افتتاح نخستین آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون در قزوین
اولین آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون روز یکشنبه با حضور رئیس سازمان امور اراضی کشور در بخش طارم سفلی استان قزوین افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، این آزمایشگاه با سرمایهگذاری بخش خصوصی فعال در زمینه فرآوری زیتون ایجاد و راه اندازی شده است.
این آزمایشگاه با ۳۰ میلیارد ریال اعتبار بخش خصوصی احداث شده و با راه اندازی این مرکز چهار فرصت شغلی به صورت مستقیم و ۲۰ فرصت شغلی غیرمستقیم فرآهم شده است.
در این مجموعه همچنین برای نخستین مرتبه در کشور، آموزشگاه شاخه زیتون با مجوز فنی و حرفهای راهاندازی شده که از تولید تا فرآوری محصول زیتون را به مهارت جویان آموزش میدهند.
استان قزوین رتبه دوم تولید زیتون در کشور را دارا است.
هفت هزار و ۵۰۰ هکتار باغ بارور زیتون و ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار نیز باغ غیربارور در استان قزوین وجود دارد.
ارزیابی حسی روشی علمی است که غذا و سایر مواد را به گونهای که با حواس پنجگانه بینایی، بویایی، چشایی و لامسه ادراک میشوند، مشاهده، اندازه گیری، بررسی، نتیجه گیری و تعبیر میکند.
در ارزیابی حسی مواد غذایی، مصرف کننده به جای دستگاه ها و ابزارهای اندازه گیری، از حواس پنجگانه خود به منظور رد یا قبول مواد غذایی استفاده می کند و این ارزیابی را ارگانولپتیک میگویند.