در گفت وگو با ایلنا مطرح شد:
افزایش چهار و نیم درصدی شیوع تب مالت در کهگیلویه و بویراحمد
کارشناس مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد با اظهار تاسف از شیوع بیماری تب مالت در این استان، خاطرنشان کرد: استفاده غیر اصولی از لبنیات سنتی و واکسینه نشدن برخی دام ها از علل شیوع تب مالت در این استان است.
"صدیقه کرم زاده" در گفت و گو با ایلنا از یاسوج با تشریح برخی آمارهای فراگیری بیماری تب مالت در استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: شیوع و روند رو به افزایش تب مالت در استان طی سالجاری، چهار و نیم درصد نسبت بمدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
وی دلیل اصلی روند رو به افزایشی تب مالت در استان کهگیلویه و بویراحمد را افزایش لبنیاتیهای سنتی، استفاده غیر اصولی این محصولات و واکسینه نشدن برخی دام ها عنوان و یادآورشد: تب مالت بیماری مشترک بین انسان و دام بوده که درد مفاصل از جمله عوارض این بیماری است.
کارشناس برنامه بیماری های مشترک بین انسان و دام مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد با تاکید براینکه تب مالت عوارض جبران ناپذیری برای مردم دارد، از مردم خواست از لبنیات پاستوریزه و استرلیزه استفاده کنند و درصورت خرید شیر محلی تا ۳۰ دقیقه آن را بجوشانند.
به گزارش ایلنا، بیماری تب مالت یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام بوده وبه شدت مُسری است.
مصرف شیر غیرپاستوریزه، گوشت خام یا نیمهخام و تماس نزدیک با ترشحات بدن حیوان مبتلا به بیماری، از دلایل اصلی انتقال این بیماری به انسان هستند.
این بیماری با نامهای بروسلوز، تب مدیترانه و تب ناخواسته نیز شناخته میشود.
باکتری بروسلا که ایجادکننده بیماری است، طیف گستردهای از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میسازد.
این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دامها، کاهش تولید شیر، ناباروری و نازایی دامهای مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بُعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد.