مدیرکل بهزیستی گیلان؛
۹۰ درصد کودکان کار استان غیربومی هستند/ لباسهای دیوار مهربانی توسط افراد سودجو فروخته میشود
مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به دیوار مهربانی در خیابان پرستار شهر رشت افزود: در واقع این دیوار نامهربانی است چرا که لباسهایی که در این مکان گذاشته میشود توسط برخی جمع آوری و پس از شست و شو در مکانی دیگر به فروش میرسند.
به گزارش ایلنا از رشت، نشست خبری مدیرکل بهزیستی گیلان با اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت هفته بهزیستی در سالن اجتماعات دکتر خزائلی اداره کل بهزیستی استان برگزار شد.
مدیر کل بهزیستی استان گیلان در جمع اصحاب رسانه ضکن تبریک هفته بهزیستی اظهار کرد: یک هزار و ۳۰۰ زوج در نوبت دریافت فرزند به سر میبرند که بیشتر آنان متقاضی دریافت نوزاد و دختر هستند و سال گذشته ۴۰ کودک به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی در گیلان واگذار شده است، همچنین در حال حاضر ۷ کودک شیرخوار در مرکز شیرخوارگاه داریم.
سیدمهدی خدمت بین دانا با تاکید بر اینکه در گیلان آسیبهای اجتماعی زیادی داریم و باید اعلام بحران کنیم، خاطرنشان کرد: تکدیگری به بهزیستی ارتباطی ندارد و این وظیفه فرمانداری و شهرداری است که مکانی را برای این افراد در نظر بگیرند.
وی با اشاره به اینکه بهزیستی تنها متولی ساماندهی این قشر از آسیبدیدگان نیست بلکه باید همه دستگاهها در جمع آوری متکدیان مشارکت داشته باشند، افزود: در حال حاضر بیش از ۶۰۰ معتاد متجاهر در مکانهای بهزیستی و کمپهای زیر نظر سازمان مورد درمان قرار دارند و همچنین ۱۱۳ کودک کار خانواده دار در استان داریم و بنده از همین جا اعلام میکنم هیچ کودک خیابانی در استان نداریم و بیش از ۹۰ درصد کودکان کار در استان غیر بومی هستند.
خدمت بین دانا با اشاره به دیوار مهربانی در خیابان پرستار شهر رشت افزود: در واقع این دیوار نامهربانی است چرا که لباسهایی که در این مکان گذاشته میشود توسط برخی جمع آوری و پس از شست و شو در مکانی دیگر به فروش می رسند.
مدیرکل بهزیستی گیلان با تاکید بر اینکه مردم نباید در آنجا البسه یا وسایل دیگری بگذارند چون به دست افراد واقعی نمیرسد، یادآور شد: شهرداری و بهزیستی چندین بار به جمع این دیوار اقدام کردند اما باز هم مردم وسایل خود در آنجا می گذارند.
خدمت بین دانا در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه گیلان جزء پیرترین استانهای کشور است، بیان کرد: البته بخشی از آمار به علت مهاجرتی است که به استان میشود اما بیشتر به علت کاهش ازدواج و ازدواجهای ناکام است زیرا قبلا از هر سه ازدواج یک طلاق بود و الان از هر ۲ ازدواج یک طلاق داریم.
وی با بحرانی بودن جوانی جمعیت در گیلان گفت: اگر همین روند نزولی در جمعیت را داشته باشیم، پنجره جمعیتی ۱۵ سال زودتر بسته میشود.
مدیر کل بهزیستی استان گیلان در مورد فعالیتهای اورژانس اجتماعی نیز گفت: در حال حاضر به جز سیاهکل همه شهرستانها مرکز اورژانس اجتماعی دادند.
خدمت بین دانا با تشریح اقدامات بهزیستی به مددجویان در بخشهای مختلف عنوان کرد: در سال گذشته یک هزار و ۲۸۹ تماس مداخلهگر با بیشترین فراوانی در کودک آزاری، همسر آزاری، معلول آزاری و روابط خارج از روابط زناشویی با تماس از ۱۲۳ ثبت و منجر به مأموریت مرکز اوژانس اجتماعی شد.
مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به تحت پوشش بودن ۸۰۱ بیمار دارای بیماری مزمن اعصاب و روان در استان افزود: بین آدم سالم تا بیمار یک تار مو فاصله است و امکان دارد یک اتفاق سبب بهم ریختن اعصاب و روان فرد شود، این تعداد بیمار در ۶ مرکز اعصاب و روان نگهداری میشوند که از این تعداد ۲ مرکز ویژه بانوان و چهار مرکز برای مردان است ضمن اینکه هفته آینده یک مرکز در لنگرود برای بانوان راهاندازی میشود.
وی در مورد غربالگریهای انجام شده هنگام تولد نیز گفت: غربالگریهای شنوایی و بینایی در ابتدای تولد سبب شده که در این حوزه درمان به موقع صورت گیرد. اما متاسفانه تصادفات جادهای سبب افزایش معلولیتهای جسمی و حرکتی شده است.
مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره بهعدم مناسبسازی حداقل ۷۰ درصد دستگاههای اجرایی سطح استان افزود: تنها دستگاهی که ۱۰۰درصد زیرساختهای آن مناسبسازی شده، راهآهن شمال ۲ در گیلان است.
خدمت بین دانا در مورد مهد کودکها گفت: مهد کودکها به طور کامل زیر نظر آموزش و پرورش قرار گرفته است.
وی به بهرهبرداری ۱۱۸ پروژه در هفته بهزیستی امسال در بخشهای مختلف اعم از اشتغالزایی، مسکن و مراکز اشاره کرد و افزود: از این تعداد ۶۴ واحد مسکونی به مددجویان فاقد مسکن تحت پوشش بهزیستی تحویل میشود.
خدمت بین دانا با بیان اینکه نزدیک سه هزار نفر از مددجویان در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند، یادآور شد: در ساخت مسکن مددجویان قرارداد سه جانبهای با بنیاد مسکن، بنیاد مستضعفان و بهزیستی منعقد شده و بنیاد علوی هم پای کار آمده است.