برداشت گل محمدی از اراضی نیشابور آغاز شد
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: برداشت گل محمدی از سطح ۲۳ هکتار از گلستانهای شهرستان نیشابور آغاز شد.
به گزارش ایلنا از مشهد، علی مبارکی اظهار داشت: برداشت گل محمدی شهرستان در وضعیت مناسبی است و با همت کشاورزان تولید کننده برداشت این محصول آغاز شده است و اقدامات ترویجی و کلاسهای آموزشی جهادکشاورزی از جمله اقدامات حمایتی در این زمینه محسوب میشود.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور افزود: در حال حاضر ۲۳ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گل محمدی قرار گرفته است که حدود ۱۲ هکتار آن بارور و ۱۱ هکتار آن غیر بارور است و انتظار میرود از سطح باغات بارور معادل ۳۶ تن محصول برداشت شود که درآمد ناخالصی بیش از ۱۵ میلیارد ریال را برای کشاورزان به همراه دارد.
وی ادامه داد: از این مقدار تولید گل محمدی شهرستان حدود ۱۰ تن به خارج شهرستان ارسال میشود و ۸ تن بصورت غنچه و ۸ تن بصورت تازه فروشی به بازار عرضه میشود و با وجود ۱۲ واحد صنعتی و خانگی ۱۰ هزار لیتر گلاب در شهرستان گلاب گیری میشود.
مبارکی افزود: وجود آفت و بیماریهای کمتر، قیمت مناسب، هزینه جاری پایین، مقاوم نسبت به خشکی و سرمازدگی این گیاه از جمله عوامل موثر بر رشد و توسعه آن محسوب میشود.
مدیر جهادکشاورزی نیشابور بیان داشت: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله تهیه اسانس، گلابگیری، مرباسازی و تهیه غنچه خشک از جمله ضروریات فعالیتهای جانبی در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی این محصول است.
وی ادامه داد: با توجه به جوان بودن گلستانهای موجود میانگین برداشت در شهرستان ۳۰۰۰ کیلوگرم در هکتار است و این در حالی است که در سال چهارم بیشترین میزان تولید را دارد که میانگین آن ۳۵۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد می شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: گل محمدی به صورت قلمه و پاجوش از آذرماه تا پایان اسفندماه کشت میشود و از فروردین تا اردیبهشت ماه به صورت گلبرگ و غنچه برداشت میشود.
مبارکی در پایان گفت: در صورت هرس فنی و اصولی، این گیاه ١٢ سال گل میدهد و صرفه اقتصادی آن از سال سوم چشمگیر است، و بعد از ١٢سال شاخه این گیاه به اندازه ٢٠ سانتی متر بریده و باغستان جدید احداث میشود.