معاون شهردار مطرح کرد؛
جمع آوری ۱۷۸ کودک کار در مشهد/ توانمندسازی ۸۳ زن معتاد متجاهر در سطح شهر
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: ١٧٨ کودک کار از ابتدای امسال تاکنون در مشهد جمع آوری شده است، این کودکان برای ساماندهی به مراکز بهزیستی هدایت میشوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، حسین باغ گلی در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: یکی از رویکردهای ما این است که در حوزههایی مانند جمعآوری پسماند و خدمات ایمنی برای شهروندان فرهنگسازی کرده و در راستای توسعه اخلاق اجتماعی گام برداریم.
وی با بیان اینکه سیاست شورای ششم کاهش تصدیگری مدیریت شهری و توسعه نقشآفرینی مساجد و تشکلهای مذهبی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی است، اظهار کرد: بر همین اساس این موضوع مورد توجه ما قرار دارد.
وی اضافه کرد: در کنار این موضوع خانواده محوری، توجه به حاشیه شهر و اقدامات در راستای جهان شهر بودن مشهد نیز از دیگر سیاستهای ما در دوره ششم مدیریت شهری است.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد به بانوان، نوجوانان و توانیابان بهعنوان سه مخاطب خاص این دوره اشاره و خاطرنشان کرد: بر همین اساس تاکنون ۳۱۶ عنوان کلاس مهارتی با ۳۱ هزار و ۵۰۰ مخاطب در فرهنگسراها برگزار و باشگاههای مختلفی تحت عنوان "بام" (باشگاه اجتماعی مخاطب محور) تشکیل شده است.
باغ گلی ادامه داد: همچنین در راستای کمک به برگزاری مناسبتها و برنامههای فرهنگی از دیماه سال گذشته تا مهرماه امسال نیز ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان محصولات فرهنگی به بیش از هزار و ۶۰۰ مسجد و تشکل اهدا شده است.
وی افزود: در کنار این اقدامات دو رویداد بینالمللی ماه امت و حکیم توس نیز دراین مدت برگزار شده است که با استقبال خوب مردم همراه بود.
باغ گلی در خصوص المانهای استقبال از بهار نیز اظهار کرد: نوروز امسال ۱۲۷ مورد المان هنری داشتیم اما نکته قابلتوجه این بود که برای اولین بار یادمانها و پاویونهای تعاملی تولید و در نقاط مختلف شهر نصب شد، در کنار این المانها بیش از ۹۰ هزارمترمربع دیوارنگاری شهری نیز اجرا شده است.
وی به اقدامات فرهنگی انجامشده در حوزه حمایت از نابینایان نیز اشاره کرد و گفت: با تأکیدات شهردار از تولید قرآن، ادعیه و اشعار فارسی به خط بریل برای استفاده نابینایان حمایت شده است و در همین راستا تاکنون بیش از هزار جلد قران به خط بریل چاپ و کتاب بوستان سعدی و کتاب زیارت امینالله نیز که آنها نیز به خط بریل هستند رونمایی شدهاند.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد اضافه کرد: همچنین تجهیز ۸۴ مرکز اسکان موقت در نوروز و دهه پایانی ماه صفر و ۹هزار مورد حمایت از مساجد، هیئات، تشکلها و گروههای مردمی از دیگر خدمات اجتماعی ارائه شده در این دوره است.
باغگلی در خصوص اقدامات شهرداری در حوزه آسیبهای اجتماعی نیز گفت: در مجموع شهرداری مشهد در زمینهٔ نگهداری و توانمندسازی معتادان متجاهر، کودکان کار و متکدیان دستگاه متولی نیست و تنها باید به دستگاههای مسئول کمک کند.
وی افزود: در این راستا بیش از ۱۳ میلیارد تومان جهت جمعآوری و ساماندهی بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ متکدی، معتاد متجاهر و کودک کار به سازمانها و نهادهای دولتی کمک شده است، همچنین پنج هزار مورد خدمات مددکاری به آسیبدیدگان اجتماعی و پنج هزار و ۴۰۰ نفر-شب نیز خدمات موقت به افراد بیخانمان در گرمخانهها ارائه شده است.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: معتقدیم در حوزه معتادان متجاهر با یک سیکل معیوب روبهرو هستیم که به دنبال آن هستیم این سیکل شکسته شود بر همین اساس اکنون در خانه سبز در حال اجرای الگویی جدید هستیم اما باید قبول کنیم که پروسه توانمندسازی و بهبود معتادان متجاهر بسیار پیچیده است.
باغگلی افزود: در مجموع در حوزه جمعآوری و نگهداری معتادان متجاهر شهرداری مسئولیتی ندارد و تنها در حوزه توانمندسازی کمک کننده است اما با توجه به شرایط اکنون مجبور هستیم در حوزه نگهداری نیز کمک کنیم.
وی به بهبود و توانمندسازی ۸۳ معتاد زن در خانه سبز اشاره و اظهار کرد: این تعداد زن که مصرف متادون داشتند با اقدامات فرهنگی و حمایتی بهبودیافته و توانمند شدهاند.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد ضمن اشاره به انتقادات در خصوص اقدامات شهرداری در خصوص معتادان متجاهر و کودکان کار، خاطرنشان کرد: اگر قرار است صفر تا صد موضوعات مرتبط با معتادان متجاهر، متکدیان و کودکان کار با شهرداری باشد پس سایر دستگاهها که در این زمینه بودجه و وظیفه دارند مسئولیتشان چه میشود؟ آیا اگر دیگران کار خود را که برای آن بودجه ملی میگیرند انجام ندهند شهرداری باید وارد شود و کارهای زمینمانده را انجام دهد؟
باغگلی افزود: قانون تکلیف دستگاهها را در حوزه معتادان متجاهر و کودکان کار روشن کرده است و شهرداری ده قدم بیشتر از وظایف قانونی خود دراین حوزه قدم برداشته است.
باغگلی در خصوص تعیین تکلیف معابر هم نام که برای آدرسدهی مشکل ایجاد میکنند نیز گفت: یکی از مشکلات حوزه نامگذاری معابر هم نام یا نامهای نزدیک به هم مانند تقویه و نقویه هستند که مردم را در آدرس دادن یا پیدا کردن آدرس بهویژه برای دستگاههای امدادرسان دچار مشکل میکنند لذا برای رفع این مشکل طرحی را پیشبینی کردهایم که برای اجرایی کردن آن، اکنون در حال جمعآوری و برداشت اطلاعات از معابر هستیم و امیدواریم این برداشت اطلاعات تا پایان سال انجام شود.
وی در ادامه به مطالبات مردمی در خصوص منازل و واحدهای مسکونی فاقد پلاک اشاره و اظهار کرد: برای پاسخ به این مطالبه بهحق از ابتدای سال تاکنون ۷۳ هزار و ۹۱۰ واحد فاقد پلاک گذاری شدهاند که این تعداد تا پایان سال به ۱۰۰ هزار پلاک افزایش پیدا خواهد کرد و طی سه سال آینده ۲۴۰ هزار واحد دیگر نیز پلاکگذاری خواهند شد.