شلیک متخلفان به ریههای شهر شیراز؛
کمتر ۳ هزار هکتار از باغهای قصردشت باقی مانده است/ به تخلفات در باغ های قصردشت خارج از نوبت رسیدگی می شود
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: تخلفات و تغییر کاربریهای صورت گرفته در باغ های قصردشت پس از گزارش یا رویت به سرعت شناسایی و در کمترین زمان و خارج از نوبت و با قاطعیت برخورد میشود.
به گزارش ایلنا، ذبیح الله سیروسی با بیان اینکه حفظ کاربری باغهای قصردشت از مطالبات به حق مردمی و مقامات عالی اجرایی و قضایی استان و شهرستان است، افزود: براساس مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال استان اخیرا حفظ و حراست و برخورد با تخلفات در این باغها چند صد ساله به عهده قرارگاه حفاظت اراضی باغهای قصردشت (شامل یگان حفاظت امور اراضی شیراز و تخلفات شهرداری های منطقه ۱ و ۶ و ستاد باغات قصردشت و به تناسب سایر دستگاه های متولی امور زمین ) گذاشته شده است.
وی با اشاره به بُعد گردشگری باغات قصردشت و شهرت ملی و جهانی آن تصریح کرد: باغ های قصردشت سرمایه ای است که سالیان با زحمات کشاورزان و خاک و آب شیراز به وجود آمده و قطعا با وجود این درختان چند صد ساله در مرکز شهر از چنبره آلودگی هوا بر ریههای شهر جلوگیری شده است به نحوی که برخلاف سایر کلانشهر های کشور تعداد روزهای آلودگی هوای فراتر از حد استاندارد در سال را به صفر نزدیک ساخته است.
کمتر از ۳ هزار هکتار باغ در قصردشت باقی مانده است
سیروسی با ابراز تاسف از اینکه چند سالی این باغ ها دستخوش سوء استفاده های افراد سودجو قرار گرفته است، گفت: افرادی با استفاده از رانت و یا نفوذ نسبت به تغییر کاربری باغ ها، خشک کردن درختان و ساختمان سازی اقدام کرده اند تا آنجا که بر اساس آمارها و عکس های هوایی رشد کلانشهر شیراز در دو، سه دهه اخیر به نحوی بوده که از ده ها هزار هکتار باغ های سرسبز اطراف و داخل شیراز اکنون کمتر از ۳ هزار هکتار باغ در اطراف شهر و قصردشت باقی مانده است.
یک هزار هکتار مساحت فعلی گروه یک باغ های قصردشت
وی ادامه داد: بنا به آمارهای به روزتر از مساحت فعلی گروه یک باغ های قصردشت حاکی از مساحت حدود هزار هکتاری است که حفظ این میراث چند صد ساله به عهده همه مسئولان و مردم این کلانشهر است و آیندگان در خصوص حفظ این باغ ها انتظار دارند هر چند هنوز هم سودجویان درصدد هستند تا همین اندک مساحت را کوچکتر کنند و وسط باغ های داخل شهر برج های آنچنانی و منازل ویلایی اعیان نشین بسازند.
سیروسی به تشریح جزئیات عملیات هم پوشان این قرارگاه از ابتدای سال جاری پرداخت و گفت: جمعا از ابتدای سال جاری تاکنون در باغ های قصردشت؛۸ مورد ساختمان عمدتا کامل و بزرگ، ۲۹ مورد دیوارکشی تخریب و قلع و قمع شدند که جزئیات آن به شرح تعداد ۴ مورد ساختمان بزرگ در چهارراه ستارخان کوچه ۲۸ مطهری، یک مورد ساختمان در کوچه ۴۸ چمران، ۲ مورد دیوارکشی و ساختمان در خیابان رادفر، یک مورد ساختمان و ۳ مورد دیوارکشی کوچه ۴۶ چمران دو مورد دیوارکشی در خیابان زنبق، ۲ مورد دیوارکشی در کوچه قنادی کامران، ۳مورد کوچه ۳۲ فرهنگ شهر، ۸ مورد دیوارکشی خیابان خلبانان معالی آباد، ۳ مورد دیوارکشی خیابان رمضانی و همچنین ۶ مورد دیوار کشی خیابان عبدالملکی و یک مورد ساختمان کامل خیابان رادفر که اخیرا در تاریخ ۴ خردادماه رفع تخلف و اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی شدند.
فرمانده یگان حفاظت اراضی جهادکشاورزی شهرستان شیراز نیز گفت: با هدف هم افزایی در اجرای آرای کمیسیون ماده صد باغ های قصردشت مبنی بر رفع تخلف، امروزه عملیات اجرایی بصورت هم پوشان و در لوای قرارگاه انجام می گردد تا مازاد متراژ ساخت، علاوه بر رای کمیسیون نیز تخریب شود.
آرمان کمالی گفت: با توجه به سخنان اخیر روسای تخلفات شهرداری منطقه ۱ و ۶ و معاونین شهردار و همچنین مسئولان ستاد باغهای قصردشت سطح تخلفات در این باغها بعد از ایجاد این قرارگاه و برخورد قاطع با متخلفین بسیار کمتر از مدت مشابه سال گذشته و محدود به انگشتان دست شده است.
وی افزود: از آنجا که مجموعه فضای باغهای قصردشت در حدود 5 درصد از کل وسعت شهر شیراز را شامل میشوند و این مجموعه در موقعیت استراتژیک بین جبل دراک و بابا کوهی تونل اکولوژی شهر، نقش بسیار ارزنده و حائز اهمیتی در محیط زیست شهر ایفا می کند.
کمالی ادامه داد: در حال حاضر محاصره شدن باغها توسط ساختمانهای مسکونی تهدید مهمی برای فضای سبز باغها محسوب میشوند و سبب افزایش اثرات زیان بار زیست محیطی میشود و وجود باغ های قصردشت به عنوان یک عامل زیست محیطی موثر در حفظ پاکی شهرمان، موهبتی بزرگ است.
همچنین فرمانده یگان حفاظت اراضی جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از عام مردم خواست در صورت مشاهده هر گونه ساخت و ساز و تغییر کاربری غیرمجاز بلافاصله مراتب را با ذکر جزئیات به سامانه های ۱۳۱ امور اراضی و ۱۳۷ شهرداری شیراز گزارش کنند.