عضو شورای شهر مشهد مطرح کرد؛
از تشریح پروژههای زودبازده شهرداری تا برطرف شدن مشکل تأمین قیر در مشهد
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر مشهد گفت: یکی از اتفاقات ارزشمندی که برای اولین بار شاهد آن هستیم، اخذ ۲ هزار تن قیر رایگان از دولت بوده که مشکل تامین قیر کاملا برطرف شده است.
به گزارش ایلنا از مشهد، مجید دبیریان در این خصوص اظهارکرد: در شورای ششم، با توجه به سیاست توسعه متوازن و عدالتمحور، براساس شرایط محلی و برخورداری محلات از زیرساختهای شهری، سرعت اقدام و بهرهبرداری و همچنین اولویت و خواست اهالی، پروژههای زودبازده به تصویب رسید و در دستورکار شهرداری قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در سال اول فعالیت شورای شهر، حدود ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژهها درنظر گرفتیم، گفت: این رویه و نگاه در سال دوم فعالیت نیز استمرار خواهد شد و با افزایش ۵۰ درصدی اعتبارات هر محله، این عدد از ۱۰ میلیارد تومان به ۱۵ میلیارد تومان افزایش یافته است.
دبیریان با اشاره به حدود ۱۶۰ محلهای که در سطح شهر وجود دارد، افزود: با پروژههای زودبازده، شیب خدمات را به سمت ۸۰ محله هدف بازآفرینی و کمبرخوردار بردیم.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: پروژههای زودبازده با مشارکت شوراهای اجتماعی محلات، به عنوان بازوی اجرایی مدیریت شهری در محلات و مناطق، در تعامل با مردم، معتمدان محله، مساجد و با تکیه بر ظرفیت دفاتر تسهیلگری احصا و تعریف شدهاند.
دبیریان گفت: پروژههای زودبازده، مفاهمه مشترکی را بین مردم و مدیران شهری شکل داد و موجب شد تا تبیین کاملی از ماموریتیهای مدیریت شهری برای شهروندان داشته باشیم.
وی افزود: براساس فراوانی مطالبات که شناسایی و احصاء شدهاند، عمده خواستههای مردم مربوط به معابر آسفالت معابر سوارهرو، تحصیل حریم معابر و خیابانها، پیادهروسازی و احداث مسیل و کانال و رفع آبگرفتگیها بوده است.
دبیریان با بیان اینکه به دلیل نبود تجربه و عدم هماهنگی بین مردم و مدیران شهری برای تبیین فرآیندهای شهرداری به منظور تخصیص اعتبارات، رویه اجرای پروژههای زودبازده کمی زمانبر شد، تصریح کرد: با تکیه بر تجارب سال گذشته، قطعا در سال دوم با مسائل کمتری روبرو خواهیم شد و پروژهها با سرعت خوبی پیش میروند.
وی با بیان اینکه براساس گزارشات دریافتی، ۴۰۰ پروژه زودبازده در محلات هدف تعریف شده که از این تعداد، ۳۰ پروژه، ورزشی بوده است، گفت: پروژههای زودبازده تعریف شده دارای دو بخش هستند؛ یکی پروژههای زیربنایی اعم از اصلاح معابر، مسیلها، کانالها و ..و و دیگری روبنایی هستند.
دبیریان، خواست و مطالبه مردمی را اساس اولویت قائل شدن برای اجرای پروژهها از سوی مدیریت شهری دانست و افزود: برهمین اساس بود که شهرداری چندی پیش نسبت به آغاز عملیات اجرایی پل دهرود اقدام بود؛ مطالبهای چندین ساله که امیدواریم ظرف بازه زمانی ۱۵ ماه نیز به سرانجام برسد.
وی در خصوص موتورهای برقی گفت: حدود ۵ درصد از آلودگی هوای شهر، ناشی از موتورسیکلتهاست و براساس قوانین بالاسری و قانون هوای پارک، شهرداری باید تسهیلات لازم برای کاهش آلودگی هوا را فراهم آورد.
دبیریان با بیان اینکه براساس تفاهمنامه منعقد شده، حدود ۱۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی ظرف ۳ سال وارد چرخه حملونقلی شهر میشود، تصریح کرد: در فاز آزمایشی حدود ۱۰۰۰ دستگاه ثبت نام شد و خوشبختانه بانک نیز همراهی خوبی داشت و شرکتهای تامینکننده نیز به درستی مسئولیت خود را انجام دادند.
وی افزود: عموم شهروندان میتوانند با مراجعه به درگاه FTM.MASHHAD.IR برای ثبت نام اقدام کنند؛ قیمت موتورهای برقی از ۶۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان است و سقف تسهیلات درنظر گرفته شده نیز ۱۰۰ میلیون تومان با نرخ بهره ۴ درصد است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتهای شورای اسلامی شهر مشهد در ادامه به انعقاد تفاهمنامه تامین ۹۰۰ دستگاه اتوبوس اشاره کرد و گفت: این تفاهمنامه اتفاق بسیار ارزشمندی است که با تحقق آن، سرفاصله زمانی خدماترسانی ناوگان اتوبوسرانی کاهش پیدا میکند؛ علاوه بر این، با مصوبه اخیر شورای شهر، شهرداری مجاز شد از ظرفیت دولت برای تخصیص ون در شبکه حملونقل عمومی نیز استفاده کند که ۷۰ درصد هزینه این ونها را دولت و ۳۰ درصد را شهرداری پرداخت میکند.
دبیریان اضافه شدن حدود ۱۱۰ هکتار از اراضی پادگان را دیگر اقدام سازنده مدیریت شهری در این دوره دانست که در سایه تعاملات بینبخشی، پس از ۱۷ سال محقق شد.
وی گفت: هماکنون در فاز تکمیل مطالعات این پروژه هستیم که براساس برنامهریزیها، یک پارک ۷۰ هکتاری در این اراضی برای شهر خواهیم داشت که در روزهای آتی در اختیار مردم قرار میگیرد.
دبیریان اشارهای هم به تفاهمنامه شهرداری برای احداث ۴ هزار واحد مسکونی در تعامل با آستان قدس رضوی داشت و افزود: این تفاهمنامه، اتفاق ارزشمندی در حوزه تامین مسکن مشهد است؛ صنعت ساختمان، صنعتی گسترده و محرک است که با رونق آن، بسیاری از مشاغل نیز رونق خواهند گرفت.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به برنامهریزی صورت گرفته از سوی شورای شهر به منظور تدوین برنامه به منظور تعریف افق کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت شهرداری در حوزههای مختلف، اظهارکرد: با تکیه بر این برنامه باید نقشه راه پیش روی حوزههای مختلف ترسیم و مشخص شود؛ یکی از محوریترین رویکردها و سیاستهای شورای ششم که ترسیم افق براساس آن صورت گرفت، حمایت از دانشبنیانها بود.
دبیریان گفت: تغییر ماموریتهای شرکت توسعه ارتباطات ترافیکی، تحول در رسالت شرکت گردشگری هفت حوض و تغییر این مجموعه به شرکت توسعه گردشگری شهرداری، استفاده از ظرفیتهای بورس و بهرهگیری از ظرفیت سرمایههای مردم و ... از جمله سیاستهای جدیدی است که در این برنامهریزی جدید محقق شده است.
یکی از درخواستهای مردمی مطرح شده در این جلسه ملاقات و دیدار با اعضای شورای اسلامی شهر بود که دبیریان در این خصوص اظهارکرد: درخصوص ملاقاتهای عمومی هیچگونه محدودیتی نداریم ولی در حالت کلی، معمولا اعضای شورای شهر یک روز را به صورت مشخص به این امر اختصاص دادهاند.
وی درخصوص پیشنهاداتی که شهروندان برای نظام مدیریت شهری دارند، گفت: ذیل هر کمیسیون، کارگروههایی تعریف شده تا مسائل را به شکل تخصصیتری دنبال کنند؛ شهروندان صاحبنظر و صاحب ایده میتوانند با مراجعه به دبیران کارگروهها، نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کنند.
دبیریان با اشاره به نهضت آسفالتی که در این دوره از مدیریت شهری ایجاد شده، افزود: یکی از اتفاقات ارزشمندی که برای اولین بار شاهد آن هستیم، اخذ ۲ هزار تن قیر رایگان از دولت بوده که مشکل تامین قیر کاملا برطرف شده است؛ برهمین اساس، معابر دارای اولویت را آسفالت خواهیم کرد.
وی درخصوص مناسبسازی معابر برای تمامی اقشار، تصریح کرد: یکی از قشرهای اولویتدار مدیریت شهری، معلولان و توانیابان هستند و در این خصوص مصوبات حمایتی خوبی هم داشتهایم؛ طبق آخرین مصوبه شورای اسلامی شهر در این خصوص، اعتباری به منظور کمک و حمایت از مراکز توانبخشی و توانیابی معلولان تخصیص پیدا کرد.
دبیریان در پایان با بیان اینکه عزم شورای ششم و مدیران شهری در این دوره، خدماترسانی مطلوب به شهروندان و زانران بارگاه منور رضوی است، گفت: یکی از نکات بسیار مهم که از سوی مدیران شهری باید مدنظر قرار گیرد، موضوع جهاد تبیین است؛ مدیران اجرایی باید خدمات مختلفی که به شهروندان ارائه میشود تا به اطلاع مردم برسانند.