در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
برون رفت از مشکلات زیست محیطی دریاچه ارومیه نیازمند عزم ملی است
مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه تلاش برای احیای دریاچه ارومیه به عنوان مشکل اول استان در حال پیگیری است گفت: برون رفت از مشکلات زیست محیطی دریاچه ارومیه نیازمند عزم ملی است.
سعید شهند در گفت و گو با ایلنا، دلایل اصلی خشکی دریاچه ارومیه را افزایش دما، خشکسالی و رواج کشاورزی سنتی در حاشیه دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط خاصی که برای دریاچه ارومیه ایجاد شده از نظر کارشناسان مقایسه آن با سایر دریاچه های همجوار مردود است.
شهند افزود: تبخیر آب در دریاچه ارومیه به دلیل مسطح و بشقابی شکل بودن آن و وجود نمک فراوان بیشتر از دریاچه های کاسهای شکل است.
مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست یک وظیفه همگانی است گفت: احیای اکولوژیک دریاچه ارومیه نیازمند همراهی مردم و مسئولین است.
شهند با اشاره به کاهش بارندگی ها تغییر الگوی مصرف آب را ضروری دانست و گفت: کلید برون رفت از وضعیت کنونی دریاچه ارومیه پس از حقابه به کشاورزی منطقه بستگی دارد و توسعه کشاورزی در استان باید در جهت حفاظت و صیانت از دریاچه ارومیه صورت گیرد.
وی افزود: متاسفانه تاکنون استفاده از سیستم های نوین کشاورزی در منطقه مورد اهمیت قرار نگرفته و اکثر کشاورزان از آبیاری سنتی در مزارع و باغات خود استفاده می کنند که با توجه به شرایط بحرانی دریاچه ارومیه با تغییر الگوی مصرف آب در حوزه کشاورزی و روی آوردن از کشت سنتی به مدرن ضروری است.
شهند با بیان اینکه تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه به طول ۳۶ کیلومتر احداث شده است گفت: ۷۰۰ متر از این تونل با مشکل فنی و تخصصی روبرو شده است که با تزریق اعتبارات این تونل تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: با بهره برداری از پروژه انتقال آب به دریاچه ارومیه سالانه ۶۵۰ میلیون متر مکعب آب وارد پیکره دریاچه ارومیه خواهد شد.
شهند همچنین به پروژه انتقال فاضلاب تصفیه شده شهرهای تبریز و ارومیه به دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: این پروژه نیز با ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی تا پایان سال مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت که با بهره برداری از این پروژه سالانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده وارد دریاچه ارومیه خواهد شد.