در شورای هماهنگی دستگاههای زیر مجموعه وزارت تعاون مطرح شد:
خصوصی سازی رانتی به جای مردمی سازی اقتصاد/لزوم خداحافظی با بنگاه داری و حرکت به سمت سهامداری
جلسه شورای هماهنگی دستگاههای زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس تشکیل و در آن مباحثی از جمله خصوصی سازی رانتی به جای مردمی سازی اقتصاد تا خداحافظی با بنگاه داری مطرح شد.
به گزارش ایلنا، معاون امور مجلس، حقوقی و استانها وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکشنبه ۲۷ آذر در جلسه شورای هماهنگی دستگاههای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس، گفت: دولت و مجلس به دنبال پویا کردن تعاونیها هستند.
ضرغام صادقی افزود: دولت و مجلس در برنامه هفتم توسعه و بودجه سنواتی به دنبال این هستند که سهم بخش تعاون در حوزه تسهیلات و اعتبارات افزایش یابد.
وی ادامه داد: مدیریت متمرکز و یکپارچه تعاون مدنظر دولت است تا این حوزه در اقتصاد اثربخش واقع شود.
رئیس کمیسیون اجتماعی و فراکسیون بازنشستگان و امور اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: پیگیریهایی در خصوص قانون استخدام ٥ درصدی معلولان، مطالبات و درمان آنها انجام شده که همچنان ادامه دارد.
خصوصی سازی رانتی به جای مردمی سازی اقتصاد
رئیس کمیته تعاون مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست گفت: ظرفیتهای زیادی در بخش تعاون کشور وجود دارد که اظهارات کنشگران این حوزه گواه آن است.
مجید انصاری با بیان اینکه ۲ مرکز درمانی مهم شیراز شامل بیمارستان دنا و اردیبهشت تعاونی است، افزود: این بخش کوچکی از ظرفیت بخش تعاون در سطح کلانشهر شیراز و استان فارس است.
او با تاکید بر اینکه اگر قرار است راهبرد و رویکرد بخش تعاون، مدیریت کلان این حوزه باشد، باید چارهای برای تشکیلات موازی اندیشید، گفت: ایراد و اشتباه این بوده که در گذشته به جای مردمی سازی اقتصاد، به سمت خصوصی سازی برای گروهی خاص پیش رفتهایم.
انصاری اضافه کرد: در آستانه اجرای برنامه پنج ساله هفتم توسعه باید نوع نگاه و رویکردها نسبت به بخش تعاون کشور تغییر یابد.
رئیس کمیته تعاون مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم اقدامات بر زمین مانده در کشور به نتیجه برسد، راهی جز بهره از بخش تعاون که درواقع حوزه مردمی اقتصاد است نداریم، عنوان کرد: باید حداقل سهم بخش تعاون در اقتصاد دیده شود.
وی خاطرنشان کرد: تعاون این ظرفیت را دارد که کالبد نیمه جان اقتصاد ایران را از این وضعیت نجات دهد که برای تحقق این هدف باید از خود وزارت تعاون شروع کرد و شرکتهای زیرمجموعه این وزارتخانه به تعاونی تبدیل شود تا الگویی برای سایر وزارتخانهها نیز باشد.
لزوم خداحافظی با بنگاه داری و حرکت به سمت سهامداری
سرپرست صندوق بازنشستگی کشور نیز در این جلسه گفت: برنامه نویسی در کشور رواج خوبی دارد اما در اجرا نتیجه نمیدهد، چون نظام برنامه نویسی ما از بالا به پایین است، در صورتی که در اکثر کشورهای توسعه یافته این مساله بالعکس است.
نعمتالله ترکی با بیان اینکه نظام برنامه نویسی باید تدوین و در مجلس طرح و تصویب شود و اینگونه قابلیت اجرایی دارد، افزود: اگرچه ٢٥ درصد سهم اقتصاد کشور در بخش تعاون دیده شده اما سوالی که مطرح میشود این است که از سال ٩٠ تاکنون چند درصد این مهم محقق شده است؟
ترکی با بیان اینکه ١٢ درصد از کل جمعیت دنیا در حوزه تعاون فعال هستند، عنوان کرد: باید آسیب شناسی در حوزه تعاون کشور انجام شود تا بتوان به توسعه یافتگی رسید.
وی ادامه داد: در آستانه اجرای برنامه هفتم توسعه کشور قرار داریم که به دلیل همزمانی با بودجه سال آینده می توان با یکسال تاخیر و تمدید برنامه قبلی برنامه مطلوبی تدوین کرد.
سرپرست صندوق بازنشستگی کشور گفت: در نظام برنامه ریزی گرفتار یکسری چالشها هستیم و اگر با همین روش مدیریت در کشور ادامه یابد شاهد سیل مهاجرت به بعضی مناطق کشور خواهیم بود.
ترکی با تاکید بر این مطلب که تحقق سهم ٢٥ درصدی بخش تعاون در توسعه اقتصادی نیازمند فراهم کردن زیرساختهای لازم است، گفت: نظام بنگاه داری در کشور ما تقویت شده و نه سهامداری که ضروری است از بنگاه داری خداحافظی و به سمت سهامداری حرکت کنیم.
نگاه به حوزه تعاون در برنامه هفتم توسعه باید تغییر کند
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این جلسه خواستار تغییر نگرش به بخش تعاون شد و گفت: نظام برنامه ریزی، پشتیبانی و بودجه ریزی ما بر اساس یکسری شاخصهای جمعیتی منابع و اعتبارات پیش بینی شده است.
ابراهیم عزیزی افزود: مرکز درمانی شهید بهشتی شیراز که تنها بیمارستان تامین اجتماعی در فارس است به مردم استانهای فارس، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان و بوشهر خدمات ارائه میکند اما نوع نگاه مرکز به این مجموعه درمانی تنها بعنوان ارایه کننده خدمات به اهالی فارس است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه مجموعههای کارگری و... نیز خدماتی فراتر از استان فارس به سایر هم وطنان اریه می شود اما نگرش در این حوزه ناقص است و همین رویه موجب شده نه فارس و نه استانهای دیگر به خوبی از این خدمات بهره مند نباشند، لذا انتظار می رود که نگرش ها تغییر یابد و دولت توجه ویژهای به استان فارس داشته باشد.
فضای مناسبی برای کسب و کار تعاونیها ایجاد کنیم
دیگر نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه کار جدی در بخش تعاون انجام نشده و نیاز است در کمیسیون اجتماعی اصلاح قوانین صورت گیرد، گفت: تلاشمان بر این است تا فضای مناسبی برای کسب و کار تعاونیها ایجاد کنیم.
جعفر قادری در خصوص اعتبارات تبصره ١٨ قانون بودجه گفت: سال گذشته این منابع در اختیار وزارت اقتصاد بود اما بازگشت آن به سازمان برنامه و بودجه درخواست دولت است که هنوز یک ریال هم از این بخش پرداخت نشده در حالی که نحوه توزیع و چگونگی استفاده به استانها واگذار شده است.وی عنوان کرد: فارس در بخش درمان تامین اجتماعی و سرمایه گذاری مربوط به صندوق بازنشستگی جزو استانهای ضعیف کشور محسوب میشود که ضروری است این حوزه تقویت شود.
نماینده دیگر مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: تا تحول اداری در کشور ایجاد نشود مشکلات کنونی به قوت خود باقی خواهد ماند.
علیرضا پاکفطرت با بیان اینکه تمرکزگرایی بر تداوم مشکلات دامن زده است، افزود: اینکه اعلام میشود از سال ٩٢ تاکنون اتوبوس بین شهری وارد استان نشده جای تاسف دارد.
امید به بهره برداری پروژههای تکمیل نشده با جذب اعتبارات ماده ۵۶
وحید خداپرست، رئیس شورای هماهنگی دستگاههای زیرمجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در فارس در ادامه این نشست با اشاره به عمر پروژههای عمرانی و مجموعههای ورزشی کارگران این استان که سالها است از آغاز عملیات اجرایی آنها میگذرد، اظهار کرد: با توجه به عملکرد خوب اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی فارس در سال جاری در جذب اعتبارات ماده ۵۶ میتوان به بهره برداری از بخشی از پروژههای تکمیل نشده در این حوزه امید داشت.
مجتبی محلاتی تصریح کرد: بخش تعاون به عنوان اقتصاد سوم کشور همیشه در مهجوریت بوده و در یک شعارزدگی قرار گرفته است.به گفته محلاتی، عزم حاکمیتی برای توسعه بخش تعاون وجود دارد اما در اجرا با مشکلاتی مواجه میشود.
او گفت: اگر قرار است ٢٥ درصد از اقتصاد با بخش تعاون محقق شود ضروری است از شعارزدگی خارج شویم.