رئیس شورای شهر اصفهان خبر داد؛
شورای شهر به جد پیگیر فرونشست و آلودگی هوای اصفهان است/دولت برای موزه شدن کارخانه ریسباف همکاری نکرد
رئیس شورای شهر اصفهان گفت: شورای شهر به جد پیگیر فرونشست و آلودگی هوا است؛ آلایندهها دو دسته متحرک مثل خودرو و ثابت مانند کارخانهها هستند و با وجود حدود 900 کارخانه در اطراف شهر موضوع آلودگی هوا جدی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، محمد نور صالحی در سومین نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: نوروز خوبی را به دلیل باز بودن آب زاینده رود پشت سرگذاشتیم و امیدوارم مسئولان کمک کنند جریان زاینده رود دائمی شود.
وی ضمن تبریک روز شوراها ادامه داد: بسیاری از کارها در ید قدرت شورا نیست، اما اغلب مردم برای بیکاری فرزندانشان، اجاره خانه و گرانی برق، گاز، آب و هزینههای زندگی به ما مراجعه میکنند.
رئیس شورای شهر اصفهان تصریح کرد: اعضای شورا 200 ساعت در ماه با حضور در صحن علنی و کمیسیون تلفیق و غیره وقت میگذارند. این شورا سه برابر وقت میگذارد اما همان حق الزحمه 60 ساعت حق الجلسه و 60 ساعت کار را میگیرند.
وی اضافه کرد: بودجه 14 هزار میلیارد تومانی مدیریت شهر در سال 1401 را به بیش از 22 هزار میلیارد تومان در سال 1402 تصویب کردیم که با اصلاح بودجه میتوان گفت حدودا 58 درصد نسبت سال قبل رشد داشته است.
نورصالحی تاکید کرد: ما بیش از 60 درصد امکان رشد بودجه نداریم، ولی تورم جوری است که نسبت به سال 99 که بودجهمان 4 برابر شده نمیتوانیم حتی یک و نیم برابر آن سال کار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: رشد 8 برابری بودجه گردشگری را داشتیم و سعی بر دیپلماسی بین المللی و توسعه روابط با خواهر خواندههای اصفهان داریم.
رئیس شورای شهر اصفهان اذعان داشت: با وجود اینکه آب زاینده رود هیچ ارتباطی با شورا ندارد، دبیر خانه فرهنگی زاینده رود را با بودجه خود راه اندازی کردیم که پیگیری آب زاینده را در قالب برگزاری همایش و جشنواره و کنگره انجام دهد.
با وجود حدود 900 کارخانه در اطراف شهر موضوع آلودگی هوا جدی است
وی تاکید کرد: شورای شهر به جد پیگیر فرونشست و آلودگی هوا است؛ آلایندهها دو دسته متحرک مثل خودرو و ثابت مانند کارخانهها هستند و با وجود حدود 900 کارخانه در اطراف شهر موضوع آلودگی هوا جدی است.
نورصالحی ادامه داد: معتقدیم اگر قانون وجود دارد باید صنایع آلاینده را از نزدیکی شهر ها دور کند. بدین ترتیب زمینهایی که توسط این کارخانههای آلاینده تصرف شدهاند به قطب شرکتهای دانش بنیان تبدیل شوند.
وی با اشاره به اینکه 10 درصد جمعیت نخبه اقتصادی، فرهنگی، علمی و صنعتی در اصفهان است گفت: پیگیر شهر هوشمند بودیم که موضوعش فراتر از شهرداری هوشمند است و کارهای خوبی دارد انجام میشود.
نورصالحی ادامه داد: در شهرداری یک سری اصول داریم برای پیگیری حرکت به سمت شهر هوشمند که فعالیت آن شروع شده و 100 میلیارد تومان بودجه برای آن تخصیص دادیم.
رئیس شورای شهر اصفهان خاطرنشان کرد: 3000 میلیارد تومان پیش بینی نیازهای شهر بود که پیگیر هستیم توسط بخش خصوصی شهر انجام شود و در حال پیگیری و رایزنی هستیم که این اتفاق رخ دهد.
وی افزود: حوزه حمل و نقل عمومی اصفهان قبل از شیوع کرونا 1200 دستگاه اتوبوس داشت که در اوج همه گیری این ویروس به 600 اتوبوس رسید و قصد افزایش اتوبوسها به همان میزان 1200 عدد را داریم که با توجه به تورم و افزایش هزینهها در شرایط فعلی هزینه خرید هر یک دستگاه اتوبوس 5 تا 6 میلیارد تومان و هزینه بازسازی آنها یک میلیارد تومان است که کار راحتی نیست.
نورصاحی گفت: 3700 میلیارد تومان بودجه برای قطار شهری به غیر از بودجه بهره برداری در نظر گرفتیم و هدف ما راه اندازی خط دو از میدان امام علی به امام حسین است.
رئیس شورای شهر اصفهان گفت: اوراق مشارکت قطار شهری قرار بود 30 به 70 باشد که سهم دولت 70 بود و آن را 50 به 50 تغییر دادهاند و به دلیل تورم توان پرداخت این میزان را نیز ندارد.
وی به افزایش بودجه اداره شهر اشاره کرد و ادامه داد: تلاش کردیم با توجه به تورم بودجه مدیریت شهر را افزایش دهیم و به عنوان مثال 21 درصد بودجه امسال مربوط به قطار شهری، 12 درصد معابر، 8 درصد حقوق و دستمزد، 6 درصد اتوبوس رانی، 5 درصد فضای سبز، 8 درصد مراکز فرهنگی است و 600 میلیارد تومان سرفصل مناطق محروم است.
دولت برای موزه شدن ریسباف همکاری نکرد
رئیس شورای شهر اصفهان با اشاره به کارخانه ریسباف اصفهان گفت: بیش از ده سال پیش کارخانه ریسباف را تملک کردیم. از شروع کار شورای ششم تلاش کردیم این کارخانه از دور خارج شده با هزینه شهرداری به موزه تبدیل شود که به دلیل عدم همکاری دولت موفق نشدیم.
وی تاکید کرد: بخش های تاریخی این کارخانه در حال تخریب است و ما همچنان منتظر همکاری دولت برای راه اندازی موزه در کارخانه ریسباف هستیم.