در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
وزیر نیرو سد سقاوه مارگون را کلنگ زنی میکند
نماینده شهرستانهای سه گانه سردسیری استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برخی از مشخصات و مزایای احداث سد سقاوه در شهرستان مارگون، از کلنگ زنی این سدمخزنی با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو طی روزهای آینده خبرداد.
"مهدی روشنفکر" در گفت و گو با ایلنا از یاسوج گفت: با هماهنگیهای صورت گرفته، سدمخزنی سقاوه که احداث آن از آرزوهای مردم شهرستان مارگون از دیرباز تاکنون بوده و بسترساز رفع مشکلات کم آبی برای بخشهای کشاورزی و صنعت در این شهرستان میشود توسط محرابیان وزیر نیرو در دولت سیزدهم طی روزهای آینده و همزمان با سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد کلنگ زنی میشود.
وی با بیان اینکه سد مخزنی سقاوه که طبق برنامه ریزی صورت گرفته بر روی رودخانه سقاوه از سرشاخههای رودخانه لوداب، در سه کیلومتری جنوب شرق شهر مارگون و در حدود ۷۰ کیلومتری شمال غربی یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد ساخته میشود، افزود: با احداث این سد، روند توسعه شهرستان ۲۱ هزار نفری مارگون را شتابی چشمگیر خواهد بخشید.
روشنفکر گفت: سد سقاوه با هدف تأمین آب صنعت، آشامیدنی و کشاورزی این شهرستان تازه تأسیس در سفر دوم رئیس جمهور دولت سیزدهم که در آینده نزدیک صورت میگیرد کلنگ زنی میشود.
نماینده بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس یازدهم شورای اسلامی افزود: احداث این سد در شهرستان مارگون با ۴۷۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه به مناقصه رفته بود اما برآوردها نشان میدهد یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در این سد سرمایه گذاری خواهد شد.
روشنفکر با اشاره به ظرفیتهای توسعهای ناشی از احداث سد سقاوه مارگون، یادآور شد: دشتهای حاصلخیز سقاوه، وجود شهرک صنعتی، رودخانهها و آبشارهای زیبا از جمله ظرفیتهای شهرستان مارگون است که با ساخت سد مخزنی سقاوه زمینه شکوفا شدن بخشهای مختلف اقتصادی را فراهم میکند.
وی افزود: مجوز ماده ۲۳ سد سقاوه اخذ و این سد میتواند ۹ میلیون مترمکعب آب ذخیره کند که با بهره برداری از آن، آب مورد نیاز روستاهای اطراف و صنایع نیز تامین میشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهرستان مارگون بعلت قرار داشتن در مسیر جاده ارتباطی پاتاوه به دهدشت و همچنین مسیر یاسوج به اصفهان و داشتن شرایط مساعد آب و هوایی دارای ظرفیت های زیادی برای توسعه اقتصادی است، تاکید کرد: امید می رود احداث سد سقاوه، این شهرستان را به یکی از قطب های اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد تبدیل کند.
روشنفکر، تقویت سفره های زیرزمینی، رونق صنعت، گردشگری و کشاورزی مُدرن را از جمله پیامدهای مثبت اجرای سدسقاوه مارگون خواند و ادامه داد: براساس مجوزهای صادر شده برای این سد، ۷۰ درصد از اعتبار مورد نیاز سد سقاوه از محل بودجه عمومی دولت و ۳۰ درصد سرمایه گذاری بخش خصوصی باید تامین شود.
وی گفت: شهرستان مارگون در عین محرومیت دارای ظرفیتهای بسیاری است که ساخت سد سقاوه پیامدهای مثبت زیادی همچون خروج منطقه از محرومیت و بُن بست اقتصادی، ایجاد فرصتهای شغلی و اقتصادی، جلوگیری از مهاجرت روستاییان و دیگر موارد را برای منطقه بهمراه خواهد داشت.
نماینده شهرستانهای سه گانه سردسیری در استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه احداث سد سقاوه با هدف اصلی تامین آب بخش صنعت دشت سقاوه به میزان 5.7 میلیون متر مکعب در سال است که با بهره برداری از آن شاهد رونق تولید در آن منطقه خواهیم بود، خاطرنشان کرد: ارتفاع سد 44 متر، عرض تاج 10 متر، حجم کل مخزن 9.75 میلیون متر مکعب، حجم مفید مخزن 9.37 میلیون متر مکعب و متوسطه آورد سالانه ورودی به مخزن 7.34 میلیون متر مکعب است.
به گزارش ایلنا، رئیس جمهور و برخی از اعضای هیئت دولت سیزدهم قراراست روزهای دوشنبه و سهشنبه 26 و 27 تیرماه در قالب دومین سفر استانی به کهگیلویه و بویراحمد سفر کنند.
شهرستان مارگون با جمعیتی حدود ۲۱ هزار نفر در فاصله ای حدود ۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه وبویراحمد واقع شده است و حدود ۱۷ هزار نفر از جمعیت این شهرستان جدید تاسیس روستایی و بالای سه هزار و ۵۰۰ نفر نیز جمعیت شهری دارد.