عضو شورای شهر مشهد مطرح کرد؛
رایگان کردن حملونقل عمومی قابل تحقق است/ نگاه مدیریت شهری توجه به کلان پروژه ها نیز است
نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: نظرات کارشناسان در زمینه رایگان کردن حملونقل عمومی قابل احترام است. نظرات آنها را خواهیم شنید، شاید ما را منصرف کنند اما ما کاری خواهیم کرد که آنها به سمت ما بیایند. این طرح عملیاتی و علمی است.
به گزارش ایلنا از مشهد، موسیالرضا حاجیبگلو در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: نگاه شورای ششم به مجموعه رسانه، نگاه کامل و جامعی است و باور داریم که اگر رسانه، همچون گذشته همراه مدیریت شهری باشد، در تحقق خدماترسانی بهتر و مطلوبتر به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی، موفقیت مضاعفی خواهیم داشت.
وی گفت: عملکرد دوره ششم مدیریت شهری، نکات مثبت و منفی دارد ولی در مجموع، اهتمام ما بر این بوده که عملکرد مطلوبی داشته باشیم و خدمات مناسبی را ارائه دهیم که امیدواریم شرایط بهتری را رقم بزنیم. پاسخگویی صریح و شفاف به اصحاب رسانه را وظیفه خود میدانیم و بسیار خرسندیم که براساس سنوات گذشته، برگزاری نشست خبری در دستورکار قرار گرفت.
حاجیبگلو گفت: نگاه شورای ششم نسبت به حوزه فرهنگی، نگاهی حمایتی است و بودجه این حوزه را از حدود ۴۰۰ میلیارد تومان به ۲ هزار میلیارد تومان افزایش دادیم. در مدل و روش اقدامات حوزه فرهنگی، ممکن است که ایراداتی وجود داشته باشد و نقدهایی هم وارد ولی برآیند اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته را مثبت میدانیم. حجم کار در حوزه فرهنگی و اجتماعی، بسیار گسترده است و نقاط ضعف و قوتی نیز طبیعتا خواهد داشت.
نایب رئیس و سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درخصوص تخلف در برخی قراردادهای حوزه خدمات شهری هم گفت: هرگونه موردی که در این خصوص باشد، قطعا بررسی دقیق خواهیم کرد و برای تخلفات ورود میکنیم.
انتخاب شهردار، دیگر محور این نشست خبری بود و حاجیبگلو اظهارکرد: فرآیند ابلاغ درحال طی شدن بوده و امیدواریم پس از عید فطر، حکم شهردار مشهد از سوی وزیر کشور صادر و ابلاغ شود.
حاجیبگلو گفت: توجه مدیریت شهری باید معطوف به حوزه ارائه خدمات مطلوبتر به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی باشد و اگر تغییر در مدیریت شهری اعمال کردیم به این دلیل است که به دنبال تغییر رویهها هستیم.
وی با بیان اینکه شهردار آینده مشهد در حوزه داخلی شهرداری و منابع انسانی و بهرهگیری از نیروی توانمند بدنه خود باید دقت نظر داشته باشد، افزود: مدیران ضعیف باید با مدیران توانمند جایگزین شوند تا پروژههای نیمهتمام را تکمیل کرد و پروژههای جدید را تعریف کنیم که در پایان دوره ششم، اتفاقات خوبی رقم بخورد.
نایب رئیس و سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد در پاسخ به سئوال خبرنگاری درخصوص نظارت بر اجرایی شدن مصوبات، به عنوان یک وظیفه شورای شهر، گفت: از ابتدای شورای ششم تاکنون حدود ۱۰ هزار مصوبه داشتهایم و هر مصوبهای که احساس شود، درمقام اجرا با ضعف همراه است، حتما پیگیری خواهد شد.
حاجیبگلو درخصوص نامگذاری خیابانها از جمله خیابان «شیخ نمر» هم اظهار کرد: این نام را به هیچ عنوان تغییر نخواهیم داد و آنچه شاهد بودیم، صرفا بخاطر تعمیر و رنگآمیزی تابلو بوده است؛ اگر دستوری از سوی شورای تامین صادر شود، مجری آن خواهیم بود.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص شهردار سابق نیز گفت: پرونده درحال رسیدگی است و شورای شهر نمیتواند جزء به جزء این پرونده را ورود کند و در جریان آن باشد.
نایب رئیس و سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درخصوص پرونده قضایی عضو شورای اسلامی شهر نیز تصریح کرد: اقای دائمی پرونده قضایی دارد؛ ایشان تعلیق شده و آقای دائمی تا انتهای اردیبهشت ماه فرصت دارد دفاعیات خود را به دادگاه اعلام کند و اگر دادگاه حکم تعلیق را ابلاغ کند، جانشین وی اواخر اردیبهشت ماه یا اوایل خردادماه معرفی میشود.
حاجیبگلو در ادامه درخصوص پاسخ به سئوال خبرنگاری درخصوص ویژگیهای شاخص شهردار منتخب، گفت: قلندر از بدنه مدیریت شهری است و همه باید کمک کنیم که اتفاقات خوبی برای شهر رقم بخورد.
وی با بیان اینکه بودجه سال ۱۴۰۲ افزایش ۲۰۹ درصدی داشته، افزود: نگاه ما به تعریف کلان پروژههای عمرانی مبتنی بر مطالعه و همچنین تعریف پروژههای نیمهتمام است.
وی درپاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در خصوص روابط بین اعضاء تصریح کرد: تضارب آراء در نظام شورایی، امری بدیهی است و اگر در سطح مجلس شورای اسلامی این موضوع را رصد کنید، موضوع به مراتب تشدید میشود ولی در بین اعضای شورای شهر مشهد، وحدت حاکم بوده و امیدواریم تقویت هم شود؛ همچنین به برآیند عملکرد شورای اسلامی شهر طی ۲ سال اخیر، نمره ۱۴ میدهم.
حاجیبگلو در خصوص توسعه به شرق گفت: این موضوع جزو برنامههای شاخص شورای اسلامی شهر بوده و ملاک عمل ماست؛ اتفاقات خوبی هم تاکنون شکل گرفته و درحال شکلگیری است. قطعا با ابلاغ طرح تفصیلی که شاهد بودهایم، تاثیرگذاری بیشتری نیز روی این موضوع شکل گرفته است؛ امیدواریم تا پایان امسال، برای اراضی ۶۰۰ هکتاری نیز در تعامل با آستان قدس رضوی اتفاقات سازندهای رخ دهد.
وی از دیگر برنامههای مدیریت شهری برای مناطق حاشیه شهر سخن گفت و افزود: طرحهای زودبازده با همین هدف تعریف شد تا موجب ارتقاء کیفیت زیستی در این پهنهها شوند چراکه با خواست و نیاز و مطالبه شهروندان تعریف می شود.
حاجیبگلو اظهار کرد: خدماتی که شورای شهر و مدیریت شهری در این دوره به حاشیه شهر ارائه داده بیسابقه است؛ سهم حاشیه شهر از اعتبارات شهرداری را از ۱۰ درصد به ۴۴ درصد رساندهایم چراکه نگاه ما توسعه این پهنهها است.
یکی از سئوالات مطرح شده در این جلسه زمان تکمیل پروژه «پردیس تئاتر» بود که حاجیبگلو افزود: این پروژه سعی داریم که تا ۱۴۰۴ تکمیل شود و امسال نیز برای آن ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی و تصویب کردهایم.
حاجیبگلو پیرامون رایگان شدن حملونقل عمومی گفت: رایگان شدن، موضوعی قابل تحقق و علمی است؛ اگر نگاه ما خدمت به مردم باشد، باید کار جدیدی را شروع کنیم و با جرات قدم در عرصه بگذاریم.
حاجیبگلو با بیان اینکه با بهرهگیری از کارشناسان خبره و بدنه دانشگاهی مدل اقتصادی نیز برای این امر تعریف میکنیم، افزود: درحال حاضر شهروندان تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد از بهای تمام شده پرداخت میکنند و مابقی، یارانهای است که شهرداری آن را به دوش میکشد و دولت نیز سهم ۵۰ درصدی خود در این خصوص را پرداخت نمیکند.
وی خاطرنشان کرد: مجموع دریافتی شهرداری از شهروندان برای سفرهای با اتوبوس و مترو، در سال ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان است که در قیاس با بودجه ۴۰ هزار میلیاردتومانی شهرداری، عدد قابل توجهی نیست و میتواند از روشهای دیگر تامین شود.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: از محل سازمان اتوبوسرانی و قطارشهری میتوان عناوین مختلف درآمدی کسب کرد و مجموعههای اقتصادی نیز آمادگی دارند که در این زمینه نقشآفرینی کنند.
حاجیبگلو افزود: تاکنون ۶ میلیون «منکارت» صادر شده که برای این موضوع هم شهرداری بالغ بر ۶۰ درصد بهای تمام شده، یارانه میدهد؛ به جای این یارانهها نمیتوان بهای دریافتی را رایگان کرد؟
سرمایهگذاری در شهر، دیگر محور مطرح شده از سوی یکی از خبرنگاران در این جلسه بود؛ حاجیبگلو با بیان اینکه شهر مشهد از این نظر در شرایط مطلوبی نیست، اظهارکرد: در قانون درآمدهای پایدار، برای مدل اقتصاد شهری روشها خوبی تعریف شده که اگر با این ظرفیت، جذب سرمایهگذار داشته باشیم، اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه شفافیت حقوق درصورتیکه عملکرد ما از نگاه مردم مثبت باشد، نگرانی ندارد، اظهارکرد: در شرایطی که شهرداران مناطق ما حقوق ماهانه ۱۷ تا ۱۸ میلیون تومان دارند، قطعا از شفافیت حقوق خود، ابایی نخواهند داشت؛ افراد نباید از این شفافیت، نگرانی داشته باشند و این ذهنیت نیازمند اصلاح است.
حاجیبگلو گفت: خود بنده به عنوان عضو شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، بین ۲۱ تا ۲۳ میلیون تومان دریافتی ماهانه دارم.
وی با بیان اینکه امکان ارائه خدمات به سایر شهرها و کشورها را داریم، افزود: یکی از این ظرفیتها، کشورهایی چون عربستان است و میتوان از این ظرفیت برای درآمدزایی شهر بهره گرفت.
تاسیس باشگاه فرهنگی ورزشی شهرداری مشهد هم در این جلسه مطرح شد که سخنگوی شورای اسلامی شهر در این خصوص اظهارکرد: تاسیس این باشگاه را مصوب کردیم ولی در کمیته تطبیق فرمانداری رد شد؛ موضوع را از شورای حل اختلاف پیگیری نمودیم و ادله را مطرح کردیم ولی باز هم مورد پذیرش قرار نگرفت.
وی افزود: منتظر هستیم که ۶ ماه از زمان تصویب بگذرد تا مجدد در دستورکار قرار دهیم؛ قطعا برای حمایت از ورزش قهرمانی و همگانی این باشگاه را تاسیس میکنیم.