خبرگزاری کار ایران

نماینده شیراز در گفت‌وگو با ایلنا:

کلنگ‌زنی‌های بخش خصوصی با هدف دریافت وام صورت می‌گیرد/ مالکان کارخانه روغن نباتی شیراز به فروش زمین‌ها چشم دوخته‌اند

کلنگ‌زنی‌های بخش خصوصی با هدف دریافت وام صورت می‌گیرد/ مالکان کارخانه روغن نباتی شیراز به فروش زمین‌ها چشم دوخته‌اند
کد خبر : ۱۲۹۷۱۶۸

طبق آخرین مصوبه مدیران، مقرر شده است تا کارخانه روغن نباتی شیراز پایان آبان ماه وارد مدار تولید شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیش از یک هفته است که حدود ۵۰۰ تن روغن خام وارد کارخانه روغن نباتی نرگس شده است و دستگاه‌های کارخانه قرار است بعد از ۵ الی ۶ ماه مجددا آغاز به کار کنند.

یکی از کارگران کارخانه روغن نباتی شیراز با اشاره به اینکه در حال حاضر بخش قوطی‌سازی کارخانه روغن نباتی بعد از ۵ الی ۶ سال رکود و بدون هیچ فعالیتی مجددا به صورت مقطعی راه اندازی شده است، می‌گوید: امیدواریم که فعالیت این مجموعه ادامه‌دار باشد؛ مسئولان کارخانه حقوق مرداد ماه و شهریور کارگران را پرداخت نکرده بودند اما با پیگیری‌های که صورت گرفت، پرداخت شد. ولی هنوز حقوق مهرماه واریز نشده است.

وی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به اینکه ظرفیت تولید کارخانه روغن نباتی ماهیانه ۳ الی ۴ هزار تن است، ادامه می‌دهد: در حال حاضر ۵۰۰ تن ورودی روغن پاسخگوی نیاز یک هفته کارخانه است و در صورتی که مجددا مسئولان کارخانه، روغن وارد مجموعه نکنند تولید مجموعه متوقف خواهد شد.

 کلنگ‌زنی‌های نمایشی زمین کارخانه

این کارگر در ادامه با اشاره به انتقال کارخانه روغن نباتی شیراز به منطقه ویژه اقتصادی می‌افزاید: مسئولان دادگستری گویا عنوان کرده‌اند که منطقه ویژه اقتصادی، به دلیل‌عدم ساخت و ساز، زمین را از مالکان این مجموعه پس گرفته است.

وی با بیان اینکه مسئولان کارخانه روغن نباتی شیراز در ۱۰ سال گذشته حدود سه بار به صورت صوری و نمایشی زمین کارخانه روغن نباتی شیراز را با حضور مسئولان در منطقه ویژه اقتصادی شیراز کلنگ زنی کردند، بیان می‌کند: تمام این اتفاقات هیچ تاثیری بر روند جابه جایی و ساخت کارخانه نداشت و هنوز هیچ اقدامی در زمین انجام نشده است.

این کارگر با بیان اینکه در حال حاضر مسئولان به دنبال انتقال کارخانه نیستند و تنها تمرکزشان روی تولید مجموعه روغن نباتی معطوف شده است، می‌افزاید: در شرایط فعلی مسئولان به دنبال حل مشکلات کارگران هستند و بارها به مالک کارخانه عنوان کرده‌اند که اگر توان تولید را ندارید مجموعه روغن نباتی را از طریق مزایده در اختیار سرمایه گذار دیگری قرار دهید که مالک کارخانه اعلام آمادگی کرد.

وی می‌افزاید: در شرایط فعلی تمام مدیران کارخانه و مسئولان استان از مجموعه نرگس ناامید شده‌اند.

این کارگر با بیان اینکه نبود نقدینگی باعث شد که کارخانه روغن نباتی نابود شود و از رقابت با شرکت‌های بزرگ عقب بماند، می‌گوید: متاسفانه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ضربه سنگینی به واحدهای روغن نباتی جهت واردات روغن خام وارد کرد که این مهم مشکلات متعددی را مخصوصا برای نرگس ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه کارخانه روغن نباتی شیراز در فروردین ماه و اردیبهشت ماه سال جاری ماهیانه حدود ۱۰۰۰ تن روغن خام را فراآوری و وارد بازار می‌کرد، می‌افزاید: اما حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث شد که نقدینگی مجموعه روغن نباتی حدود یک چهارم الی یک پنجم کاهش یابد که توان رقابت را از دست داد که باعث تعطیلی و رکود سنگین این مجموعه شد.

کلنگ‌زنی‌های بخش خصوصی با هدف دریافت وام صورت می‌گیرد/ مالکان کارخانه روغن نباتی شیراز به فروش زمین‌ها چشم دوخته‌اند

کارخانه روغن نباتی باید از طریق مزایده به افراد واگذار می‌شد

نماینده شیراز و زرقان هم در ادامه با بیان اینکه کارخانه روغن نباتی شیراز دارای دو موضوع زیست محیطی و پدافند غیر عامل است، می‌گوید: درون شهر قرار گرفتن کارخانه روغن نباتی و بوی ناشی از تولید آن باعث می‌شود تا برای روحیه و ریه افراد مضر باشد.

علیرضا پاک فطرت در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به اینکه جابه جایی کارخانه روغن نباتی شیراز باید خیلی زودتر اتفاق می‌افتاد، می‌افزاید: موضوع جابه جایی این کارخانه را باید سازمان محیط زیست بررسی کند.

عضو مجمع نمایندگان فارس بیان می‌کند: قطعا کارخانه روغن نباتی باید در مکانی مستقر باشد که تولید آن به حداکثر برسد و قیمت‌های حاصل از تولید را به حداقل برساند.

نماینده شیراز و زرقان در ادامه با بیان اینکه کارخانه‌هایی که در سال گذشته توسط دولت واگذار شده است قانونی نبوده است، بیان می‌کند: قطعا باید کارخانه روغن نباتی از طریق مزایده به افراد واگذار می‌شد و دستگاه‌ها و املاک کارخانه‌های واگذاری به صورت کارشناسی فروخته می‌شد که متاسفانه این اتفاق رخ نداد و ارزان در اختیار دادن این کارخانه‌ها به افراد، تعطیلی و غیر تعطیلی آن برای مالکان هیچ تفاوتی ندارد چه بسا که تعطیلی کارخانه‌ها به مراتب برای مالکان بهتر است.

عضو کمیسیون آموزش مجلس مدعی شد: افرادی که در واگذاری صاحب کارخانه شدند آن قدر از دستگاه‌ها استفاده کرده‌اند که آن‌ها مستهلک شدند. در شرایط فعلی مالکان کارخانه روغن نباتی شیراز به فروش زمین این مجموعه چشم دوخته‌اند و ذکر این نکته ضروری است که زمین مجموعه نرگس میلیاردها تومان ارزش دارد.

کلنگ‌زنی‌های بخش خصوصی با هدف دریافت وام صورت می‌گیرد/ مالکان کارخانه روغن نباتی شیراز به فروش زمین‌ها چشم دوخته‌اند

کسانی که کارخانه‌ها را واگذار کردند خیانت کردند

نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه در حال حاضر استاندار فارس و شهردار شیراز باید جهت انتقال مجموعه نرگس به مالک فشار بیاورند، ادامه می‌دهد: مسئولان البته نباید به التماس اصرار بر جابه جایی داشته باشند چراکه مالکان روغن نباتی برند نرگس را در سال‌های گذشته غصب کردند و نمی توان گفت که آن‌ها مالک واقعی باشند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مالکان کارخانه جهت انتقال، خواستار وام کم بهره و بسیاری از امتیازات دیگر هستند، می‌افزاید: اگر خواستار عدالت در مجموعه‌هایی که از طریق خصوصی سازی به افراد واگذار شده هستیم باید در مرحله نخست این مجموعه به بیت المال بازگردد و از طریق مزایده شفاف به افراد واگذار شود.

پاک فطرت می‌گوید: قطعا نباید چوب حراج به املاک و کارخانه‌ها زد و روش واگذاری این مجموعه‌ها و کارخانه ها این گونه نبود.

مسئولان ارشد استان از مالکان کارخانه شکایت کنند

وی با اشاره به اینکه مسئولان باید مجموعه‌ها را از طریق اجاره یا اجاره به شرط تملیک به افراد واگذار می‌کردند و ماهیانه از مالکان اجاره دریافت می‌کردند و بعد از چندین سال در صورتی که سود ده بود به فرد واگذار می‌کردند، می افزاید: التماس مسئولان به صاحب کارخانه مبنی بر تعطیل نکردن مجموعه خیلی امر شایسته ای نیست.

نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه در شرایط فعلی نیاز است تا مسئولان ارشد استان به دلیل کاهش یافتن میزان تولید، عدم انتقال مجموعه نرگس به منطقه ویژه اقتصادی شیراز و ..... از مالکان آن شکایت کنند، می گوید: به رغم اینکه مالکان کارخانه روغن نباتی جهت انتقال این مجموعه به منطقه ویژه اقتصادی شیراز مراسم کلنگ زنی برگزار کردند اما ذکر این نکته ضروری است که کلنگ زنی در بخش خصوصی معنی ندارد.

عضو مجمع نمایندگان فارس با بیان اینکه مسئولان گاه به دلیل انجام مانور سیاسی پروژه‌ها را کلنگ زنی می‌کنند، می افزاید: زمانی پروژه‌ای کلنگ زنی می‌شود که بتواند تاثیر بسزایی در اقتصاد کشور و استان داشته باشد.

نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه قطعا کلنگ زنی‌های بخش خصوصی با هدف دریافت وام و ... انجام می‌شود، می‌افزاید: مسئولان باید در دهه پنجم انقلاب تجدیدنظر مناسبی در بخش خصوصی و کارخانه‌های واگذار شده داشته باشند.

کلنگ‌زنی‌های بخش خصوصی با هدف دریافت وام صورت می‌گیرد/ مالکان کارخانه روغن نباتی شیراز به فروش زمین‌ها چشم دوخته‌اند

حق بیمه کارگران و کارکنان روغن نباتی شیراز سه ماه پرداخت نشده است

عضو کانون بازنشستگان کارخانه روغن نباتی هم در ادامه با بیان اینکه تعدادی جلسه در دادگستری جهت تولید مجدد کارخانه روغن نباتی شیراز برگزار شد، می‌گوید: در این جلسه مقرر شد که مالک کارخانه حدود ۴ هزار تن روغن خام خریداری و میزان ۲ هزار تن را وارد مجموعه نرگس کند که مالک به بهانه شرایط بحرانی کشور این اقدام را انجام نداد.

احمد روشن در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به اینکه مسئولان عنوان کردند مالک کارخانه نباید تاخیری در پرداخت حقوق کارگران داشته باشد، ادامه می‌دهد: در حال حاضر مقداری روغن مارگاریم وارد مجموعه شده اما روغن خوراکی هنوز وارد مجموعه نرگس نشده است.

روشن با بیان اینکه مالکان کارخانه حدود سه ماه است که حق بیمه کارگران و کارکنان روغن نباتی شیراز را پرداخت نکرده، بیان می‌کند: مسئولان کارخانه جهت دریافت تسهیلات سه دفعه مراسم کلنگ زنی کارخانه روغن نباتی شیراز را در منطقه ویژه اقتصادی برگزار کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز