رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد؛
صادرات 90 هزار تن از محصولات کشاورزی اصفهان
روزی ۵ ساعت برق کشاورزی قطع میشود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: قرار بود 30 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی در بخش کشاورزی داده شود که دو سوم آن تأمین نشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، مهرداد مرادند در نشست خبری با اهالی رسانه اظهار داشت: در هفته دولت 148 پروژه با اعتباری بالغ بر 820 میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: از این میزان اعتبار، 650 میلیارد تومان آورده بخش خصوصی و بدون وابستگی به منابع دولتی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: از سال 1400 تاکنون حدود 3500 میلیارد تومان برای مجموع پروژههای کشاورزی استان اصفهان هزینه شده است.
وی تأکید کرد: اولویت کاری ما توسعه و تکمیل زنجیره سرمایهگذاری و بهینه مصرف کردن آب کشاورزی و اصلاح الگوی تولید با توجه به آمایش سرزمینی است.
مرادمند با اشاره به ایجاد ارزش افزوده بیشتر در بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: باوجود حذف ارزنیمایی، به لطف خدا سطح تولیدات را به رقم همه مشکلات حفظ کردیم و سرجمع شاهد افزایش حدود 3 و یکدهم درصد تولیدات بخش کشاورزی استان بودیم.
وی اضافه کرد: در سال جاری با توجه به جاری شدن زایندهرود خارج از فصل کشت، بالغبر 105 هزار تن گندم مازاد بر مصرف، از کشاورزان خریداری و تحویل سیلوها شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تأکید کرد: 90 هزار تن از محصولات کشاورزی استان اصفهان مستقیماً صادر شده و الان نیز 47 هزار تن نیز آماده صادرات است.
وی در خصوص حمله ملخها به مزارع کشاورزی گفت: 2200هکتار زمین کشاورزی در شهرستانهای سمیرم، تیران و کربند، لنجان، مبارکه و شاهینشهر مورد هجوم ملخها قرار داشت که با مبارزه بهموقع مانع ایجاد خسارت شدیم.
مرادند با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی و عدم اختیار استانها برای تصمیمگیری اظهار داشت: قرار بود30هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی در بخش کشاورزی تخصیص داده شود که دوسوم آن تأمین نشد.
وی ادامه داد: عدم تأمین این میزان اعتبار در حلقه نهایی خودش را نشان میدهد؛ مثلاً تولید جوجه یکروزه کاهش و اثرش چند ماه بعد با کمبود مرغ در بازار بروز پیدا کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در خصوص فرونشست زمین اظهار داشت: دشت مرکزی در استان اصفهان داریم که عمده آن متأثر از جاری بودن زایندهرود است و در حالیکه رودخانه جاری نیست، برداشتها ادامه دارد و تا آب زایندهرود تأمین نشود مشکل فرونشست پابرجاست.
وی با اشاره به اینکه از استفاده از ذخایر آبی همچنان ادامه دارد گفت: با این حال کشاورزان نیز از مدیریت مصرف ذخایر آبی نیز گلایه دارند و جدای از کاهش دبی آب چاهها با مشکل قطعی برق روزانه به مدت 5 ساعت برای جبران کمبود انرژی روبرویند.
مرادند در خصوص کشت برنج در استان خشک اصفهان اذعان داشت: طبق اسناد موجود، قدمت کشت برنج در این استان به 500 سال قبل بازمیگردد، ولی با خشکسالی و عدم جاری بودن زایندهرود سطح کشت برنج در اصفهان بسیار کاهش پیداکرده است.
وی تأکید کرد: آمار کشت برنج و آب مصرفیاش از خیلی از استانها و شهرهای دیگر کمتر است و این موضوع با نصب کنتور هوشمند ثابتشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: از 8 میلیارد مترمکعب سهم آب قابلبرداشت در استان اصفهان به حدود دو میلیارد و دویست میلیون مترمکعب رسیدهایم.