خبرگزاری کار ایران

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی مطرح کرد:

رشد نیزارها و افزایش دوبالان‌ها نتیجه ورود پساب تصفیه‌خانه به تالاب میقان

رشد نیزارها و افزایش دوبالان‌ها نتیجه ورود پساب تصفیه‌خانه به تالاب میقان
کد خبر : ۱۳۵۵۸۳۷

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه ورود پساب تصفیه‌خانه شهر اراک به تالاب میقان موجب رشد نیزارها و افزایش جمعیت دوبالان‌ها (انواع مگس ها و پشه ها) شده است، گفت: در سال‌های اخیر ورود پساب تصفیه‌خانه اراک موجب رشد نیزارها و افزایش جمعیت دوبالان در منطقه شده، همچنین به علت ایجاد مانداب در ضلع جنوبی تالاب میقان، بوی نامطبوع موجب نارضایتی مردم محلی و روستاهای حاشیه تالاب شده است.

به گزارش ایلنا، یوسف یوسفی به مطالبات و دغدغه‌های زیست‌محیطی به عنوان اساسی‌ترین حقوق شهروندی در این حوزه اشاره داشته و افزود: هر گونه اقدامات و فعالیت‌ها برای مهار جمعیت دوبالان‌ها در تالاب میقان به عنوان گونه مهاجم، نیازمند اقدامات تحقیقی و مشاهده پیامدهای آن در چرخه اکوسیستم است و باید در این زمینه با همراهی مراجع ذی‌صلاح و دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط، اقدامات به صورت اصولی انجام شود.

وی ادامه داد: به منظور خروج از بحران افزایش جمعیت دوبالان تالاب میقان اراک، کمیته کارشناسی با حضور مراجع ذی‌صلاح، تمامی دستگاه‌های اجرایی مسئول و ذی‌ربط و همچنین سمن‌های زیست‌محیطی و فعالان اجتماعی این حوزه، در محل اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان برگزار شده و موضوع مطالعه جمعیت دوبالان تالاب میقان و کنترل جمعیت آنها، توسط دانشگاه آزاد اراک در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهار داشت: پس از برگزاری جلسات و کمیته‌های متعدد، مشاور این پروژه طرح سم‌پاشی با استفاده از سم BT و لایروبی کانال خروجی پساب تصفیه‌خانه اراک برای رفع معضل افزایش جمعی دوبالان را پیشنهاد داد که موضوع سم‌پاشی مورد موافقت سازمان حفاظت محیط‌زیست استان قرار نگرفت. چرا که اگر سم‌پاشی در سطح وسیعی انجام شود شاید به صورت مقطعی جمعیت دوبالان را کم کند، اما بر روی سایر گونه ها نیز اثر منفی می‌گذارد.

یوسفی در خصوص لایروبی کانال خروجی پساب تصفیه‌خانه اراک، تصریح کرد: این کانال در سنوات گذشته‌ وجود داشته و تنها در قسمت‌هایی که به دلیل درهم تنیدگی ریشه نیزارها امکان جاری شدن آب فراهم نبوده، مسیر بازگشایی شده است. همچنین ماشین‌آلات مهندسی و تجهیزات لازم به همین منظور توسط مدیریت بحران استانداری مرکزی تأمین شده و در اختیار مجموعه حفاظت محیط‌زیست قرار گرفت.

وی بیان داشت: بخش قابل توجهی از فرآیند لایروبی کانال خروجی پساب تصفیه خانه اراک، زیر نظر فعالان محیط‌زیست مردم نهاد صورت گرفته و تشکل‌ها و سمن‌های زیست‌محیطی استان، روزانه بر این روند نظارت داشته‌اند. این اقدام به منظور کاهش مشکلات ناشی از گسترش نیزارهای اطراف تالاب میقان و جلوگیری از پیش‌روی پساب فاضلاب اراک در محدوده فرودگاه، با حضور و موافقت اعضاء مصوب و اجرا شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در خصوص آتش‌سوزی نیزارهای تالاب میقان اراک در سال 1396 و همچنین در سال جاری، تأکید کرد: به دلیل خشک بودن شاخ و برگ نیزارها آتش‌سوزی به صورت وسیع و غیرقابل کنترل گسترش پیدا می‌کند. هر 2 تجربه آتش‌سوزی در این تالاب مشخص کرده که نیزارها حتی روی حجم گسترده‌ای از آب نیز به سرعت آتش می‌گیرند.

یوسفی ابراز داشت: تالاب میقان اراک یکی از تالاب‌های مهم و ارزشمند کشور و از سرمایه‌های زیست‌محیطی استان مرکزی است که علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، تأثیر مستقیم بر آب و هوای شهر اراک و سلامت شهروندان دارد و با چالش‌ها و معضلاتی نیز روبرو است. بنابراین اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست استان این آمادگی را دارد که با حضور فعالان و علاقه‌مندان حوزه محیط‌زیست نسبت به تشکیل جلسات بررسی آتش‌سوزی اخیر در تالاب اقدام کند.

وی اضافه کرد: هر گونه تصمیم‌گیری در خصوص موضوعات تالاب میقان بر اساس نظرات کمیته‌های تخصصی، توسعه پایدار و محیط‌زیست و مطابق با برنامه مدیریت جامع تالاب و بر اساس نظر جمعی کارشناسان دستگاه‌های مسئول و سمن‌های زیست‌محیطی انجام گرفته است. همچنین هر گونه طرح و عملیات اجرایی در سطح تالاب با اقدامات کارشناسی دقیق و علمی صاحب‌نظران و مشاوران این حوزه و در راستای طرح جامع مدیریت تالاب میقان صورت می‌گیرد. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز