خبرگزاری کار ایران

مدیرکل ثبت احوال استان خبرداد؛

رشد جمعیت فارس کاهشی است

رشد جمعیت فارس کاهشی است
کد خبر : ۱۳۴۷۶۶۲

مدیرکل ثبت احوال فارس گفت: استان فارس در جایگاه ٢١ کشور از نظر نرخ ولادت قرار دارد و این در حالی است که استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان در جایگاه نخست نرخ ولادت قرار دارند.

به گزارش ایلنا، عباس هاشمی در اولین نشست رسانه، طراحی و پیاده سازی گفتمان جمعیت با اشاره به اینکه مبحث جمعیت جز مباحث اصلی و نظام برنامه ریزی هر کشور است، بیان کرد: حفظ تعادل و پویایی جمعیت همواره مورد توجه کشورها بوده است و دهه ۱۴۰۰ شمسی بیش از هر زمان دیگری نیازمند برنامه ریزی برای جمعیت است.

وی ادامه داد: قرار گرفتن در پنجره جمعیتی، نزول رشد جمعیت، کاهش باروری نسبت به جانشینی، کاهش مستمر نسبت جمعیت جوان و افزایش مستمر سن سالمند و... نشان دهنده ضرورت برنامه ریزی برای جمعیت است.

هاشمی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱، ۵۷ هزار و ۵۱۸ ولادت ثبت شده است که از این تعداد ۵۱.۶ نوزاد پسر و ۴۸.۴ درصد دختر بوده است که به طور میانگین در طول هر ماه در استان فارس طی سال گذشته، چهار هزار و ٧٠٣ نفر متولد شده‌اند که مقایسه با مدت زمان سال قبل نشان دهنده کاهش ٢ درصدی در تولد است.

مدیرکل ثبت احوال فارس افزود: نرخ ولادت در استان فارس ١٨ و ۵ دهم درصد بوده که از میانگین کشوری کمتر است.

هاشمی با اشاره به اینکه میانگین سن ازدواج برای مردان در فارس ٢٩ سال و برای زنان ٢۵ سال است، خاطرنشان کرد: میانگین سن مادران برای اولین فرزند ٣٠ سال و میانگین سن پدر در فارس نیز ٣۵ سال است.

وی یادآور شد: طی سال گذشته ٢۵ هزار فوت نیز در فارس به ثبت رسیده است که میانگین سنی برای زنان70.3 و مردان63 سال است.

فارس در نرخ باروری ۱۹ کشور است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه جمعیت یکی از مسائل مهم و حیاتی است و معضل بسیاری از کشورها بوده است، بیان کرد: در شرایطی هستیم که باید برای جلوگیری از کاهش جمعیت راهکاری داشت.

عباس رضائیان زاده با اشاره به شناسنامه جمعیتی استان فارس گفت: از نظر رتبه جمعیتی استان فارس رتبه ۴ در کشور دارد و ۶۵.۵۱ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال هستند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین جمعیت زیر ۱۵ سال ۲۱.۲۳ درصد، جمعیت زیر ۵ سال ۶.۸۰ درصد و ۶۵ سال به بالا ۶.۴۵ درصد جامعه استان را تشکیل می دهند.

رضائیان زاده بیان کرد: براین اساس در واقع جمعیت جوان نداریم و تعداد جمعیت زیر ۵ سال و بالای ۱۵ سال بیشتر است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه از نظر نرخ باروری رتبه ۱۹ کشور در باروری داریم، یادآور شد: نرخ رشد جمعیت در کشور سال ۱۳۶۵ جهش قابل ملاحظه۳.۹ داشته است و بعد از ان این نرخ کاهشی و در دهه ۷۰ نیز شعار فرزند کمتر ترویج شد و نرخ رشد جمعیت از سال ۱۳۷۵ تا ۱۴۰۰ کمتر از یک شده است.

رضائیان زاده با بیان اینکه با سرعت قابل توجهی به سمت پیری می رویم، یادآور شد: در سال ۱۴۲۰ اگر اقدامات لازم انجام نشود نرخ رشد جمعیت منفی می شود.

به گفته وی در ۴۵ سال گذشته جمعیت کشور ۱۰ سال پیر تر شده است و استان فارس در روند تغییرات باروری شاهد از ۵.۹ در سال ۵۱ به روند کاهشی رسیده است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه رشد جمعیت استان کاهشی است و نرخ رشد جمعیت به زیر یک رسیده است، خاطرنشان کرد: روند طلاق نیز از سال ۱۳۹۰ درحال افزایش است و از طرفی میزان ازدواج نیز رو به کاهش است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز