سرپرست اداره کل دامپزشکی استان:
مورد مثبتی از تب کریمه کنگو در همدان گزارش نشده است
سرپرست ادارهکل دامپزشکی استان همدان گفت: با توجه به اقدامات پیشگیرانه، خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از تب کریمه کنگو در استان ثبت و گزارش نشده است.
به گزارش ایلنا از همدان، امیرحسین نقیپور نسبت به بروز برخی بیماریها همزمان با آغاز فصل گرما هشدار داد و اظهار کرد: تب کریمه کنگو که در انسان بسیار کشنده و خطر آفرین است و در فصل گرما بروز میکند، در دام بدون علامت بوده و تنها بیاشتهایی و تب به همراه دارد.
وی افزود: شهروندان از ذبح دام در خارج از کشتارگاهها خودداری کنند و به هیچ عنوان گوشتهای بدون مهر دامپزشکی را خریداری نکنند ضمن اینکه اگر کسی هدف ادای نذر و قربانی دارد میتواند از طریق سامانه ۱۵۱۲ با نظارت مجموعه دامپزشکی ذبح دام خود را انجام دهد.
نقیپور با اشاره به اینکه تشخیص تب کریمه کنگو توسط انسانهای عادی غیرقابل تشخیص بوده اما همین ویروس در انسان کشنده و بسیار واگیردار است، تأکید کرد: دامداران و اکیپ های واکسیناسیون دامپزشکی در صورت مشاهده کنه از ارتباط مستقیم دست با کنه خودداری کرده و اقدامات سم پاشی را انجام دهند.
سرپرست ادارهکل دامپزشکی استان همدان اظهار کرد: این بیماری ویروسی بوده و توسط خوردن گوشت آلوده و از طریق کنه منتقل میشود بنابراین باید نسبت به ذبح دامهای غیرمجاز آگاه باشیم و شهروندان از خریدن گوشت بدون مهر دامپزشکی خودداری کنند.
وی ادامه داد: دامداران نیز باید هنگام مشاهده کنه بر روی دام، کنه را با دست به صورت مستقیم از بین نبرند همچنین اقدام به سم پاشی محیط نگهداری دام کنند که در این راستا با برنامه ریزیهای لازم انجام شده سم پاشی و ضدعفونی بدن دام و اماکن دامی توسط مجموعه دامپزشکی در حال انجام است.
نقیپور با اشاره به اینکه تمامی کشتارگاههای سنتی در استان جمع آوری شده و در حال حاضر شش کشتارگاه صنعتی در سطح استان فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: تمامی کشتارگاههای استان مجهز به سیستم پیشسرد هستند و گوشتهای تهیه شده از ذبح دام در این محیط به مدت ۲۴ ساعت در داخل این سالن باقی میماند که ph گوشتهای مورد نظر به علت ماندن در سرما کاهش یافته و به این ترتیب بسیاری از میکروبها و ویروسهای گوشت از بین میرود.
وی با بیان اینکه شهروندان گوشتهای دارای مهر دامپزشکی را با اطمینان خاطر خریداری کنند، اضافه کرد: تمامی کشتارگاههای استان باقی ماندن گوشتهای تهیه شده در سیستم پیشسرد را رعایت میکنند و به این ترتیب بسیاری از میکروبها و ویروسهای گوشت از بین میرود.