خبرگزاری کار ایران

رئیس گروه سلامت علوم پزشکی قزوین:

رسانه‌ها در اقدام به خودکشی نقش پیشگیرانه داشته باشند

رسانه‌ها در اقدام به خودکشی نقش پیشگیرانه داشته باشند
کد خبر : ۱۳۲۲۵۸۱

رئیس گروه سلامت روانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: باتوجه به اینکه نوع اخبار منتشر شده در اقدام به خودکشی تاثیرگذار است، رسانه‌ها باید در انتشار اخبار این حوزه نکات خاصی رعایت شده و حرفه‌ای عمل شود و رسانه‌ها می‌توانند در این حوزه نقش محافظتی و پیشگیرانه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، لادن محمدی زاده در جلسه آموزشی پیشگیری از خودکشی و نقش رسانه‌ها که ظهر امروز در سالن جلسات معاونت بهداشت برگزار شد، گفت: در اقدام به خودکشی عوامل مختلفی دخالت دارند و افراد از راه‌های مختلف در معرض آسیب قرار می‌گیرند.

رئیس گروه سلامت روانی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: براساس تحقیقات صورت گرفته، انتشار اخبار مربوط به خودکشی می‌تواند در افراد تاثیر منفی داشته باشد، همچنین انتشار اخبار این حوزه اگر مربوط به افراد مشهور باشد و یا حتی تولید آثار هنری و فیلم و قهرمانان کتاب‌ها هم می‌تواند گرایش افراد به این سمت را افزایش دهد و به نوعی واگیردار عمل کند.

وی عنوان کرد: باتوجه به تاثیر رسانه‌ها در انتشار اخبار این حوزه رعایت برخی نکات اهمیت دارد و باید از بیان جزئیات این اتفاق، بیان احساسی آن، ساده انگارانه جلوه دادن و یا روا دانستن این اقدام به خاطر مشکلات و تغییرات اجتماعی و اقتصادی و یا قرار گرفتن در سختی‌ها اجتناب کرد و به آمار و ارقام تکیه نکرد، همچنین باید خانواده فردی که این اقدام را انجام داده را در نظر داشت، زیرا با انتشار اخبار ممکن است تحت فشار قرار گرفته و در معرض برچسب‌های مختلف قرار گیرند.

این مسئول ادامه داد: رسانه‌ها می‌توانند اثر محافظتی هم داشته باشند به این شکل که راه‌های پیشنهادی و جایگزین برای رهایی از مشکلات و وضعیت بحرانی را توصیه کنند و مراجعه به روان درمانگر و روان پزشک را به فرلد پیشنهاد دهند.

وی تاکید کرد: افرادی که در معرض آسیب قرار دارند و یا به اقدام به خودکشی فکر می‌کنند حتما با شماره 123 یا 1480 تماس گرفته و این موضوع را مطرح کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز