خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

پیش بینی برداشت ۷۴ هزار تن سیب زمینی در تربت حیدریه/ شهرستان توان فرآوری صنعتی این محصول را ندارد

پیش بینی برداشت ۷۴ هزار تن سیب زمینی در تربت حیدریه/ شهرستان توان فرآوری صنعتی این محصول را ندارد
کد خبر : ۱۲۹۵۶۳۰

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه گفت: پیش‌بینی می‌شود با پایان فصل برداشت سیب زمینی، ۷۴ هزار تن از محصول در این شهرستان برداشت شود.

حسین محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: ارقام کشت شده سیب‌زمینی تربت‌حیدریه شامل "اگریا، سانته، بانبا، فونتانه، پیکاسو، لیدی رزتا، جلی، کارسو، آریندا، کلومبا، ساگیتا، پانامرا، کارلیا، دوناتا و ادونی" است که به استان‌های خراسان شمالی، اصفهان، هرمزگان، مرکزی، خوزستان و هرمزگان صادر می‌شود.

وی افزود: این شهرستان به عنوان قطب تولید سیب زمینی در خراسان رضوی، توان فرآوری صنعتی این محصول را ندارد و بیشتر محصول تولیدی به صورت مصرف خوراکی مستقیم، صادرات به دیگر استان‌ها و فروش به کارخانه‌های تولید چیپس عرضه می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه ادامه داد: سطح زیرکشت سیب‌زمینی در این شهرستان هزار و ۶۵۰ هکتار است و پیش‌بینی می‌شود با پایان فصل برداشت از این میزان سطح زیر کشت، ۷۴ هزار تن محصول برداشت شود.

محمدی بیان کرد: کشت سیب‌زمینی در این خطه از اواخر اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پایان خرداد ادامه دارد و برداشت محصول نیز از ابتدای مهرماه آغاز و تا اواخر آبان ادامه می‌یابد.

وی تصریح کرد: تربت‌حیدریه و به خصوص جلگه رخ این شهرستان قطب تولید این محصول در خراسان رضوی است و از حیث کیفیت و سطح زیرکشت با عملکرد ۴۵ تن در واحد سطح، رتبه نخست استان را در اختیار داریم.

مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه تاکید کرد: علاوه بر این بهترین گونه‌های سیب‌زمینی بذری (نسل نخست سیب‌زمینی تولید شده حاصل از کشت بذر که برای کشت مجدد، استفاده می‌شود) در این خطه کشت و به ۶ استان کشور صادر می‌شود.

محمدی اظهار کرد: از هر سه تن سیب‌زمینی بذری، ۴۴ تن در هکتار محصول تولید می‌شود و علت این که سیب زمینی تربت حیدریه رتبه نخست کمی و کیفی این محصول را در استان کسب کرده استفاده از ارقام اصلاح شده، کود دامی و شیمیایی و ریزمغذی، مبارزه به موقع با آفات و بیماری‌ها، از بین بردن به موقع علف‌های هرز، رعایت عملیات به‌زراعی از جمله اجرای ۹۵ درصدی آبیاری تحت فشار و نیز تغذیه تکمیلی است.

وی تصریح کرد: اقدامات حمایتی جهاد کشاورزی در حوزه برنامه‌های آموزشی و ترویجی و نیز افزایش قیمت سیب‌زمینی در سال‌های اخیر به طوری که امسال هر کیلو سیب‌زمینی در زمین کشاورزی بین ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان به فروش می‌رسد از جمله مهمترین عوامل تشویق کشاورزان به افزایش کشت سیب‌زمینی در این شهرستان است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز