درگفت وگو با ایلنا مطرح شد؛
تولید سالانه بیش از ۴ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی درگلستان
رئیس سازمان جهادکشاورزی دراستان گلستان گفت: گلستان ۶۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد و سالانه بیش از ۴ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی درگلستان تولید می شود که یکی از قطبهای مهم کشاورزی در کشور است.
محمدبرزعلی درگفت و گو با ایلنای گلستان اظهارکرد: کشاورزان گلستانی در سال گذشته در ۳۷۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی گندم کشت کردند و پیش بینی می شود از سطح از ۳۷۵ هزار هکتار گندم کشت شده بیش از ۷۰۰ هزار تن محصول برداشت شود. تاکنون حدود ۵۰۰ هزار تن خرید گندم از کشاورزان انجام شده است و ۴۰ مرکز تعاون روستایی و ۶ مرکز ملی دولتی خرید گندم را انجام می دهند.
وی ادامه داد: زهکشی اراضی کشاورزی در استان یک پروژهای راهبردی است که افزایش بهره وری در تولید محصولات کشاورزی را به همراه دارد.درحال حاضر۱۶۰ هزار هکتار از اراضی استان درحال زهکشی است که تاکنون ۱۰۸ هزار هکتار تمام شده و بیش از ۱۴ هزار هکتار دیگر در آینده نزدیک بهره برداری می شود.
وی گفت: زهکشی در دو نوع اراضی شور و آبهای شیرین انجام می گیرد و این طرح دراستان با همکاری قرارگاه خاتم الانبیا درحال انجام است.با زهکشی در اراضی میزان تولید محصولات کشاورزی از دو تن در هکتار به پنج تن در هکتار افزایش پیدا می کند.
برزعلی بیان کرد: درماه گذشته بیش از ۱۲ میلیون قطعه جوجه ریزی در ۳۵۰ واحد مرغداری گوشتی انجام گرفت.گلستان رتبه نخست جوجه ریزی مرغ گوشتی را در کشور دارد و سالانه ۵۲ میلیون قطعه جوجه ریزی مرغ گوشتی در گلستان انجام می گیرد.
وی گفت: اگر بخش طیور گلستان حمایت شود گلستان به عنوان قطب تولید مرغ در سطح آسیا میانه تبدیل خواهد شد. روزانه ۷۰۰تن گوشت مرغ در استان تولید میشود و ۸۰درصد مازاد نیاز گلستان به سایر استانهای کشور مانند تهران، خراسان رضوی، مازندران، اصفهان و یزد ارسال میشود.
وی افزود: درسال گذشته ۱۵ هزار هکتار اراضی گلستان پنبه کشت شد و حدود ۳۰ هزار تن وش پنبه در استان تولید می شود. ۹ کارخانه در گلستان محصول پنبه را از کشاورزان خریداری میکنند.قیمت تضمینی وش پنبه کیلویی ۲۸ هزار تومان از سوی دولت اعلام شده است.
وی بیان کرد: ما به دنبال افزایش سطح زیر کشت پنبه درگلستان هستیم و سازمان پنبه در استان احیا می شود.تولید پنبه در برنامه زراعتی سال جاری در اولویت سازمان جهادکشاورزی قرار دارد و باید گلستان را به دوران طلای سفید برگردانیم تا نساجی در این استان رشد پیدا کند.
وی خاطر نشان کرد: فرآوری ماده خام پنبه میتواند بیش از هزار درصد ارزش افزوده خلق کند وباعث ایجاد فرصت شغلی برای جوانان گلستانی می شود که با آسیب شناسی، می توانیم زمینه احیای این محصول را در گلستان فراهم کنیم.خشک سالی شدیدی دراستان حاکم است و اکثر محصولات کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده که تولید محصول کم آب بر پنبه موثرترین راه مقابله با خشکسالی و توسعه اقتصاد کشاورزی گلستان است.