگین کشور را شامل می‌شود. 

وی با بیان اینکه اقلیم استان یزد شرایط پرورش گاو شیری را سخت و طاقت فرسا کرده، افزود: شهرستان یزد، مهریز، اشکذر و تفت از لحاظ پرورش گاو شیری به ترتیب رتبه‌های اول تا چهارم را در استان دارند.

این مسئول ادامه داد: در حال حاضر ۶۵۲ واحد گاو شیری صنعتی و ۷۶۶ واحد گاو شیری نیمه صنعتی و سنتی وجود دارد که این دام‌ها علیرغم شرایط اقلیمی استان یزد، سالانه بیش از ۲۸۳ هزار تن شیر خام تولید می‌کنند و حدود ۴۰ درصد آن مازاد بوده و به استان‌های همجوار صادر می‌شود.

حاتمی‌زاده افزود: ۳۱ ایستگاه جمع‌آوری شیر در سطح استان وجود دارد که ۲۷ مورد آن فعال بوده و روزانه حدود ۴۳۰ تن شیر خام به این ایستگاه‌ها وارد و بعد از آنالیز به کارخانجات فراوری مواد لبنی ارسال می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد خاطرنشان کرد: در راستای افزایش بهره‌وری در واحدهای دامپروری، با توجه به خودکفایی در تولید شیر خام، امکانات کشتارگاهی مناسب در فراوری محصولات تولیدی، کارخانه‌های تولید خوراک دام و طیور، استفاده از ظرفیت انبارهای بندر خشک در واردات نهاده‌های دامی و صادرات این محصولات، مجتمع‌ها و پهنه‌های پرورش دام و طیور برنامه‌هایی در نظر گرفته شده است.

حاتمی‌زاده با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامه‌ها، بهینه‌سازی و بهسازی واحدهای پرورشی در مصرف انرژی و افزایش تولید شیر خام و گوشت قرمز است اظهار کرد: این موضوع از روش توسعه تلقیح مصنوعی، استفاده از نژاد‌های دو منظوره و اقتصادی کردن واحدهای روستایی، ایجاد کارگاه‌های فراوری ضایعات کشاورزی و فراوری مواد لبنی امکان‌پذیر است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز