رئیس کمیته ساماندهی رفع محرومیت شورای شهر شیراز:
محرومیت زدایی با کار کمیته امداد و بهزیستی متفاوت است
رئیس کمیته ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت شورای اسلامی شهر شیراز گفت: در تفکر مدیران شهری از سال های گذشته که به فرهنگ هم تبدیل شده است؛ مدیران به راحتی عنوان می کنند که بودجه نیست و این بودجه در جای دیگر و بدون توزان خرج میشود.
به گزار ایلنا، سیده مریم حسینی در بازدید از محلات محروم مناطق 2و 9 شهرداری با اشاره به تفکر اشتباه در خصوص واژه محرومیت زدایی در اذهان که گفته می شود کاری شبیه به کمیته امداد یا بهزیستی است، افزود: برخی افراد از نوع کار بی خبرند و درخواست کمک های مالی برای تعمیرات خانه و کمک هزینه جهیزیه برای فرزندان خود میکنند.
وی ادامه داد: با این رویکردها برای شروع کار چارچوب و شاخص اولیه ای وجود نداشت و جلسات متعددی برگزار و در نهایت نتیجه گیری شد تا محرومیت زدایی از مسائل عمرانی شروع شود با این هدف که برای داشتن وضعیت مطلوب ابتدا باید نیازهای یک شهر و محله رفع شود.
وی تصریح کرد: برای رفع محرومیت در شهرسازی باید اتفاقی رخ می داد تا مردم محله های محروم مشکلی برای زندگی روزمره خود نداشته باشند.
حسینی با بیان اینکه وقتی شهروندان از خانه های خود به سمت کوچه ها و محلات در حرکتند نباید در عبور و مرورشان مشکلی ایجاد شود، گفت: برای هدایت آب های سطحی نیز در بسیاری از کوچه های محلات محروم به زیر ساخت و کمک آبفا احتیاج است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از کوچه های شهرک مهدی آباد در خیابان اصلی آسفالت شده اند، عنوان کرد: عملیات فاضلاب در کوچه های آسفالت شده انجام گرفته اما انشعاب به خانه ها داده نشده چرا که قیمت هر انشعاب از 8 تا 15 میلیون متغیراست و مردم این منطقه توان مالی پرداخت آن را ندارند.
رئیس کمیته ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت شورای شهر ادامه داد: جاری شدن فاضلاب و روان آب ها در کوچه های این محله باعث آسیب به آسفالت شده و این معضل در محله های دیگر مناطق شهرداری نیز وجود دارد.
حسینی معتقد است اینکه بعد از 32 سال در برخی محلات شهر شاهد آسفالت ریزی هستیم نتیجه کار کمیته محرومیت زدایی است و نباید آن را با کار شهرداری مقایسه کرد و گفت: باید به محله های محروم از نظر کالبد شهری و سخت افزاری رسیدگی کرد و به مسائل فرهنگی هم نگاه ویژهای داشت.
وی به توانمندسازی زنان سرپرست خانوار که یکی از معضلات بزرگ مناطق محروم است اشاره کرد و افزود: زنان سرپرست خانوار در مناطقی که شرایط بهتری وجود دارد قدرت مالی دارند اما در مناطق محروم نیاز است تا آنها را توانمند کنیم.
رئیس کمیته ساماندهی حاشیه نشینی و رفع محرومیت شورای شهر با اشاره به اینکه آیا در محرومیت زدایی به مسائل فرهنگی هم نگاه می شود یا خیر، یادآور شد: برای اینکه اعضای کمیسیون محرومیت زدایی به یک تفاهم فکری برسند زمان زیادی صرف و نامه های زیادی هم به شهرداران سابق و کنونی زده شد تا مشکلات محلات شیراز به این کمیته ارائه شود که قریب به اتفاق ایجاد پارک ، درمانگاه ، فرهنگسرا در صدر آنها بود.
وی افزود: اتفاق خوب برای مردم محلات و مدیران مناطق شهرداری ایجاد شده است تا به مسائلی که باعث بی مهری شهروندان شده و از قبل ادامه پیدا کرده است نگاه دوباره داشته باشیم.
حسینی خاطرنشان کرد: سال گذشته 510 میلیارد برای 102 پروژه در نظر گرفته شد که ابتدا گفته شد 77 پروژه اما در مناقصات و مزایده ها 25 پروژه دیگر به آن اضافه شد و امید است تا پایان تیرماه کل این پروژه ها بسته شود.