مدیرعامل شرکت آبفا کرمانشاه:
رفع تنش آبی را به صورت زیرساختی پیگیری میکنیم / به درمان مقطعی اعتقاد ندارم / برای بهرهبرداری از پروژه شهر کرمانشاه ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از رفع تنش آبی استان به صورت زیر ساختی خبر داد.
به گزارش ایلنا از کرمانشاه، رضا داوودی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، با بیان اینکه امسال به نسبت سنوات قبل تنش آبی بسیار کمتری در شهر کرمانشاه داشتیم، عنوان کرد: با وجود اینکه امسال جزو گرمترین سالها بود و در اکثر روزها دمای بالاتر از ۳۷ درجه را در کرمانشاه داشتیم، اما با برنامه ریزی که از سال گذشته انجام دادیم و پروژههای خوبی که اجرا شد، تنش آبی بسیار کمتری را در شهر کرمانشاه داشتیم.
وی اجرای خط انتقال چمن به جمهوری را یکی از این پروژهها عنوان کرد که باعث رفع مشکل مردم محلات جنوب غرب کرمانشاه از جمله خیام، سعدی، منزه و… شد.
وی گفت: فاز اول این پروژه وارد مدار شده و فاز دوم آن هم بزودی وارد مدار میشود و با بهره برداری از آن مشکل این محلات بطور کامل مرتفع خواهد شد.
داوودی افزود: علاوه بر این، یک خط انتقال آب ۹ کیلومتری هم در شرق کرمانشاه در حال اجراست که تکمیل آن ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار میخواهد و با اجرای این دو خط انتقال که تا پایان سال به بهره برداری میرسند، مشکل مناطق میانی و جنوب شهر کرمانشاه مرتفع میشود.
مدیرعامل آبفا کرمانشاه گفت: در مناطق شمالی شهر کرمانشاه هم حفر چند حلقه چاه و احداث یک مخزن را داریم که با اجرای این پروژهها مشکل تنش آبی این منطقه هم مرتفع میشود.
وی با بیان اینکه برای رفع تنش آبی کرمانشاه سعی کردیم زیرساختی عمل کنیم، نه مقطعی، عنوان کرد: با این استراتژیها و برنامهها در سنوالت آتی هم نگرانی بابت تنش آبی در شهر کرمانشاه نخواهم داشت.
وی با بیان اینکه امسال بواسطه مشکلات کمتری که در بحث قطعی آب داشتیم تماسهای مردم با شرکت حدود ۸۰ درصد کمتر از سنوات قبل بود، عنوان کرد: قطعا شرایط در تابستان سال آینده از امسال هم بهتر خواهد بود.
داوودی عنوان کرد: در دیگر شهرهای استان از جمله جوانرود، صحنه، کرند و… نیز پروژههایی به منظور رفع تنش آبی در حال اجرا است.
وی به وضعیت آبرسانی به روستاهای استان هم اشاره کرد و با بیان اینکه ۸۶۰ روستای استان تنش آبی دارند، عنوان کرد: سال گذشته اتفاق خوبی در بحث آبرسانی روستایی در سطح کشور رخ داد و قراردادی بین وزارت نیرو و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) جهت آبرسانی به ۳۰ هزار روستا منعقد شد که فاز اول آن آبرسانی به ۱۰ هزار روستا را شامل میشود. سهم استان کرمانشاه نیز در فاز اول این قرارداد آبرسانی به ۳۴۹ روستا بود که با پروژههای اجرا شده سال گذشته ۷۰ تا ۸۰ روستای استان تنشزدایی شدند و امسال هم بنا داریم ۲۰۰ روستا را تنشزدایی کنیم.
وی افزود: در فاز دوم هم ۵۱۱ روستای باقی مانده را در دستور کار قرار دادیم که در مرحله انقاد قرارداد است.
به گفته داوودی، با رفع مشکل این ۸۶۰ روستا طی سه سال، دیگر تنش آبی در سطح روستاهای استان نخواهیم داشت.
وی به کیفیت آب شرب کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: کیفیت آب شرب کرمانشاه بسیار مطلوب و نزدیک به پارامترهای آب معدنی است.
داوودی با بیان اینکه آب در کشور ما کالایی ارزان است و همین مساله باعث شده مدیریت مصرف مطلوبی در این بخش نداشته باشیم، گفت: آبی که به مشترکین تحویل میشود براساس صورت حسابهای مالی سال ۱۴۰۰ به ازای هر متر مکعب ۳۲۰۰ تومان برای شرکت تمام میشود، در حالیکه بابت هر متر مکعب آب مصرفی از مشترکین ۱۶۰۰ تومان دریافت میکنیم، لذا باید قدر این نعمت را دانسته و درست مصرف کنیم.
مدیرعامل آبفا استان در ادامه به وضعیت اجرای پروژههای فاضلاب در سطح استان نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه فاضلاب به نسبت کشور وضعیت بهتری داریم و در حال حاضر ۱۰ تصفیه خانه فاضلاب در استان در مدار فعالیت است. هفت تصفیه خانه دیگر هم از جمله مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه در دست ساخت است که بخشی از آنها تا پایان امسال به بهره برداری میرسند.
داوودی به تمهیدات اندیشیده شده برای تامین آب زوار اربعین هم اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی خوبی در این خصوص صورت گرفته و امیدواریم امسال هم به مانند سال قبل میزبان خوبی برای زوار اربعین باشیم.
وی گفت: خوشبختانه در مرز خسروی آب پایدار داریم و مشکلی بابت تامین آب زوار در این منطقه وجود ندارد. فاضلاب تولیدی در پایانه مرزی خسروی را هم به تصفیه خانه قصرشیرین منتقل میکنیم.
در پایان این نشست از جمعی از خبرنگاران استان تقدیر بعمل آمد.