مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان خبر داد؛
پیشبینی سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری در خراسان رضوی با احیاء روابط ایران و عربستان
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی با اشاره به احیاء روابط ایران و عربستان گفت: در سال جاری برای جذب سرمایه گذاران خارجی از عربستان، کویت و بحرین و... اقداماتی در دست اجراست و اگر این موضوع به نتیجه برسد، پیشبینی میشود که سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری در استان رقم خواهد خورد.
به گزارش ایلنا از مشهد، رضا خواجه نایینی درباره پیشبینی میزان سرمایه گذاری خارجی در خراسان رضوی در سال جاری اظهار کرد: سرمایه گذاری خارجی در استان طی سال ۱۴۰۱، ۳.۵ برابر سال۱۴۰۰ بود که جهش بزرگی برای استان در شرایط تحریم محسوب میشود. میزان سرمایه گذاری خارجی در این مدت با ۵۸ طرح به ۲۹۸ میلیون دلار رسید.
وی با اشاره به احیاء روابط ایران و عربستان افزود: در سال جاری برای جذب سرمایه گذاران خارجی ازعربستان، کویت و بحرین و… برنامه ریزی شده و اقداماتی در دست اجراست و اگراین موضوع به نتیجه برسد، سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری در استان صورت خواهد گرفت. این برنامهریزیها با آستان قدس، شهرداری و سایر دستگاهها صورت گرفته و پیشبینی میشود، امسال هم حجم سرمایه گذاری خارجی و هم میزان آن افزایش یابد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی درباره ایجاد اطلس سرمایه گذاری در استان بیان کرد: در فضای کسب و کار یکی از مکانیزمهای جذب بخش خصوصی ایجاد اطلس سرمایه گذاری برای رشد سرمایه گذاری است و این اطلس در خیلی از استانها وجود ندارد. در این اطلس فرصتهای سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران شناسایی شده و تجمیع اطلاعات در این اطلس انجام میشود و کار را برای سرمایه گذار راحت میکند.
خواجه نائینی درباره اعطاء تسهیلات تبصره ۱۸ بند الف قانون بودجه بیان کرد: اعتبارات تبصره ۱۸ با فاصله زمانی یکساله تخصیص یافته و اجرایی شده است. سال ۱۴۰۰ این تبصره در اواخر دولت ابلاغ شد و در اول بهمن ۱۴۰۰ نیز اعتبار آن مشخص شد که تا پایان سال ۱۴۰۱ برای پرداخت آن زمان بود و در نهایت ۱۴۵۴ طرح با رقم ۱۴۱۰ میلیارد تومان تسهیلات در استان پرداخت شده و ۱۰۳ درصد این اعتبار جذب شد. در قانون بودجه ۱۴۰۱ حداقل اعتبار ۶۸.۲ هزار میلیارد تومان برای کل کشور و ۲۲۰۰ میلیاردتومان اعتبار یکسان برای استانها در نظر گرفته شده که پس از کسر ۹۶۷ میلیارد تومان برای پروژه تولید مسکن، از این میزان یک هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان برای کمک به رونق تولید و بهره وری فعالین اقتصادی قابل تخصیص خواهد بود.
وی در خصوص صدور مجوز کسب و کار در خراسان رضوی طی سال گذشته بیان کرد: در ۱۲ ماه سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۴۱ درخواست مجوز استان در درگاه ملی مجوزهای کشور ثبت که از این تعداد برای ۸۰۵۰ مورد مجوز صادر شده است.
خواجهنائینی افزود: در این مدت به جز ۸۰۵۰ مورد مجوز صادر شده، ۷۸۰۹ مورد عدم صدور مجوز، ۱۵۷۸ درخواست انصراف متقاضی، ۲۹۸۵ در انتظار تکمیل مدارک توسط متقاضی، ۱۳۳۵ در انتظار تایید دستگاه اجرایی و ۱۰۸۴ در انتظار پاسخ استعلام از دستگاههای استعلامشونده در خراسان رضوی داشتهایم.