متوسط ماندگاری زائر در مراکز اسکان فرهنگیان بیش از چهار روز است
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: متوسط ماندگاری زائر در مراکز اسکان فرهنگیان ۴ و نیم روز است و تا هشتم فروردین امسال به ۹۶ هزار و ۵۸۰ نفر در مراکز اسکان خدمت داده شده است.
به گزارش ایلنا از مشهد، سید امیر شوشتری در جمع خبرنگاران گفت: تعداد ۹۶ هزار و ۵۸۰ نفر تا هشتم فروردین توسط اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی اسکان داده شدهاند که این تعداد در قالب ۲۱ هزار و ۸۹۶ خانواده و ۲۲۷ هزار نفر شب اسکان بوده است.
وی افزود: اکنون سطح اشغال مراکز اسکان ۲۷ درصد در مشهد و ۲۳ درصد در استان است. در شب عید نوروز ظرفیت اسکان در سطح استان غیر متصور و در مشهد پر بود. در این شب ۳۱ هزار و ۷۵۰ نفر در مشهد اسکان داده شد و رضایتمندی زائرین به نحو احسن بود.
شوشتری ادامه داد: در شب عید از ظرفیت اسکان اضطراری نیز استفاده گردید. سعی کردیم همان ظرفیت را نیز تجهیز نماییم تا همکاران فرهنگی و زائرین از آن استفاده کنند. همچنین در مراکز رفاهی نیز ۶۹۰ نفر اسکان داده شدند. در سطح استان ۲۳ مرکز رفاهی رسمی داریم که ۸ مرکز در مشهد و بقیه در شهرستانها هستند. همچنین ۳۰ مرکز رفاهی فرهنگیان در مشهد وجود دارد که متعلق به استانهای دیگر است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار کرد: امسال ۳ هزار نفر به عنوان عوامل اجرایی اسکان در ۳۶ پایگاه فعال بودند. ۳۱ درصد اسکان در اختیار خانوادههای غیر فرهنگی بود. اولویت انتخاب توسط استانهای آذربایجان، اصفهان و شهرستانها خراسان رضوی بودند.
شوشتری با بیان اینکه متوسط ماندگاری زائرین در مراکز اسکان آموزش و پرورش استان ۴/۵ روز است و سقف ماندگاری نداریم، عنوان کرد: تعداد ۸۹۵ مدرسه در سطح استان که ۶۱۰ مدرسه در مشهد است، با تعداد ۶ هزار و ۳۴۰ کلاس در مشهد و ۹ هزار و ۱۱۷ کلاس در کل استان خراسان رضوی در اسکان نقش دارند.
وی متذکر شد: در هر کلاس از یک نفر تا ۵ نفر اسکان داده میشود. متوسط هزینه دریافتی هر نفر شب، ۱۰۰ هزار تومان است که در کارکنان دولت غیرفرهنگی ۶۰ درصد افزایش و در مشاغل دیگر ۹۰ درصد افزایش پیدا میکند.
حجت الاسلام حجت گنابادینژاد، معاون فرهنگی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از مجموعههایی که کمک موثر در اسکان داشتند، اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اسکان مدارس بود. امسال افزایش ظرفیت اسکان در این مجموعه با بیش از دو برابر سالهای قبل داشتیم و استقبال خوبی از سوی جامعه فرهنگی و غیر فرهنگی صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه در اسکان مدارس سرایدارها زحمات زیادی کشیدهاند که از جانب استاندار و قرارگاه مرکزی سفر تقدیر بعمل آمد، بیان کرد: بودجه زیارت چند سال ردیف نداشت، سال قبل در بودجه سال ۱۴۰۱ تحقق یافت، هر چند ضعیف بود اما یکی از آنها تخصیص به آموزش و پرورش است. مدارس وظیفه اسکان ندارند اما در این کار کمک میکنند. در این راستا در کارگروه ملی زیارت مصوب شد در این ایام تعرفه انرژی آنها معاف شوند.