خبرگزاری کار ایران

نماینده آذربایجان شرقی در شورای عالی استان‌ها:

عدم اختصاص حق آبه، خسارات جبران ناپذیری به کشاورزان ملکان وارد می‌کند

عدم اختصاص حق آبه، خسارات جبران ناپذیری به کشاورزان ملکان وارد می‌کند
کد خبر : ۱۳۸۱۸۲۸

نماینده آذربایجان شرقی در شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه حق آبه کشاورزی شهرستان ملکان پرداخت نمی‌شود، گفت: این مسئله خسارات زیاد و جبران ناپذیری به بخش کشاورزی این شهرستان وارد می‌کند.

به گزارش ایلنا، وحید نوروز زاده با بیان اینکه شهرستان ملکان یکی از شهرستان‌های جنوب غربی استان آذربایجان شرقی و قطب تولید انگور در سطح این استان است گفت: این شهرستان به «الهه انگور» و سرزمین خوشه‌های طلایی مشهور است.

عضو شورای شهر ملکان افزود: ملکان شهری کشاورزی و صنعتی است و کارخانه‌های متعدد سبزه‌ پاک‌کنی (پاک کردن کشمش) و شرکت‌های صادراتی این محصول در آن فعال‌اند. کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و کانادا بزرگ‌ترین واردکنندگان محصولات خشکبار انگور این شهر به حساب می‌آیند.

نوروز زاده تصریح کرد: این شهرستان از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و جوجه یک روزه در استان است. همچنین عمده‌ترین صنایع شهرستان ملکان، صنایع تبدیلی مرتبط با فراورده‌های کشاورزی بوده و اصلی‌ترین خشکبار تولیدی کشمش معروف به سبزه است که در دو نوع کالفرم و سبزه زرد تولید می‌شود.

نماینده آذربایجان شرقی در شورای عالی استان‌ها اضافه کرد: از دیگر فراورده‌های تبدیلی کشاورزی این شهرستان رب گوجه فرنگی است. ملکان به سبب حاصل‌خیزی خاک و آب و هوا نیکو، مرکز کشاورزی مهمی است که عمده محصولات آن غلات، میوه به ویژه انگور، صیفی جات و سیب زمینی است.

عضو شورای شهرستان ملکان با بیان اینکه این شهرستان دارای دو رودخانه فصلی است عنوان کرد:  رودخانه مردق (مردق چای) که در منطقه به مردی معروف است با آب‌دهی متوسط ۱۳۲ میلیون متر مکعب در سال از دامنه جنوبی کوه سهند سرچشمه گرفته و در جهت جنوب جریان یافته و با اتصال شاخه‌های فرعی نظیر مغانجیق چای مسیر خود را به شهر مراغه ادامه داده و از داخل شهر ملکان گذشته و وارد دریاچه اورمیه می‌شود که متاسفانه در حال حاضر به‌دلیل خشکسالی و عدم مدیریت بهینه منابع آبی تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی ادامه داد: رودخانه دیگر، لیلان چای است که از کوه‌های سهند سرچشمه می‌گیرد. این رودخانه از دو شاخه اصلی تشکیل شده یکی به نام بلوک آباد و دیگری به نام سراجو چای که در محلی به نام روستای کوسه صفر بهم می‌رسند و رودخانه لیلا چای را تشکیل می‌دهند و بعد این دو رودخانه به سمت جنوب غربی حرکت کرده و در روستای باغچه دیزج شاخه‌های کوچکی هم از روستای تپه آغ‌بلاغ را دریافت کرده و پس از عبور از روستای سرسبز و گردشگری باباقاضی و قوش‌قیه جیغالو و شیرین کند در داخل شهر میاندوآب وارد زرینه‌رود می‌شود که این رودخانه نیز متاسفانه وضعیت خوبی ندارد.

نوروز زاده تصریح کرد: در حالی‌که این شهرستان با ۱۱ هزار هکتار باغ انگور قطب باغداری استان است و منبع درآمد و معیشت مردم این شهرستان از راه باغداری و مبتنی بر کشاورزی تامین می‌شود اما بالاترین نرخ بیکاری در استان را دارد. متاسفانه چندی است تحت تاثیر مدیریت ضعیف، عدم اختصاص حق آبه قانونی در زمان مساعد و عدم وجود زیر ساخت‌های بهینه و مناسب از جمله دریچه‌ها و کانال‌ها و هدر رفت آب و برداشت‌های بی‌رویه در بالا دست و عدم نظارت صحیح و قانونی و ... کشاورزی شهرستان تحت تاثیر قرار گرفته و در آستانه نابودی است.

عضو شورای عالی استان‌ها اضافه کرد: از این رو از مسئولان آبفای وزارت نیرو می‌خواهیم در جهت رسیدگی به مشکلات کشاورزان، حق آبه شهرستان از رودخانه مردق چای مراغه و سد شهید کاظمی میاندواب را به‌صورت مستقیم و منظم تحویل اتحادیه آب‌بران شهرستان قرار دهند. بی شک اهمال و سستی مسئولان در این امر، خسارت جبران ناپذیری را به بخش کشاورزی شهرستان و استان وارد خواهد کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز