خبرگزاری کار ایران

مدیرکل میراث فرهنگی استان خبر داد؛

ایجاد موزه و مجموعه گردشگری در حاشیه غار ۲۳۰ هزار ساله گیلان

ایجاد موزه و مجموعه گردشگری در حاشیه غار ۲۳۰ هزار ساله گیلان
کد خبر : ۱۳۰۸۱۹۷

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه موزه پیش از تاریخ در نزدیکی غارهای دربند رشی رودبار ایجاد می‌گردد، افزود: با استناد به کاوش‌های باستان‌شناسی، سابقه استقرار انسان در غار باستانی دربند روستای رشی (با شماره ثبت ملی ۱۳۲۱۸) به حدود ۲۳۰ هزار سال قبل باز می‌گردد.

به گزارش ایلنا از رشت، ولی جهانی افزود: با استناد به کاوش‌های باستان‌شناسی، سابقه استقرار انسان در غار باستانی دربند روستای رشی (با شماره ثبت ملی ۱۳۲۱۸) به حدود ۲۳۰ هزار سال قبل باز می‌گردد.

جهانی درباره اهمیت غارها از جنبه طبیعی و باستان‌شناسی گفت: حفاظت از محیط زیست غار و مناطق پیرامون آن همراه با معرفی جاذبه‌های تاریخی و طبیعی آن‌ها به گردشگران داخلی و خارجی در بلند مدت باعث توسعه پایدار، و رشد گردشگری ضابطه‌مند می‌شود که از اهداف مهم اداره کل میراث فرهنگی استان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به پتانسیل‌های عظیم تاریخی- طبیعی در نقاط مختلف استان یادآور شد: با حمایت‌های بی‌نظیر مسئولین ارشد استانی و کشوری، هم اکنون بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری مهیا بوده و از تمام علاقمندان خواست تا با مراجعه به نزدیک‌ترین واحدهای میراث فرهنگی در سطح استان نسبت به ارائه درخواست خویش اهتمام ورزند.

وی افزود: مجموعه غار دربند رشی به عنوان یکی از سرمایه‌های تاریخی-طبیعی استان و کشور از زمان کشف آثار کهن سکونت انسان در آن جایگاه مهمی در تاریخ ایران و منطقه کسب کرده است. جاذبه‌های مختلف تاریخی و طبیعی این غارها و دره دربند باعث شده که این ناحیه یکی از اهداف تورهای گردشگری شود که در کنار جنبه‌های مثبت آن، بواسطه‌عدم برنامه ریزی باعث وارد شدن آسیب‌هایی به زیست محیط طبیعی این مجموعه شده است.

وی در این باره افزود: خوشبختانه سرمایه‌گذاری حاضر شده که با رعایت ضوابط میراث فرهنگی در فاصله یک کیلومتری از غار، درکنار جاده رشی به سی دشت یک مجموعه گردشگری شامل موزه محلی، بازارچه صنایع دستی، رستوران و پارکینگ اختصاصی را ایجاد کند که تورهای گردشگری قبل از بازدید از غار بتوانند با دیدن موزه، اطلاعاتی درباره پیشینه باستان‌شناسی منطقه و کشفیات باستان‌شناسی غارهای دربند رشی کسب کنند.

جهانی در ادامه گفت:  ایجاد مسیر دسترسی مناسب و ایمن برای گردشگران و نصب تابلوهای راهنما، از دیگر مواردی است که برای ساماندهی غار پیش بینی شده است.

وی اظهار امیدواری کرد که پس از صدور مجوزهای لازم و سیر مراحل اداری، و با نظارت کارشناسان و متخصصان و حفظ حریم منظری مجموعه غارهای رشی و دره دربند، این مجموعه گردشگری-موزه‌ای بتواند به یکی از مراکز گردشگری بی‌بدیل در سطح استان و کشور تبدیل شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در پایان با تاکید بر منحصر بفرد بودن مجموعه غارها و دره دربند رشی که باعث روشن شدن بخش مبهمی از تاریخ کهن بشر در ایران شده، گفت: اداره کل میراث فرهنگی با کمک موزه ملی ایران قصد دارد که علاوه بر تهیه پرونده ثبت این مجموعه تاریخی-طبیعی در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو، کاوش‌های علمی را در این کهن‌ترین سکونتگاه تاریخ‌گذاری شده بشر در ایران برنامه‌ریزی کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز