موزه مردم شناسی قجر؛ آشنایی با فرهنگ و آیین قزوین
گرمابه قجر یکی از آثار تاریخی به جا مانده از دوره صفوی است که امروز به موزه مردم شناسی تبدیل شده و ما را با فرهنگ و آئین مردم قزوین آشنا میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، گرمابه قجر که با نامهایی مانند شاه کهنه و امیرگومه خان هم از آن یاد میشود، واقع در خیابان عبید زاکانی و کنار بازارچه و مسجد آقاکبیر، قدیمیترین حمام موجود قزوین به شمار میآید که در سال ۱۰۵۷ قمری به دستور شاه عباس دوم صفوی توسط امیر گونه خان از سرداران و امرای او ساخته شده است.
این گرمابه دارای دو قسمت مستقل مردانه و زنانه بوده است.
در اصلی گرمابه رو به جنوب باز میشود و با راه پله مارپیچی به سر بینه منتهی میشود.
بینه که طرحی مستطیل شکل دارد و از دو طاق جناغی در شرق و غرب آن تشکیل شده، توسط راهرویی که دارای طاق جناغی بسیار باریک است به گرمخانه راه مییابد؛ گرمخانه مردانه و زنانه به شکل چلیپاست و اطاقکهایی برای شستشو در شرق و غرب آن تعبیه شده است.
پوشش بنا گنبدی است و در هر گنبد جامخانهای عمل نورگیری را انجام میدهد، ازاره گرمخانهها تا ارتفاع ۵/۱ متر کاشی کاری شده و رسمی بندی و یزدی بندی سقفها به تزئین آن افزوده است.
سنگهای بزرگ و یک تکهای که سکوها را فرش کردهاند از ویژگیهای این بنا محسوب میشوند، این اثر تاریخی پس از مرمت و بازسازی به عنوان موزه مردم شناسی استفاده میشود.
در موزه مردم شناسی آئین، اقوام، مشاغل و فرهنگ مردم قزوین به نمایش گذاشته شده است.
مراسم انگورچینی، پنجاه بدر، آهنگری، تعزیه خوانی، باغستان قزوین، آهنگری و حلاجی در کنار اقوام مختلف قزوین با لباسهای محلی از مواردی است که میتوان د این موزه از آن بازدید کرد.
این بنای تاریخی در ایام نوروز از ساعت ۹:۳۰ تا ۲۰ آماده بازدید است.