خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می دهد؛

گلایه شهروندان اصفهانی از گرانی و کمبود دارو در مراکز درمانی/ وعده مسئولان برای رفع مشکل نبود آنتی بیوتیک تا 15 آبان

گلایه شهروندان اصفهانی از گرانی و کمبود دارو در مراکز درمانی/ وعده مسئولان برای رفع مشکل نبود آنتی بیوتیک تا 15 آبان
کد خبر : ۱۲۹۲۶۲۳

یک ماهی است که وضعیت عرضه و تقاضا در بازار دارو نامتناسب و تقریبا بحرانی است. به ویژه با شیوع نوعی آنفولانزا در بین کودکان، شاهد کاهش شدید آنتی بیوتیک و داروهای مرتبط با این بیماری هستیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، بیشتر کلینک ها و بیمارستان ها و به خصوص بیمارستان تخصصی کودکان  امام حسین (ع) اصفهان که با حجم بالای مراجعه روبرو است و از سوی دیگر بعد از تشخیص بیماری که غالبا  آنفولانزا  اعلام می‌شود، والدین و بیماران را با چالش تهیه دارو روبرو می کند.

مادر پرنیان هشت ساله که برای سومین بار در دو هفته اخیر مریض شده به ایلنا می‌گوید: با وجود استفاده از ماسک در مدرسه و سر کلاس درس ، دخترم برای سومین بار متوالی مریض شده است؛ که جدای از مشکل ابتلا به سرماخوردگی ویروسی، با مشکل تامین دارو نیز مواجه هستیم.

به گفته او دکتر برای مسیر درمان آنتی بیوتیک تجویز کرده بود که برای تهیه آن به سه داروخانه مراجعه کرده تا توانسته دارو را خریداری کند.

رضا یکی از بیماران مبتلا به ام اس نیز از نبود داروهای خاص این گروه از بیماران گلایه مند و اضافه می کند: افزایش هزینه های سرسام آور دارو یک طرف، نایاب شدن آن مشکل بزرگ تری است که این روزها را برای ما سخت تر کرده است.

داروخانه‌ها با کمبود دارو مواجه هستند

مشکل نبود دارو به شهروندان و بیماران خلاصه نمی شود و داروخانه داران نیز از نبود دارو گلایه دارند. یکی از داروخانه داران خیابان بهارستان که نخواست نامش فاش شود به ایلنا می گوید: دلیل اصلی نبود دارو را نمی‌دانیم و به ما اطلاع دقیقی نداده اند. ویزیتورهایی که برای توزیع و تحویل دارو می آیند ، می شنویم که دارو به ویژه سرم و آنتی بیوتیک کمیاب شده است.

وی ادامه می دهد: در مورد انواع شربت ها هم گفته شده به دلیل گرانی شیشه، توزیع شربت های دارویی با مشکل مواجه شده است. این اتفاق بسیار بدی است به ویژه در این فصل که با شیوع ویروس آنفولانزا و کرونا و آنفولانزای اطفال مواجه هستیم.

موضوعی که معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان در مصاحبه رادیویی خود آن را صد در صد تایید نکرده، اما منکر آن هم نشده است. محمود اعتباری در این باره گفت: همه داروخانه ها، داروهای بیماری های خاص را عرضه نمی کنند و این طبیعی است که بیماران خاص در مراجعه به داروخانه های عمومی نتوانند نیاز خود را تامین کنند، اما برای سایر دارو ها با مشکل کمبود روبرو نیستیم، بلکه با عدم تعهد پرداخت هزینه دارو از سوی شرکت های بیمه مانند بیمه تامین اجتماعی مواجه ایم.

وی ادامه داد: به عنوان مثال بیمه تامین اجتماعی به تعهدات خود در پرداخت هزینه دارو عمل نکرده و در بخش داروهایی که افزایش قیمت پیدا کرده اند، اضافه هزینه را متقبل نشده است. از این بابت برخی داروخانه ها، داروهای طرف قرارداد تامین اجتماعی را تهیه نمی کنند.

تامین آنتی بیوتیک تا 15 آبان

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به بهبود تولید دارو یادآور شد: نمی‌شود گفت کمبود نداریم؛ همیشه کمبودها را رصد و به تامین دارو منتقل می کنیم.

 محمود اعتباری در بخش داروهای کودکان و نوزادان و آنتی بیوتیک ها که کمیاب شده گفت: الان در کشور و استان اصفهان کمبود دارو وجود دارد و اگر در دو سال گذشته و در زمان شیوع کرونا با این چالش روبرو نشدیم به این علت بود که مردم شیوه نامه های بهداشتی را رعایت می کردند وانتقال بیماری و نیاز دارویی به آنتی بیوتیک ها کمتر بود.

وی  تاکید کرد: ظرفیت تولید آنتی بیوتیک با تمام توان در حال تولید است و در چند روز آتی تا نیمه آبان ماه حداکثر کمبود دارو به ویژه آنتی بیوتیک برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به افزایش قیمت داروها نیز اظهار داشت: چون قیمت داروها قرار است افزایش یابد نباید داروخانه ها، داروهای قبلی را با قیمت آینده عرضه کنند و داروخانه ای که به این منوال عمل کرده باید مورد برخورد قرار بگیرد و شهروندان گزارش آن را به ما اعلام کنند.

وی در خصوص افزایش قیمت دارو نیز اظهار داشت: تغییر قیمت داروها بعضا اتفاق افتاده، اما قرار نیست توسط بیمار پرداخت شود و بیمه طرف قرارداد پرداخت کننده است. دلیل گرانی دارو هم مربوط به تغییر سیاست های دولت و برداشتن ارز دولتی در حوزه دارو است.

 

انتهای پیام/
سمیه مسرور
ارسال نظر
پیشنهاد امروز