خبرگزاری کار ایران

در خراسان رضوی انجام خواهد شد؛

برگزاری آئین رونمایی از لوح ثبتی درخت کهنسال سرو نوش روستای زیبد

برگزاری آئین رونمایی از لوح ثبتی درخت کهنسال سرو نوش روستای زیبد
کد خبر : ۱۳۶۵۲۰۹

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان گناباد گفت: آئین رونمایی از لوح ثبتی اثر طبیعی درخت کهنسال سرو نوش روستای زیبد در تیرماه برگزار می‌شود.

 به گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی حمیدرضا محمودی قوژدی امروز چهارشنبه ۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۲ با اعلام این خبر افزود: در راستای اجرایی شدن تبصره ماده ۲ تبصره قانون  تشکیل سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری مصوب ۲۳ دی ماه ۱۳۸۲ و آئین‌نامه اجرایی این قانون مصوب هیئت وزیران به شماره ۲۶۹۷۵/ت۳۲۹۱۵ مورخ ۴ مرداد ماه ۱۳۸۴ اثر طبیعی درخت کهنسال سرو نوش زیبد به شماره ۹۳۰ مورخ ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۰ در فهرست میراث طبیعی ملی کشور به ثبت رسیده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان گناباد ادامه داد: درخت کهنسال سرو نوش روستای زیبد با نام (لاتین): Gypress of zibad و نام علمی Thuja orientalis و دیرینگی ۱۰۰۰_۱۰۵۰ سال با قطر تنه  بیش از ۲ متر و ارتفاع ۱۵ متر و سایه اندازی ۱۶ متر بخشی از شناسنامه و هویت فرهنگی مردم روستای زیبد گناباد است.

محمودی قوژدی افزود: ثبت این درخت کهنسال و هر اثر طبیعی، تاریخی و ناملموس، زمینه حمایت‌های قانونی برای حفظ، حراست، صیانت از آن‌ها را فراهم می‌کند.

او تصریح کرد: در همین راستا اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان با همکاری و مشارکت شورا، دهیاری و انجمن میراث‌فرهنگی ۱۲ رخ روستا  مراسم  رونمایی از لوح ثبتی این اثر طبیعی را در اوایل تیرماه سال جاری برنامه ریزی نموده است .

محمودی قوژدی افزود:  با توجه به قدمت زیاد روستای تاریخی زیبد و پتانسیل های بسیار مناسب در حوزه گردشگری  در راستای تعریف رویداد های گردشگری و برند سازی مقرر شد ۲ روز در در طول سال که اولین آن ، با توجه به اشاره های متعدد شاهنامه به روستای زیبد روز روستا  خواهد بود  مصادف است با ایام بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و دومین روز نیز روز پاسداشت از میراث طبیعی روستا و آن هم مصادف است با تاریخ ثبت درخت کهنسال سرو نوش روستای  در فهرست میراث طبیعی ملی، نامگذاری شود.

او در پایان گفت : یکی از برنامه های اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان برگزاری رویداد ها به منظور برند سازی در جهت توسعه گردشگری روستایی است  و این مهم با تعامل و همکاری مدیریت روستایی محقق خواهد شد .

شهرستان گناباد دارای ۱۷۷ اثر  ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران و بیش از ده‌ها جاذبه گردشگری است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز