خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

با گذشت یک ماه هنوز طلب گندمکاران مازندرانی را نپرداخته‌اند / یک مسئول: با همه توان‌ پیگیر پرداخت وجه و طلب گندمکاران هستیم

با گذشت یک ماه هنوز طلب گندمکاران مازندرانی را نپرداخته‌اند / یک مسئول: با همه توان‌ پیگیر پرداخت وجه و طلب گندمکاران هستیم
کد خبر : ۱۳۷۱۳۰۱

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران در حالی از خریداری بیش از ۶۲ هزار تن گندم کشاورزان مازندرانی خبر داد که همچنان مهمترین دغدغه کشاورزان بازپرداخت وجه است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مازندران،  کشت گندم در سال زراعی جدید در ۵۴ هزار و ۹۵۰ هکتار اراضی زراعی استان مازندران کشت شد و ۲۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از این مزارع، کشت آبی و ۲۸ هزار و ۴۵۰ هکتار کشت دیم بوده است.

براساس اعلام کارشناسان جهاد کشاورزی، سطح زیر کشت گندم امسال نسبت به سال قبل چهار هزار هکتار بیشتر شده است و  پیش بینی می‌شود امسال حدودا ۱۰۰ هزار تن به صورت تضمینی خریداری شود.

طاهری یکی از کشاورزان مازندرانی با بیان اینکه بیش از یک‌ ماه گندم خود را به مراکز اعلام شده توسط دولت برای خرید تضمینی ارائه کرده‌ایم، اظهار کرد: خبری از پرداخت پول و وجه خرید تضمینی نیست و کشاورزان سردرگم شده‌اند.

وی به خبرنگار ایلنا گفت: در یک ماه گذشته پولی از دولت دریافت نکرده‌‌ایم و این موضوع مشکلاتی را در پرداخت هزینه‌های کارگر، خدمات و ابزار آلات کشاورزی برای گندم‌کاران ایجاد کرده است.

وی افزود: گندم را با عنوان خرید تضمینی به دولت دادیم و در پرداخت وجه سهل انگاری می‌شود و دستمان به جایی بند نیست.

طاهری گفت: در حالی برخی منابع، از تسویه پول گندم‌کاران در بازه یک هفته تا ۱۰ روزه خبر می‌دهند، که با گذشت یک ماه هنوز پولی بابت فروش گندم دریافت نکرده‌ایم و در حالی گندم خود را با قیمت مصوب بیش از ۱۱ هزار تومان به مراکز دولتی فروخته‌ایم که دلالان همان گندم را ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان از ما خریداری می‌کردند اما کشاورزان به دولت اعتماد کردند و متاسفانه دست‌شان خالی ماند.

 پرداخت وجه گندمکاران اولویت دولت نیست

امیری از دیگر کشاورزان‌ مازندرانی هم با اعلام اینکه دهقان تنها درآمدش همین کشت گندم است یادآور شد: متاسفانه یک ماه گندم خود را به مراکز خرید دولتی فروختیم و خبری از پرداخت وجه نیست و همچون برنج کاران که گرفتار فروش محصولات  خود هستند، گرفتار دریافت وجه از دولت هستیم.

وی گفت: در سال‌های اخیر عدم پرداخت به موقع خرید تضمینی محصولات کشاورزی،  کشاورزان را به مرحله رسانده که کشاورزی را کنار بگذارند و زمین‌های شان را بفروشند.

این کشاورز مازندرانی با بیان اینکه گندم یک کالای استراتژیک امنیتی است و با توجه به اینکه حاضر به فروش محصول به دلالان و دامن زدن به بازار سیاه نیستیم، محصولات خود را با قیمت مصوب به دولت فروختیم اما دولت در پرداخت سر ناسازگاری با کشاورزان دارد و پرداخت وجه گندمکاران اولویت دولت نیست و ما در این راستا متضرر می‌شویم و باید زودتر به داد ما برسند.

امیری گفت: بر این اعتقادیم که ورود دلالان به بازار این محصول راهبردی، کشور را ملتهب خواهد کرد وگرنه فروش به دلالان سود بیشتری هم نصیب مان می‌کند، اما ما به فکر اقتصاد کشور هستیم و انتظار داریم دولت در این زمان که باید از حاصل زحمت مان استفاده کنیم زودتر به دادمان برسد و اعتبارات را تامین کند.

امیری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه زمین‌های کشاورزی در استان مازندران به صورت خرده مالکی است، پرداخت به موقع وجه گندمکاران، سبب انگیزه بیشتر کشاورزان به کشت و تولید و تحویل آن به مراکز خرید تضمینی می‌شود که باید دولت در این راستا یکبار برای همیشه چاره اندیشی کند تا در زمان تحویل گندم و پرداخت وجه با این موضوع و دغدغه پرداخت وجه از سوی دولت مواجه نشویم.

خلیل حقیقی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این راستا اظهار کرد: بیش از ۶۲ هزار تن گندم از کشاورزان مازندرانی خریداری شد و به نوعی خرید از دشت به پایان رسید و منتظر برداشت گندم از مناطق کوهستانی هستیم.

وی درباره سطح برداشت، تولید، عملکرد و خرید بذری و تضمینی گندم استان مازندران در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تاکنون، گفت: از شروع خرید تضمینی گندم تاکنون ۶۲ هزار و ۸۰۴ کیلوگرم گندم از کشاورزان مازندرانی خریداری شد.

حقیقی افزود: ۴۵۸ تن گندم بذری نیز از کشاورزان خریداری شد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه تاکنون ۲۵ هزار و ۲۹۶ هکتار (۴۶ درصد) مزارع گندم استان برداشت شد، گفت: با میانگین عملکرد ۳ هزار و ۷۶۵ کیلوگرم در هکتار، ۹۵ هزار و ۲۴۲ تن گندم در مزارع استان تولید شد که ۹۴ هزار و ۶۸ تن آن مربوط به مزارع گندم آبی است.

 با همه توان‌ پیگیر پرداخت وجه و طلب گندمکاران هستیم

حقیقی در مورد طلب گندمکاران اظهار کرد: متولی اصلی پرداخت وجه به گندمکاران، سازمان غله است اما جهادکشاورزی هم در این راستا رایزنی‌های مختلفی را در دستور کار دارد و با توجه به اینکه عدم پرداخت وجه به گندمکاران مبتلا به کل کشور است، پرداخت آن نیازمند تامین اعتبارات است که با همه توان در این راستا دستگاهای ذی ربط وارد کار شده‌اند تا در اسرع وقت نسبت به پرداخت وجه اقدام کنند.

وی گفت: پرداخت طلب گندمکاران از سال گذشته به طور کامل تسویه شده و وجه پرداختی در سال جدید که از خردادماه خرید تضمینی آغاز شده است در دستور کار است و با تامین اعتبار مرحله به مرحله به کشاورزان پرداخت‌ می شود.

 خرید تضمینی گندم در ۲۲ مرکز خرید مازندران

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران هم پیش از این اظهار کرد: در سال جاری ۳۲ مرکز شامل مراکز خرید ملکی و کارخانه‌های آرد سازی و سیلوهای بخش خصوصی و مراکز تعاونی روستایی جهت خرید محصول گندم در استان مازندران از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری تجهیز شده و آماده برای عملیات خرید تضمینی گندم هستند.

عباسعلی وفایی‌نژاد به پیش‌بینی سازمان جهادکشاورزی مازندران در خصوص میزان تولید و خرید تضمینی گندم در سال جاری اشاره کرد و افزود: با توجه به ۵۸ هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید بیش از ۱۷۶ هزار تن گندم در مزارع استان، انتظار می‌رود در سال جاری بیش ار ۱۰۰ هزار تن گندم از گندم‌کاران استان به صورت تضمینی خریداری شود.

وی با درخواست از کشاورزان برای خودداری از فروش گندم به دلالان و واسطه‌ها، تصریح کرد: تمهیدات لازم به منظور عدم خروج گندم تولیدی از شبکه‌های رسمی و تعیین شده برای مصرف انسانی صورت گرفته و خرید و فروش گندم خارج از این سیستم احتمال سوء استفاده عوامل غیرمجاز از کشاورزان را فراهم می‌کند.

تا زمان مخابره این خبر موفق به برقراری ارتباط با مدیران غله نشدیم و منتظر اطلاع رسانی در این بخش هستیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز