به همت شرکت بن یاختههای رویان؛
نخستین بانک ذخیره خون بندناف با توان داخلی تولید شد / جمع آوری بیش از ۱۶ هزار نمونه خون بندناف در فارس
مسئول نمایندگیهای شرکت بنیاختههای رویان با اشاره به فعالیت این شرکت در بحث ذخیره سازی سلولهای خون بند ناف گفت: از سال۸۴ تا پایان سال گذشته بیش از ١٨٠ هزار نمونه خون بندناف در کشور جمع آوری و ذخیره شده است.
به گزارش ایلنا، هادی جوشقانی در یک کنفرانس خبری در حاشیه گردهمایی آموزشی کارشناسان فنی بانک خون بند ناف شرکت بنیاختههای رویان که به میزبانی جهاد دانشگاهی فارس در شیراز برگزار شد، تصریح کرد: تا قبل از سال ۸۴ بندناف و جفت به عنوان یک زباله بیولوژیکی دور ریخته میشد و از سال ٨٤ به همت زنده یاد کاظم آشتیانی کار ذخیره سازی سلولهای خون بند ناف در شرکت بن یاختهها آغاز شد.
وی گفت: دفتر بانک خون بندناف استان فارس جزو اولین دفاتری بود که سال ۸۷ در راستای ارائه این خدمت تاسیس شد و تاکنون نزدیک به ١٦ هزار نمونه ذخیزه شده است.
جوشقانی افزود: مزیت فارس نسبت به دیگر استانها این است که تعداد شعباتی که در شهرستانهای این استان تاسیس شده بیش از استانهای دیگر است و هماینک در شهرستانهای فسا، داراب، لامرد، کازرون، لار و جهرم این دفاتر فعال است.
مسئول نمایندگیهای شرکت بنیاختههای رویان با بیان اینکه دفتر نمایندگی بن یاختههای رویان به زودی در دو شهرستانهای آباده و نیریز نیز راهاندازی میشود، تصریح کرد: شرکت بن یاختههای کشور در فاز اجرایی ذخیره بافت بندناف و جمع آوری پرده آمونیاکی ورود کرده است.
جوشقانی عنوان کرد: کار اجرایی جمع آوری پالپ دندان شیری نیز امسال انجام خواهد شد.
وی افزود: امسال نخستین بانک ذخیره خون بندناف با توان داخلی توسط شرکت بن یاختههای رویان تولید شده و آمادگی ارائه این بانک به شرکتهای متقاضی وجود دارد.
مسئول نمایندگیهای شرکت بنیاختههای رویان با بیان اینکه در فرآیند ذخیره سازی از استانداردهای جهانی تبعیت میکنیم و توسط شرکتهای ممیزی مورد بازدید و ارزیابی قرار میگیریم، بیان کرد: همچنین مجوزهای لازم را نیز از آنها کسب کردهایم و همچنان هم استانداردهای موجود به روز رسانی میشود.
جوشقانی خاطرنشان کرد: بانک خون جهانی یک روز را تحت عنوان روز جهانی خون بندناف اعلام کرده که این نیز یک اتفاق جهانی است که ایران هم در آن هم حرف برای گفتن دارد.
شرایط پرداخت استفاده از خدمات شرکت بن یاختهها به صورت اقساط
جوشقانی با اشاره به شرایط پرداخت استفاده از خدمات شرکت بن یاختههای رویان گفت: پرداخت به دو صورت نقد و اقساط فراهم شده است و با بانک رسالت نیز وارد مذاکره شدهایم و به متقاضیانی که امکان پرداخت هزینه عقد قرارداد به صورت نقدی ندارند، تسهیلات بدون سود و کارمزد اعطا میشود.
وی افزود: شرایط به گونهای فراهم شده تا همه مشتریان بتوانند از خدمات ما استفاده کنند.
مسئول نمایندگیهای شرکت بنیاختههای رویان با اشاره به اینکه هزینه فعلی عقد قرارداد ٨ میلیون و ١٠٠ هزار تومان و هزینه شارژ سالانه را ٤١٠ هزار تومان است، یادآور شد: درحال حاضر براساس استاندارد بانک خون جهانی قرارداد برای ٢٥ سال با مشتریان منعقد میشود اما محققان و کارشناسان بر این باور هستند که نمونه خون بندناف با توجه به شرایطی که فریز میشود، تا مادام العمر قابل نگهداری است.
به گفته جوشقانی، نمونهها در مقابل حوادث غیرمترقبه تحت پوشش بیمه قرار دارند و در عین حال برخی از شرکتها و ادارات، هزینه قرارداد را هم به عنوان بیمه تکمیلی پوشش میدهند.
جمع آوری بیش از ۱۶ هزار نمونه خون بندناف در فارس
امیرحسین استقلال؛ رئیس جهاددانشگاهی فارس نیز در ادامه این نشست بیان کرد: امروز بیش از ١٥ سال است که شرکت بن یاختههای رویان کار جمع آوری نمونههای بندخون ناف را که خدمت ارزشمندی به مردم است، برعهده دارد.
وی بیان کرد: زمانی که نمونهای از خون بندناف یکی از اعضای خانواده ذخیره میشود یک اطمینان و آرامش در خانواده ایجاد میشود که اگر روزی مشکلی برای یکی از اعضا به بحاظ سلامتی ایجاد شد، این امکان وجود داشته باشد که با تحقیقات انجام شده حوزه ژنتیک و سلول درمانی با فرایندهای بخش سلول درمانی، درمان انجام شود.
وی افزود: لذا افتخاری است برای ما که بتوانیم این خدمت را تا دور دست ترین نقاط استان، ارائه کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه از ابتدای راهاندازی بانک بندخون ناف در فارس تا پایان سال گذشته که بیش از ١٥ میگذرد، بیش از ۱۶ هزار نمونه را ذخیره کردیم ، عنوان کرد: امید است امسال نیز نزدیک به ۲ هزار نمونه برسد.
استقلال در خاتمه خاطرنشان کرد: جمع آوری خون بندناف خدمتی هایتک است که بسیاری از کشورها از آن محروم هستند اما خوشبختانه این خدمت از همان ابتدا در فارس در دستور کار قرار گرفت.
به گفته استقلال نیاز است رسانهها با توجه به گسترش بیماریهای سرطانی و اپیدمی، نسبت به ترویج و تبیین جمع آوری نمونههای خون بندناف نوزادان اقدام کنند.
دریافت خون بند ناف خطری برای نوزاد و مادر ندارد
همچنین خوش اخلاق، کارشناس واحد کنترل کیفی شرکت بنیاختههای رویان نیز در این نشست بیان کرد: از خون بندناف به عنوان خون جفتی نام برده میشود و خونی است که در جفت باقی میماند و هیچ خطری برای مادر و نوزاد ندارد و یک عمل غیرتهاجمی محسوب میشود.
وی گفت: سلولهای بنیادی که در خون بند ناف باقی میماند جمع آوری و از ٤٥ دفاتر نمایندگی سراسر کشور به دفتر تهران ارسال میشود.
به گفته خوش اخلاق براساس استانداردها اعلام شده جداسازی سلولهای بنیادی از نمونهها در ٧٢ ساعت اولیه زایمان باید انجام شود که خوشبختانه با افزایش شعب نمایندگی، در حال حاضر کار جداسازی سلولهای بنیادی کمتر از ٤٨ ساعت انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه براساس آمارهای اعلامی این نمونهها در آینده برای درمان ٨٠ نوع بیماری کارگشا هستند، تصریح کرد: سیاست شرکت بن یاختههای رویان علاوه بر ذخیره سازی خون بند ناف، ارائه بستهای تحت عنوان پالایشگاه ضمائم زایمانی است که در آیندهای نه چندان دور در بحث جمع آوری بافت بندناف، پالپ دندان و مایع و پرده آمونیاتیک نیز ورود خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: نمونههای ذخیره شده سالیانه توسط شرکت EORS انگلستان مورد بازرسی و ممیزی قرار میگیرند.