سرپرست سابق موسسه تحقیقات آب و خاک:
میزان استفاده از برخی کودها در کشور فاجعه است
سرپرست سابق موسسه تحقیقات آب و خاک گفت: در چند سال گذشته استفاده از کود در محصولات کشاورزی به سمت فاجعه پیش میرود، به طوری که در برخی موارد شاهد استفاده بیش از حد از یک کود خاص هستیم که استفاده 80 درصدی از کود نیتروژن ازجمله آنها است، البته در برخی موارد هم میزان استفاده ما نصف میانگین جهانی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، محمدجعفر ملکوتی در مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک که با شعار «خاک، سرآغاز غذا» صبح امروز در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی استان برگزار شد، گفت: خاک عاملی اصلی در سلامت است و در حال حاضر به دلیل فرسایش خاک و استفاده از کود، تولید مواد غذایی سالم کاهش یافته و شاهد بروز انواع بیماریهای صعب الاعلاج هستیم.
سرپرست سابق موسسه تحقیقات آب و خاک ادامه داد: بهرغم وجود محدودیت در منابع خاک در راستای امنیت غذایی، باید سعی کنیم محصولات سالم تولید کنیم و استفاده از کودها درست و بهینه باشد.
وی عنوان کرد: براساس اعلام مسئولان بهداشت کشور، رتبه بهداشتی ایران با قرار گرفتن در جایگاه 123 با برخی کشورهای آفریقایی برابری دارد که علت آن هم سوء تغذیه است.
این کارشناس حوزه خاک شناسی ادامه داد: مصرف روی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و باوجود اینکه بهترین کارخانه کنجاله ساز روی در قزوین مستقر است استفاده مناسبی از آن صورت نمیگیرد.